۳ شهریور ۱۳۹۸، ۱۴:۲۰
کد خبرنگار: 834
کد خبر: 83450148
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

نشست جی ۷؛ تقابل یا تعامل با ایران

تهران- ایرنا- «نشست گروه ۷؛ تعامل یا تقابل با ترامپ بر سر موضوع ایران!»، «گزارش «انتخاب» از وضعیت اصلاح طلبان در آستانه انتخابات مجلس یازدهم»، «ماموریت حساس ماکرون» و «عصر جدید نیروی دریایی راهبردی با عملیاتی شدن «باور ۳۷۳» / نسل مدرن‌تر ناوهای ایرانی با انبوه موشک‌های کروز می‌آیند» از جمله مهمترین عناوین گزارش های رصد شده از تارنماهای خبری داخل، در طول ۲۴ ساعت گذشته است.

گروه اطلاع رسانی بنابه رسالت خبری ایرنا، به عنوان خبرگزاری رسمی نظام، دولت و مردم، به منظور ایجاد پل ارتباطی در مسیر گسترش آگاهی سازی، با مروری بر برجسته ترین گزارش های پایگاه های خبری داخلی منتشر شده در طول شبانه روز گذشته، گزیده ای از این گزارش ها را انتخاب و با عنوان «برجسته های تارنماها» منعکس کرده است.

نشست گروه ۷؛ تعامل یا تقابل با ترامپ بر سر موضوع ایران!

وب سایت خبری تحلیلی تابناک گزارش داد: نشست جی ۷ در حالی از روز شنبه آغاز می شود که پیش از آن و در روز جمعه «امانوئل ماکرون» رئیس جمهور فرانسه با «محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه ایران دیدار و گفت‌وگو کرد.

وزیر امورخارجه پس از دیدار با ماکرون رئیس جمهور فرانسه در جمع خبرنگاران در مورد جزئیات این جلسه، گفت: در ادامه گفت‌وگوهای تلفنی آقای دکتر روحانی و آقای مکرون که در چند هفته گذشته صورت گرفت، فرانسه پیشنهادی داده بود و پیشنهادهایی را نیز ما ارائه کردیم. همه این پیشنهادها در مورد نحوه اجرای برجام و گام‌هایی که نیاز است طرفین بردارند برای اینکه اجرای برجام کامل از سوی همه طرف‌ها اجرا شود، بود و گفت‌وگوها برای رسیدن به درک بهتر بود.

وزیر امور خارجه، گفت‌وگوی دوجانبه را خوب و سازنده خواند و اظهار داشت: البته بستگی دارد به این‌که چگونه اتحادیه اروپا بتواند به تعهداتی که در قالب برجام به ایران داده و همچنین تعهداتی که بعد از خروج آمریکا از برجام به ایران داده است، پایبند باشد. البته اجلاس جی ۷ نیز برگزار خواهد شد و فرصتی است برای آقای مکرون که با سایر اعضای اروپایی ۱+۴ و سایر اعضای گروه ۷ صحبت کنند.

رئیس دستگاه دیپلماسی با تأکید بر اینکه ما برجام را غیر قابل مذاکره مجدد می دانیم گفت: برای اجرای برجام همانطور که همیشه در کمیسیون مشترک گفت‌وگو می‌کردیم همچنان آمادگی داریم در سطوح مختلف گفت‌وگو کنیم.

بسته پیشنهادی مکرون

پایگاه خبری المانیتور نوشته امانوئل ماکرون بعد از چندین هفته رایزنی با مقام‌های ایران و مقام‌های کاخ سفید در صدد است در جریان دیدارش با «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا در فرانسه در حاشیه نشست گروه ۷ او را برای اعطای مشوق‌های اقتصادی محدود به ایران در ازای آمدن این کشور به میز مذاکره و پایبندی کامل به برجام تحت فشار قرار دهد.

این رسانه به نقل از دیپلمات‌ها نوشته است، فرانسه به دنبال مجاب کردن ترامپ به صدور معافیت‌های تحریمی برای برخی از خریداران نفت ایران برای مدت زمان محدود، در ازای برگزاری مذاکرات است.

یک مقام اروپایی که خواسته نامش فاش نشود گفته این پیشنهاد، اعطای مشوق‌های محدود برای مدت زمان محدود و در ازای مذاکرات محدود را شامل می‌شود و هدف آن به محک آزمون گذاردن مذاکره است. او گفت مقام‌ها معتقد نیستند فشار صرف روی ایران موجب خواهد شد ایرانی‌ها تسلیم شوند.»

المانیتور درباره این بخش از سخنان ماکرون نوشته، او احتمالا به دنبال اعطای نوعی بسته مشوق اروپایی به ایران از جمله راه‌اندازی یک خط اعتباری برای این کشور است. این رسانه مدعی شده، ماکرون در جریان گفت‌وگو با حسن روحانی، رئیس‌جمهور ایران پیشنهاد راه‌اندازی یک خط اعتباری ۱۵ میلیارد دلاری به عنوان روشی برای جبران کاهش فروش نفت ایران را مطرح کرده است.

مخالفت اروپا با کارزار فشار حداکثری ترامپ علیه ایران

در این راستا، وبگاه شبکه خبری بلومبرگ عنوان کرد که اروپا برای مخالفت با کارزار «فشار حداکثری» ترامپ علیه ایران مصمم است.

در این مطلب آمده است: دولت ترامپ از نزدیک ترین متحدان آمریکا می خواهد که فشار علیه ایران را افزایش دهند؛ اما رئیس جمهور ایالات متحده این هفته در نشست گروه ۷ در فرانسه خواهد دانست که اروپایی ها هنوز تمایلی برای پیوستن به او ندارند و اختلاف ها پیرامون ایران در این اجلاس کامل نمایان خواهد شد.

هرچند تمرکز این اجلاس بر اقتصاد جهانی است، مهم ترین چالش امنیتی مطرح در آن رسیدگی به تصمیم دردسرآفرین سال گذشته ترامپ برای خروج از برجام خواهد بود. حتی با وجود تحرکات اخیر تهران در منطقه، اروپایی ها هنوز می خواهند برجام را حفظ کنند.

بحث و منازعه پیرامون ایران ـ و بی اعتمادی جاری در آن ـ بیانگر اختلافات بین آمریکا و اروپا در دوران ریاست جمهوری ترامپ است: ناخشنودی از رویکرد حداکثرگرایی، رنجش از تحقیر و اهانت به متحدان و مهم تر از همه احتیاط درباره اهداف و مقاصد ترامپ.

متحدان آمریکا این بدگمانی را دارند که ترامپ یا مشاوران تندروی او می خواهند علیه ایران جنگ افروزی کنند و مهم نیست که او اصرار دارد این مسأله درست نیست.

گزارش «انتخاب» از وضعیت اصلاح طلبان در آستانه انتخابات مجلس یازدهم؛

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب گزارش داد: با نزدیک شدن به یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی که در دوم اسفند ۱۳۹۸ برگزار می‌شود، بار دیگر شاهد رقابت اشخاص و نامزدها در شهرهای مختلف ایران برای تصدی کرسی پارلمان و یدک کشیدن عنوان نمایندگی خواهیم بود. در این میان، همانند تمامی انتخابات بعد از ۱۳۷۶ انتظار می‌رود بار دیگر جمعی از نامزدها تحت عنوان اصلاح‌طلب وارد کارزار شوند و برای ورود به بهارستان رقابت کنند.

با این وجود در فاصله‌ای قریب به نیم سال (۶ ماه) تا برگزاری انتخابات مجلس، شرایط برای جبهه اصلاحات متفاوت‌تر از همیشه است. در وضعیت کنونی، در یک سو به نظر می‌رسد مساله شهروندان بیش از آن‌که انتخاب میان دو جریان اصلاح‌طلب و اصول‌گرا باشد، بحث بر سر امکان حضور پای صندوق‌های رای است و در سوی دیگر، اصلاح‌طلبان نیز افق آینده را تاریک‌تر از هر زمان دیگری می‌بینند و ناامیدی از «تکرار» به عنوان رمز پیروزی میان آن‌ها به شکلی فراگیر موج می‌زند.

 اصلاح‌طلبان در رکود «خاص‌بودن» و ایجاد انگیزه تفاوت

اصلاح‌طلبان در جایگاه و موضع اصلاح نه به عنوان نیروی سیاسی مشخص و دارای سازماندهی حزبی، طی تمامی سال‌های بعد از ۱۳۷۶ تا کنون، هر چهار سال یا دو سال یک بار در فضای سیاسی کشور ظاهر می‌شوند و با انتقال و تکرار دیدگاه‌های مترقیانه همزمان بر خاص‌بودن خود، تلاش می‌کنند بر نمایندگی خواسته‌های ویژه مردم صحه بگذارند. طی تمامی انتخابات گذشته، اصلاح‌طلبان با ایجاد دوگانه‌ای با عنوان «حرکت رو به جلو» یا «بازگشت به عقب» خود را در مقام جریانی تحول‌خواه و متفاوت از دیگری خود (اصول‌گرایان) معرفی کرده است.

هر چند شعار «خاص‌بودن» اصلاح‌طلبان از ابتدای ورود رسمی به کارزار انتخاباتی در کشور، تاکید بر ضروت «گذار به توسعه سیاسی» بوده اما به مرور زمان سه طیف در میان این جبهه سیاسی قابل بازشناخت است. در یک سو، طیف راست اصلاح‌طلبی پدیدار شده که تجلی اصلاحات را صرفاً در قالب امور مدیریتی و در مواردی اقتصادی برمی‌شمارد و هیچ‌گاه وجود مسائل سیاسی و فرهنگی را برنمی‌تابد. این طیف را می‌توان نیروهای همیشه حاضر در صحنه و وابسته به جریان قدرت ارزیابی کرد که حتی در مقاطعی حاضر به سازش با تندروها نیز هستند، به این شرط که سهمی در قدرت داشته باشند.

 طیف معتدل اصلاح‌طلبان بر عرصه‌ فرهنگ تأکید می‌کند و تلاش دارد با تکیه بر تنوع و تکثر رسانه‌ای و فعالیت مدنی بستری را برای مشارکت مردم فراهم نموده و از این طریق شکاف‌ها و بدبینی‌ها را سروسامان دهد. این گروه بیشتر طیف افرادی هستند که حداقلی از شرایط را برای مشارکت در انتخابات لازم می‌دانند و بر حضور مشروط برای حفظ جایگاه جریان خود در مقاطع حساس تاکید دارند.

در مقابل این دو دسته در میان اصلاح‌طلبان طیفی چپ ایجاد شده‌ که اصولاً بر عرصه‌ی سیاسی انگشت گذاشته و مسأله مردم را به عنوان مساله‌ای سیاسی تعریف می‌کنند که مشارکت را مشارکت در قدرت و همچنین تقسیم قدرت در نظر می‌گیرند. آن‌ها همچنان بر ضرورت ایجاد توسعه سیاسی در قالب فضای سیاسی باز، آزادی بیان و رسانه‌ای حداکثری، ضرورت تغییر در عرصه عمومی و... تاکید دارند. این طیف از اصلاح‌طلبان حاضر به حضور در عرصه سیاسی کشور تحت هر شرایطی نیستند و حداقلی از فضا را برای حضور ضروری می‌دانند. بنابراین حتی در مقاطعی شاهد هستیم برخی از آن‌ها بحث را به مشارکت یا عدم مشارکت در انتخابات ۹۸ ارجاع می‌دهند.

با وجود این سه گروه آن‌چه در وضعیت کنونی بیش از هر مساله دیگری اصلاح‌طلبان را در تنگنا قرار داده، خلاء راهبرد و نداشتن ابزار لازم برای تکرار بر ادعای «خاص‌بودن» خود است. اگر در گذشته آن‌ها طرحی از «امید به آینده»، «تغییر وضعیت» و «جلوگیری از به قدرت رسیدن تندروها» را تبلیغ می‌کردند، در سال‌های بعد از ۱۳۹۲ به نظر می‌رسد تمامی این ابزارها را از دست داده‌اند.

هر چند در ابتدای ائتلاف با میانه‌روها و حمایت از دولت روحانی، امضای برجام و بهبود نسبی اوضاع اقتصادی کشور، زمینه را برای پیروزی آن‌ها در انتخابات مجلس ۹۴ و انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی شهرها در ۹۶ فراهم کرد اما از اقبال بد آن‌ها ظهور «ترامپیسم» آه از نهاد اصلاح‌طلبان بلند کرد و هر آن‌چه که برای نابودی «خاص‌بودن» آن‌ها لازم بود را ایجاد کرد.

وضعیت اقتصادی کشور در نتیجه تحریم‌ها، عدم توانایی و اقناع دولت روحانی در پاسخ‌گویی به خواسته‌های شهروندان، ناکارآمدی لیست «امید» و نمایندگان اصلاح‌طلب در مجلس و بیشتر از همه بی‌برنامگی و ضعف شورای ۳۰ نفره شهر تهران در مقام نماد اعتماد شهروندان به اصلاح‌طلبان، همگی مزید بر علت شدند تا شهروندان دیگر نه تنها اعتماد به «تفاوت» را باور نداشته باشند، بلکه شعار «تکرار می‌کنم» را همچون طنزی تلخ قلمداد کنند.

ماموریت حساس ماکرون

به گزارش وب سایت خبری تحلیلی فرارو، محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران، در پایان تور اروپایی خود، به فرانسه رفت و با رهبران این کشور از جمله رئیس‌جمهور ایمانوئل ماکرون و ژان ایو لودریان، وزیر امور خارجه، درباره طیفی از مسائل هسته‌ای و غیرهسته‌ای گفتگو کرد.

ظریف گفتگوها با ماکرون درباره برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) را «خوب و سازنده» توصیف کرد و گفت: «بحثی که با رئیس جمهور فرانسه داشتیم در ادامه تماس‌های تلفنی روسای جمهور دو کشور در چند هفته گذشته است. فرانسه پیشنهادهایی را ارائه کرده بود و پیشنهادهایی را ما ارائه کردیم درباره نحوه اجرای برجام و گام‌هایی که نیاز است طرفین بردارند.»

پیشنهادات فرانسه
ظریف یک روز قبل از عزیمت به پاریس، طی سخنرانی در «انستیتوی نروژی امور بین الملل» اعلام کرد هم از جانب ایران و هم از جانب فرانسه، پیشنهاداتی مطرح شده است و او در فرانسه این پیشنهادات را بررسی خواهد کرد. اما ظریف و ماکرون هر دو، جزئیاتی از این پیشنهادات ارائه نکردند. با این حال، رسانه‌های منطقه‌ای و بین المللی جزئیات بیشتری از پیشنهادات ماکرون را افشا کردند. براساس گزارش‌های غیررسمی رسانه‌ای، رئیس‌جمهور فرانسه روز چهارشنبه پیشنهادی مطرح کرده است که بر مبنای آن و در ازای پایبندی کامل ایران به برجام، یا از تحریم‌ها علیه این کشور کاسته می‌شود یا اینکه سازوکاری برای جبران خسارت ایران طراحی می‌شود.

فرانسه در چند ماه گذشته به منظور تنش‌زدایی میان ایران و آمریکا، راهکاری دو مرحله‌ای به این دو کشور پیشنهاد کرده است. همانطور که قبلا فرارو گزارش کرده بود، بر اساس این راهکار، فرانسوی‌ها ابتدا ایران را متقاعد می‌کنند که روند کاهش تعهدات هسته‌ای را متوقف کند یا به اصطلاح وضعیت فعلی را «فریز» کند و سپس در مرحله دوم، به کمک فرانسوی‌ها، شرایط از سرگیری گفتگوها میان «همه طرف‌های» برجام، از جمله آمریکا، فراهم می‌شود.

اما آیا ماکرون با این پیشنهادات می‌تواند میان ایران و آمریکا تنش‌زدایی کند و زمینه آغاز گفتگوها میان تهران و واشنگتن را فراهم کند؟

برای پاسخ دادن به این پرسش ابتدا باید بسته پیشنهادی فرانسه و همچنین مواضع طرفین ماجرا یعنی ایران و آمریکا را بررسی کرد. پیشنهادات فرانسه، حول محور تامین منافع اقتصادی ایران می‌چرخد. در تماس تلفنی اخیر رئیس‌جمهور حسن روحانی و ایمانوئل ماکرون، طرف فرانسوی پیشنهاد داده است که اعضای باقیمانده در برجام ۱۵ میلیارد دلار به سازوکار «ابزار حمایت از مبادلات تجاری» (اینستکس) تزریق کنند. شبکه خبری المیادین، که برای نخستین بار این پیشنهاد را رسانه‌ای کرد، به نقل از منابع خود مدعی شد که پنج میلیارد دلار از فرانسه و ۱۰ میلیارد دلار از سایر اعضای برجام تامین خواهد شد.

ماکرون امیدوار است که بتواند با مجاب کردن آمریکا به صدور معافیت‌های فروش نفت ایران، زمینه گفتگوها میان تهران و واشنگتن را فراهم کند.

اما راه اندازی خط اعتباری فقط یکی از پیشنهادات فرانسه است. افزون بر این اعتبارات، فرانسه تلاش می‌کند آمریکا را به صدور برخی معافیت‌های فروش نفت ایران مجاب کند. ظاهرا فرانسه به ایران و آمریکا پیشنهاد کرده است که هر دو ابتدا وضعیت فعلی را «فریز» و از انجام اقدامات تنش‌زا خودداری کنند و در مرحله دوم برای از سرگیری مذاکرات امتیازاتی بدهند. بر اساس راهکار فرانسه، از یک طرف، ایران برجام را به طور کامل اجرا می‌کند و از طرف دیگر، آمریکا در زمینه فروش نفت ایران تساهل می‌کند. همزمان با سفر ظریف به پاریس، وبگاه خبری-تحلیلی المانیتور، به نقل از دیپلمات‌ها ادعا کرد فرانسه به دنبال مجاب کردن کاخ سفید به صدور معافیت‌های تحریمی برای برخی از خریداران نفت ایران برای مدت زمان محدود در ازای برگزاری مذاکرات است.

ماکرون موفق می‌شود؟
بنابراین راهکار فرانسه دو طرف دارد؛ ایران و آمریکا. از این رو، موفقیت آن مرهون همکاری و همراهی دو طرف است. خصوصا که فرانسه به تنهایی نمی‌تواند انتظارات اقتصادی ایران را برآورده کند. هر دو پیشنهاد فرانسه (تزریق اعتبارات به اینستکس و صدور معافیت‌های نفتی از سوی آمریکا) نیازمند موافقت آمریکا و اعضای باقیمانده در برجام است.

عصر جدید نیروی دریایی راهبردی با عملیاتی شدن «باور ۳۷۳» / نسل مدرن‌تر ناوهای ایرانی با انبوه موشک‌های کروز می‌آیند 

وب سایت خبری تحلیلی مشرق گزارش داد: با رونمایی از سامانه پدافند هوایی باور ۳۷۳ یکی از مهم ترین دستاوردهای دفاعی تاریخ کشورمان معرفی و به نیروهای مسلح تحویل داده شد. این سامانه دفاع هوایی در کنار تمام نکات مثبت و افزایش توان رزمی پدافند هوایی کشورمان، یک تحول بسیار مهم با خود داشت و آن هم بومی سازی و تولید سامانه ای بود که می تواند نه پدافند هوایی بلکه نیروی دریایی ایران را نیز با یک پرش جهش گونه در توانایی‌های خود رو به رو کند.

پرتاب عمودی؛ گامی بلند برای داشتن ناوگانی پیشرفته

اگر بخواهیم یک ناو جنگی را تعریف کنیم، شاید بتوان تعریف ساده واحد موشک انداز شناور را برای آن مناسب در نظر گرفت. با توسعه موشک های کروز ضد کشتی و موشک های سطح به هوا و نصب آنها روی شناورهای رزمی، اثر بسیاری از شناورهای توپ دار بزرگ به پایان رسیده و ناوهای کوچک تر اما با قدرت آتش بسیار بیشتر به میدان آمدند.

موشک ها به صورت معمول در شناورهای قدیمی تر درون پرتابگرهای جعبه ای و به صورت مایل قرار می گرفتند و این مسئله باعث جا گیری بسیار بالا در فضای ناو شده و عملا شناورها با وجود این که توان حمل تعداد بیشتری از موشک ها را از نظر وزنی داشتند ولی به دلیل کمبود فضا به داشتن تعداد کمی موشک بسنده می کردند.

از دهه ۸۰ میلادی در شناورهای غربی و شرقی پرتابگرهای عمودی کم کم وارد کار شدند. این لانچرها که در داخل بدنه شناورها نصب می شوند این امکان را فراهم می کنند که توان حمل موشک شناورها افزایش خاصی پیدا کند. در دنیا ما با دو نوع پرتابگر رو به رو هستیم که یکی سرد و دیگری گرم هستند و آنچه جمهوری اسلامی ایران با سامانه باور ۳۷۳ بدست آورده پرتابگرهای عمودی از نوع پرتاب گرم است.

به صورت کلی باید گفت که در پرتابگرهای سرد معمولا از یک منبع تولید هوای پرفشار استفاده می شود که موشک مورد نظر را به سمت بالا و به بیرون از آن فرستاده و سپس موتور موشک فعال می شود. سامانه هایی مثل اس ۳۰۰ یا تور که هر دو ساخته روسیه هستند و در سازمان رزم نیروهای مسلح ما نیز وجود دارند از سیستم پرتاب سرد بهره می برند.

اما در سیستم های پرتاب گرم، موشک مورد نظر در درون مخزن مورد نظر خود فعال شده و معمولا از طریق محل های خاصی که در اطراف آن در نظر گرفته شده حرارت خارج می شود و موشک حرکت عمودی خود را آغاز کرده و شروع به پرواز می کند. پرتابگرهای عمودی از نوع گرم در جهان امروز، خصوصا در دنیای غرب از محبوبیت خاصی برخوردار هستند و خصوصا در اکثر نیروهای دریایی نزدیک به بلوک غرب از پرتاب گرهای عمودی با سیستم پرتاب گرم بهره گرفته می شود.

پیام‌ها و نکته‌ها؛ هیاهویی که «عصرجدید» به پا کرد

وب سایت خبری فرارو در این گزارش آورده است: بامداد روز جمعه برنامه تلویزیونی «عصر جدید» به پایان رسید. ۲۴ میلیون بیننده در رأی‌گیری شرکت کردند. نهایتا یک هنرمند زن نفر اول شد. تحلیل‌های و واکنش‌هایی فراوانی از روز جمعه تاکنون در این باره منتشر شده است. برخی آن را موفقیتی بزرگ برای صداوسیما دانسته اند. برخی هم معتقدند نتایج این برنامه درس‌هایی مهمی داشته است.

برنامه تلویزیونی «عصر جدید»، بزرگترین مسابقه استعدادیابی که از شبکه سوم سیما پخش می‌شد، پس از گذشت بیش از ۲۰۰ روز و با رقابت حدود ۱۰۰۰ شرکت کننده، به پایان رسید و برنده نهایی این مسابقه هم مشخص شد. این برنامه که آخرین قسمت آن دوشنبه شب ۲۸ مرداد از تلویزیون پخش شد، توانست مخاطب زیادی را جذب کند.

فینال این مسابقه باعث شد که شبکه سوم سیما پس از مدت‌ها با میلیون‌ها مخاطب روبه رو شود. در ساعت‌های اولیه بامداد جمعه، نتایج این رأی‌گیری اعلام شد: نفر اول فاطمه عبادی با تقریبا شش و نیم میلیون رأی؛ شرکت‌کننده‌ای خوزستانی که با شن نقاشی می‌کند. نفر دوم جوانی به نام محمد زارع، هنرمند سیرک و آکروبات که تقریبا شش میلیون رأی دشت کرد. پارسا خائف، نوجوان خواننده توانست با جذب پنج میلیون و ۷۱۷ هزار رأی در جایگاه سوم بایستد و نفر چهارم سعید فتحی روشن بود که با هنر شعبده بازی‌خود توانست بیش از سه میلیون رأی بیاورد. گروه "دختران نینجا" هم با بیش از سه میلیون رأی در سکوی پنجم ایستاد.

جایزه نفر اول ۵۰۰ میلیون تومان است و برنده پنجم ۵۰ میلیون تومان. البته امتیازهایی دیگری نیز از جمله اجرای تلویزیونی برای برندگان در نظر گرفته شده است.

این اتفاق در تلویزیون ایران بی سابقه بوده است. رکوردار بیشترین مخاطب یک برنامه در دست برنامه نود و عادل فردوسی پور بود و حالا عصر جدید و احسان علیخانی رکورددار هستند.

استقبال فراوان از عصرجدید در کنار رای غیر منتظره مردم واکنش‌های زیادی در پی داشته است. تحلیل‌های فراوانی در این باره نوشته شده و روز شنبه روزنامه‌های زیادی اتفاقات عصر جدید را در صفحه اول خود پوشش دادند.

 بحث‌هایی در شبکه های اجتماعی صورت گرفت درباره اینکه حق چه کسی بود که برنده شود، که از دسته بحث‌های اجتناب ناپذیر در برنامه‌های اینچنینی است. روزنامه هفت صبح نیز در همین راستا معتقد بود که "عصر جدید" در قسمت  آخر رنگ و بوی "ماه عسل"، ویژه برنامه ماه رمضان را به خود گرفته است. به عقیده این روزنامه واکنش احساسی پس از اجرای فاطمه عبادی نظم رقابت را به هم ریخته است. هفت صبح این پرسش را مطرح کرد که «آیا این ماجرا تخلف نیست؟»

نبوی: وقتی شهید رجایی گفت قرار است نخست‌وزیر شود، هر دو، خندیدیم!

وبگاه خبری خبرآنلاین در گفت و گو با بهزاد نبوی فعال سیاسی، ‌ آورده است: «چریک پیر» خطابش می کنند، خودش اما با خنده می گوید نه «چریک» است نه «پیر». حتی این روزها دیگر آن نگاه روزگار جوانی و مبارزات انقلابی را که بخاطرش تا پای زندان رفتن هم پیش رفته بود ندارد و صریح می‌گوید «دنبال سراب انقلاب نروید.» او البته این را هم می‌گوید که ضد تمام انقلاب‌ها شده نه ضد انقلاب اسلامی.  

وقتی از او می‌پرسیم کمونیست هستید یا ...، با خنده می‌گوید «هیچ‌گاه کمونیست نبوده و نیستم، هرچند برخی حتی مرحوم بازرگان مرا توده‌ای می‌دانسته است. با حالت خاصی از شهید رجایی و رفاقتشان حرف می‌زند و خاطره روزی که به او پیشنهاد نخست وزیری می‌دهند و دو نفری مدتها به این پیشنهاد می‌خندیده‌اند را روایت می‌کند.  

وقتی پای رقبا و مخالفان سیاسی‌اش به میان می‌آید می‌گوید آیت الله مهدوی‌کنی انسان شریف و آزاده ای بود و از برخورد رفقای سیاسی اش با مرحوم عسگراولادی گلایه دارد. او حتی حسین شریعتمداری را آدم سالمی می داند و می گوید «من آقای شریعتمداری کیهان را می‌شناسم، فکرش را قبول ندارم، اما ایشان آدم ناسالمی نمی‌دانم. اینکه او در مورد من مطلبی می‌گوید که می‌داند خلاف است، بر اساس یک تفکر انحرافی است که مبتنی بر اینکه بر صدام می‌شود هر دروغی را بست و این کار عین ثواب است. ایشان بهزاد نبوی را هم مثل صدام می داند و به او بهتان می زند! نه اینکه ذاتا دروغگو و مفتری باشد».

بهزاد نبوی در این گفتگو  گریزی به خاطرات حضورش در زندان هم زد و از عفونویسی موتلفه‌ای ها گفت. پای ماجرای انفجار ۸ شهریور که به میان آمد از حمایت آیت الله هاشمی و مرحوم مهدوی کنی از خودش در خطبه های نماز جمعه برایمان روایت کرد.

آچرا اوایل انقلاب بعضی ها شمارا کمونیست می دانستند؟

 مرحوم مهندس بازرگان هم مرا را توده‌ای می‌دانست. به بازرگان گفتم من هرچه هستم، توده ای نبوده و نیستم.

حتی این اواخر؟

نه، اواخر که نه. سال ۶۱ من پیش ایشان رفتم و گفتم من هرچه هستم، این یکی (توده‌ای) نیستم و نبوده‌ام!

ریشه این حرف کجا بود؟

من قبل از انقلاب در سال ۳۹ و ۴۰ در جبهه ملی فعالیت می‌کردم، بعد از آن با بعضی از اعضای جبهه ملی تصمیم به تشکیل جبهه دموکراتیک ملی گرفتیم. آن جبهه دموکراتیک با اسم مصطفی شعاعیان گره خورده بود. مصطفی شعاعیان هم معروف بود که مارکسیست است و ما وقتی با ایشان در یک تشکیلات بودیم به شکل جبهه‌ای با هم کار می‌کردیم. تصور می‌شد چون نبوی با مصطفی شعاعیان دوست و در یک گروه مسلح همکاری می‌کند، پس‌ توده ای است. جالب است که بدانید، نه تنها من، بلکه مرحوم شعاعیان هم مخالف سرسخت حزب توده و شوروی در دوره لنین بود.

این حرف‌ها را حتی شهید محمد منتظری هم می‌زد و ایشان هم مرا «مارکسیست آمریکایی» می‌دانست. این اتهام به او توسط حزب توده به شعاعیان زده شده بود، چرا که او معتقد بود قبل از انقلاب اسلامی، انگلیس امپریالیست مسلط در ایران بوده است و نه آمریکا. البته من هم این تحلیل را داشتم و هنوز هم دارم.

شعاعیان مذهبی نبود اما عارف مسلک بود

واقعا شعاعیان مارکسیست بود؟

شعاعیان مارکسیستی بود که می‌گفت و می‌نوشت من به مارکس هم انتقاداتی دارم. استالین که هیچ، حتی لنین و انگلس را هم به هیچ وجه قبول نداشت.

گرایش مذهبی که نداشت؟

بله، ‌ گرایش مذهبی نداشت اما انسان زاهد و عارف مسلکی بود. در تمام دوره فعالیت سیاسی‌اش، همیشه رابطه‌اش با مسلمان‌ها بهتر از مارکسیست‌ها بود.  توده‌ای‌ها، چپی‌های طرفدار شوروی و حتی مائوئیست‌ها با او زاویه داشتند و در عوض با نهضت آزادی خیلی نزدیک بود. با آیات عظام قم خیلی ارتباط داشت. در خاطرم هست یک طرح تحریم اقتصادی رژیم شاه را هم داشت که به علما پیشنهاد کرد. طی ۱۲ سال دوستی و همکاری تشکیلاتی، یک جمله ضد دین و مذهب از وی نشنیدم. رابطه‌اش با من مسلمان خیلی بهتر و نزدیک‌تر از مارکسیست‌های هم گروه بود. در مبارزه واقعا یک تفکر جبهه‌ای داشت.

در تشکیلاتی که شما راه انداختید، فقط شعاعیان اینگونه بود و باقی همه بچه مذهبی بودند؟

تشکیلات جبهه‌ای بود. هم مذهبی و هم غیرمذهبی در آن عضو بودند. اصولا مگر چند نفر بودیم!؟ ۵ الی ۶ نفر بودیم که تصور می‌کردیم رژیم را سرنگون خواهیم کرد. (خنده)

حداقل هزینه خرید یک جهیزیه ایرانی چقدر است؟

وبگاه خبری خبرآنلاین در گفت و گو با سید مرتضی میری، رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی آورده است: تغییر سبک زندگی تحت تاثیر کاهش تعداد فرزندان و تلاش والدین طبقه متوسط برای تامین حداکثری ملزومات زندگی فرزندان سبب شده است مفهوم جهیزیه در این سال ها تغییراتی فراوانی را نسبت به گذشته تجربه کند. مروری بر اسناد و مکتوبات به جا مانده نشان می دهد چند دهه قبل جهیزیه، ملزومات اولیه زندگی نظیر لوازم پخت و پز، رختخواب، فرش و ... را در بر می گرفت اما امروزه یخچال و فریزر و ماشین لباسشویی و ظرفشویی و سرویس خواب و فرش و مبلمان و انواع وسایل نوظهور در پخت و پز مانند ماکروفر، چرخ گوشت و ... در کنار اجاق گاز و ... یک جهیزیه حداقلی را تشکیل می‌دهد.  

افزایش دو و نیم برابری قیمتها

سید مرتضی میری، رییس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی که از فعلان قدیم این صنف است، در رابطه با هزینه های حداقلی و حداکثری ازدواج به خبرآنلاین گفت: قبل از ورود به موضوع میزان هزینه باید اشاره کنم که رفتار مردم در خرید اندکی نسبتب ه گذشته تغییر کرده است، تا یک سال قبل انواع و اقسام کالاهای نوظهور مانند اسفند دود کن و تخم مرغ پز و همزن و بخارپز و ... توسط خانواده ها برای جهیزیه خریداری می شد اما با رشد شدید قیمت ها تعداد اقلام کم و هزینه ها افزایش یافته است.  

وی گفت: هر چند رفتار عمومی مردم در این حوزه تغییر کرده اما چه در مورد حداکثر و چه در مورد حداقل بحث‌ها فراوان است و من فکر نمی کنم بشود خیلی سقف و کف تعیین کرد. مثلا طبقه ای هستند که برای خرید جهیزیه به دوبی می روند و یخچالی به قیمت ۱۰۰ میلیون تومان می‌خرند؛ بعد هم از طریق قاچاقچی آن را به تهران می آورند. پس به نوعی سقف مطلق را نمی توانیم تعیین کنیم.

حداقل هزینه جهیزیه ۴۰ میلیون تومان

میری تاکید کرد: با همه این موارد و در حالتی که برای بخش زیادی از مردم جهیزیه آبرومند از نان شب هم واجب تر است، از این رو با وجود کاهش شدید خرید و فروش لوازم خانگی از سوی مردم عادی، مردم همچنان برای خرید جهیزیه مراجعه می کنند.  

 وی گفت: بررسی ها نشان می دهد حداقل هزینه‌های تامین یک جهیزیه متعارف با اقلام ایرانی و در دسترس ۴۰ میلیون تومان است. البته در ماه های گذشته برخی لوازم خانگی دست دوم تمیز نیز برای جهیزیه خواهان پیدا کرده اند به این ترتیب که در محدوده خیابان مازندران، برخی مغازه ها، به جای اقلام آکبند، کالاهای دست دوم تمیز را برای جهیزیه عرضه می کنند و به دلیل قیمت پایین تر این کالاها خریداران فراوانی دارند.  

 به گفته وی در این صورت با حدود بیست میلیون تومان نیز می توان جهیزیه تهیه کرد و البته نوع کالاها نیز در این قیمت دخیل است، به عنوان مثال برهی بره جای ماشین لباسشویی اتوماتیک، ماشین سطلی خریداری می کنند تا هزینه ها را کاهش دهند.  

 رییس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی تصریح کرد: اکنون حداقل قیمت برای یک لباسشویی نو اتوماتیک حدودا دو و نیم میلیون تومان است ولی نرخ انواع گران آن به ۱۸ میلیون تومان می رسد. از سوی دیگر یک یخچال و فریز خوب حداقل چهار تا چهار و نیم میلیون تومان است ولی مدلهای بسیار گران تر از این نیز در بازار وجود دارد در نتیجه قیمت حداکثری آن با لوازم خوب و نه لوکس، به ۵۰۰ میلیون تومان می رسد.

رکود شدید در بازار لوازم خانگی 

گزارش های میدانی نشان می دهد خرید و فروش لوازم خانگی با رکودی شدید و قابل توجه روبروست؛ فعالان بازار می گویند مدتهاست با مشتری معمولی که در صدد تبدیل به احسن کالاهای مصرفی آشپزخانه است، روبرو نیستند.  

یکی از فعالان بازار در پاسخ به این سئوال که خرید کالا برای جهیزیه کامل چقدر آب می خورد؟ گفت: این روزها جنس ما جور نیست، برای جور شدن جنی باید به چندین مغازه مراجعه کنید، البته کار و بار کسانی که زا بانه کالا میاورند بسیار پررونق است و خیلی ها به جای خرید از ما ترجیح می دهند با این افراد طرف شوند، با قاچاقچیان.  

 وی با تاکید بر اینکه ارزان تر بودن کالاهای وارداتی از بانه انگیزه ها را بالا برده است، ادامه داد: طبیعی است که فروشندگان لوازم خانگی به دلیل قانونی بودن شکل واردات اقلام خارجی و گارانتی و هزینه‌های ناشی از اجاره مغازه و ... مجبورند به قمیت بالاتری کالا را عرضه کنند اما کاسب های بانه این روزها وضعیت خوبی پیدا کرده اند.  

این فعال بازار لوازم خانگی در مورد کاهش خرید و فروش لوازم خانگی گفت: به واقع نارضایتی در میان فعالان بسیار زیاد شده به گونه ای که در اتحادیه اغلب فروشندگان از وضعیت موجود نگران هستند. البته هنوز آمار دقیقی از خرید و فروش نداریم ولی خود من هم با کاهش شدید مشتری مواجه شدم. من به همراه دو پسرم سه مغازه داریم، اما شبها گاهی از مجموعه این فروشگاهها نهایتا دو قلم جنس فروختیم. کاهش قدرت خرید مردم مشهود است و این در حالی است که مغازه خود من در محله نسبتا مرفه شهر در خیابان شریعتی حوالی میرداماد است.  

پاسخ احمد عراقچی به چند پرسش الف/ فروش ارز فردایی، سیاست دولت و اقدامی موفق بوده است/ پس از دستگیری من ارز تا ۲۰ هزار تومان صعود کرد

جامعه خبری تحلیلی الف در این گزارش آورده است: بدنبال انتشار یادداشتی در الف و طرح چند پرسش از معاون ارزی سابق بانک مرکزی،   احمد عراقچی  با ارسال جوابیه‌ای به موارد مطرح شده در مقاله پاسخ داده  وی همچنین  به نکاتی از پرونده  قضایی خود اشاره می‌کند که متن کامل آن را میخوانید:

برادر ارجمند جناب آقای بیژن مقدم،  مدیر مسئول محترم پایگاه خبری الف

با سلام، احتراماً به استحضار میرساند در مطالب منتشر شده در آن پایگاه در تاریخ ۳۱ مرداد ۱۳۹۸ تحت عنوان «چند پرسش ساده از آقای احمد عراقچی» موضوعاتی مطرح شده‌اند که می‌تواند خوانندگان محترم را از حقیقت دور نموده و موجب تشویش اذهان عمومی شود. از این رو لازم است بر اساس وظیفه شرعی و قانونی، وفق ماده ۲۳ قانون مطبوعات، در اسرع وقت مطالب ذیل جهت تنویر افکار عمومی منتشر شود:

۱- در ابتدای یادداشت، نگارنده متاسفانه و انشاءالله ناشی از بی اطلاعی، نکاتی را در رابطه با سابقه کاری و تحصیلات اینجانب نقل کرده‌اند که دور از واقعیت بوده و دِین آن بر ذمه نگارنده خواهد بود. در این مجال به طور خلاصه نکاتی را عرض می‌کنم:

اینجانب دارای مدرک کارشناسی اقتصاد از دانشگاه شهید بهشتی و کارشناسی ارشد اقتصاد از دانشگاه تهران می‌باشم. همچنین رتبه اول کنکور کارشناسی ارشد اقتصاد را کسب نموده‌ام. پایان‌نامه اینجانب نیز که به موضوع سیاست ارزی مناسب ایران پرداخته و با هدایت استاد ارجمندم جناب آقای دکتر رحمانی تهیه و دفاع شد در کتابخانه دانشگاه تهران موجود و قابل مراجعه است. در ادامه مدرک کارشناسی ارشد فاینانس خود را نیز در خارج از کشور اخذ نمودم.

در رابطه با سوابق کاری نیز قبل از انتصاب به سمت معاونت ارزی، سمت‌های کارشناسی و مدیریتی متفاوتی را در وزارت اقتصاد و بانک مرکزی همچون مدیر سرمایه‌گذاری خارجی، عضو هیات مدیره شرکت سرمایه گذاری خارجی ایران، مدیرکل بانک مرکزی و معاونت سازمان بورس و اوراق بهادار را دارا بوده‌ام که بعضاً به قبل از دولت یازدهم برمی‌گردد.

۲-  نگارنده یادداشت همچنین در جایی نیت‌خوانی کرده و هدف از گفت‌وگوی انجام شده با خبرگزاری فارس را «سعی در انداختن تقصیر به گردن دیگران» تفسیر نموده‌اند! درحالی‌که اینجانب به هیچ وجه چنین قصدی نداشته‌ام؛ چراکه اساساً در موضوع این پرونده تقصیری متوجه کسی نیست و در گفت‌وگوی انجام‌شده تنها به شرح ماوقع و اقداماتی پرداختم که منجر به تشکیل این پرونده شد. عجیب اینکه نگارنده حتی به اظهارات اخیر سخنگوی محترم دولت که تائیدی بر صحبت‌هایم بود نیز توجهی ننموده‌اند.

هدف از گفت و گوی انجام شده، تنها شفاف‌سازی در مورد پرونده‌ای بود که قریب یکسال در جامعه مطرح بوده و ابهامات زیادی پیرامون آن وجود دارد. پرونده‌ای که در آن نه فساد شخصی رخ داده و نه منابعی از بیت‌المال فوت شده است.

۳- در بخش دیگری از یادداشت چنین انشاء شده است که «از ملزومات این توانایی آن است که دستورات صحیح و غلط را بتواند تمیز دهد و شجاعت ایستادگی در مقابل دستورات غلط را داشته باشد.»

نگارنده مشخص ننموده‌اند که منظورشان کدام دستور است؟ و چگونه ایشان توانسته‌اند تشخیص دهند که کدام دستور صحیح بوده و کدام غلط. آیا ایشان در جریان تمام دستورات ابلاغ شده به معاونت ارزی بانک مرکزی بوده‌اند؟ از خوانندگان محترم خواهش می‌کنم مکانیزم تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری در ساختار اداری و اجرایی کشور را مرور نمایند. در این ساختار نظرات کارشناسی از بخش‌های مختلف اقتصادی جمع‌آوری و در ستاد اقتصادی دولت و یا هیات وزیران جمع‌بندی و در نهایت تحت عنوان سیاست به بخش‌های اجرائی ابلاغ می‌گردد.

این ساختار در زمان‌های خاصی مثل زمان جنگ اقتصادی، از اهمیت بیشتری برخوردار بوده و اجرای دستورات ستاد فرماندهی آن به حکم منطق، قانون و دستورات مقام معظم رهبری بر همه مجریان لازم است.

لذا همانطور که در گفت‌وگوی انجام‌شده با خبرگزاری فارس بیان شد، نظرات کارشناسی و مستدل معاونت ارزی در رابطه با موضوعات مرتبط با آن معاونت در بانک مرکزی ثبت و ضبط می‌باشد که با مراجعه به آنها شبهات موجود در رابطه با عملکرد اینجانب به سادگی قابل رفع می‌باشد.

۴- اما آنچه که در گفت‌وگوی مورد اشاره، تحت عنوان انتقاد اینجانب از سیاست‌های دولت بیان شد عمدتاً ناظر بر نقد سیاست‌هایی مانند سیاست تجاری(عدم مدیریت واردات)، عدم مدیریت تقاضای ارز و سیاست‌های ناتراز بودجه بود که طبیعتاً خارج از حیطه عملیاتی معاونت ارزی بوده است ...

محرمانه‌های ترامپ و ماکرون درباره ایران؛ تنش تمام می‌شود؟

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز در این گزارش آورده است: ماکرون در حاشیه اجلاس جی ۷ در دیداری غیر رسمی با دونالد ترامپ جزئیات طرح اخیر فرانسه درباره ایران را برای همتای آمریکایی خود تشریح کرد.

دیدار محمدجواد ظریف با امانوئل ماکرون رویدادی مهم محسوب می‌شود زیرا ممکن است این دیدار منشأ اتفاقات مثبتی در رابطه ایران با جامعه جهانی باشد و فشارهای فزاینده آمریکا بر ایران را کاهش دهد. فرانسه بعد از خروج آمریکا از برجام سلسه‌ گفت‌وگوهایی را با مقامات ایرانی آغاز کرد.

فرانسه در مقطعی طرح «فریز در برابر فریز» را پیشنهاد داد؛ به این معنا که هم ایران و هم کشورهای غربی هیچ اقدامی در راستای خروج بیشتر از برجام انجام ندهند که این طرح با توجه به بدعهدی‌های ایران و تصمیم ایران مبنی بر کاهش گام به گام سطح تعهدات عملا میسر نشد تا آنکه فرانسه طرح جدیدی به ایران پیشنهاد داد تا در صورت تحقق آن این کشور کمک‌هایی مالی به ایران ارائه دهد.

طرح فرانسه تا پیش از دیدار ظریف با ماکرون با سه محور چالش برانگیز همراه بود؛ نخستین مورد طرح فرانسه به بندی با نام «بند غروب» اشاره دارد. در این بند محدوده زمانی ۱۰ ساله برای توافق هسته‌ای در نظر گرفته شده است. بندی که پیشتر ظریف درباره آن گفته بود: «درباره محدودیت زمانی برجام مذاکرات بسیاری انجام شد، چون ما معتقد بودیم نباید هیچ محدودیت دائمی بر حقوق ایران اعمال شود، از طرف دیگر طرف‌های مذاکره معتقد بودند که باید مدت زمان طولانی‌تری وجود داشته باشد و ما درباره مدت زمان به یک توافق حد وسط رسیدیم که مدت زمان آن ۱۰سال است».

دومین محور گفت‌وگو بر سر فعالیت‌های موشکی ایران و مسائل مورد بحث در خاورمیانه بود و در نهایت در طرح مذکور آمده است که در صورت کمک مالی فرانسه به ایران، باید تعهدات برجامی ایران به نقطع آغاز بازگردد.

ایران همواره بر تأکید دارد که مسائل موشکی قابل بحث و گفت‌وگو نیست زیرا از یک‌سو ابزار دفاعی ایران است و از سوی دیگر در متن برجام هیچ اشاره‌ای به فعالیت‌های موشکی نشده است که ایران اکنون بر سر این مووضع گفت‌وگو کند.

چنین دلایلی باعث شد که گفت‌وگو درباره طرح فرانسه در مقام عمل میسر نشود تا آنکه امانوئل ماکرون با حسن روحانی در مدت‌زمان کوتاهی چندبار تلفنی با یکدیگر گفت‌وگو کردند و در نهایت ماکرون در کاخ الیزه از ظریف میزبانی کرد.

اصولگرایان در انتخابات مجلس تغییر تابلو می‌دهند؟ / میرتاج‌الدینی: وقتی تابلو بالا برود، عنوان انتخاباتی معلوم خواهد شد

پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز در گفت و گو با سیدمحمدرضا میرتاج الدینی، فعال سیاسی اصولگرا، آورده است: با وجودی که در ادوار گذشته انتخابات مجلس نیروهای جناح راست با عنوان «اصولگرایان» به میدان رقابت پا گذاشتند اما گویا آنها تصمیمات جدیدی گرفتند و می خواهند تابلو عوض کنند.

سیدمحمدرضا میرتاج الدینی فعال سیاسی اصولگرا در این مورد با خبرنگار نامه نیوز گفت و گو کرده است.

فارغ از حوزه های انتخابیه تک نماینده، در کلانشهرها چند فهرست مشهور و اصلی با یکدیگر رقابت می کنند؟

-رقابت دوقطبی نخواهد بود، چون نیروهای مستقل هم در این میدان حضور دارند.

مستقلان همان نامزدهای حامی دولت هستند یا جریان سوم خواهند بود؟

-مستقل ها جریان سوم نیستند یا بریده از اصلاح طلب ها و جریان دولت هستند و یا افرادی هستند که نمی خواهند در یک جریان خاص قرار بگیرند یعنی مستقل ها عموما شفافیت مواضع ندارند. رسانه ها همه مسائل را در قالب های جناحی طرح می کنند اما مردم در این قالب ها دست به انتخاب نمی زنند.

به طور شفاف می فرمایید که سه فهرست اصلی در انتخابات مجلس کدام‌ها خواهند بود؟

-جریان «انقلابی واقعگرا و مردمی»، «مستقلان» و «اصلاح طلبان و حامیان دولت» سه فهرست اصلی انتخابات آینده هستند. البته جریان «انقلابی واقعگرا و مردمی» غالب خواهد بود چون مردم از رأی به حرکت های جناحی خاص، لیبرالیستی و اعتدال نتیجه نگرفتند و می خواهند کشور از وضعیت کنونی اقتصادی خارج شود. تجربه نشان می دهد که کشور همواره از حرکت ها انقلابی که بر آرمان های انقلاب تأکید دارد نتیجه گرفته است.

در چند دوره گذشته انتخابات مجلس نیروهایی که شما نیز در آن اردوگاه سیاسی قرار دارید، تحت عنوان «جبهه متحد اصولگرایان» و «ائتلاف بزرگ اصولگرایان» در انتخابات مجلس لیست می دادند؛ حالا با توصیفی که فرمودید، به نظر می رسد تابلویی به نام اوصولگرایان در انتخابات مجلس آینده نخواهیم داشت؟

-هنوز اعلام نشده است جبهه انقلاب با چه عنوان و تابلو در انتخابات شرکت می کند چون خبر ندارم نیروهای انقلاب چه عنوان انتخاباتی را برای خود انتخاب کردند. این مسئله وقتی تابلو بالا برود، معلوم خواهد شد.

پس سرنوشت اصولگرایی چه می شود؟

-اصولگراها با یک برنامه ریزی و ساماندهی، ارتقا موقعیت خود و اصلاح گفتمان می توانند در جریان انقلابی واقعگرا و مردمی قرار بگیرند.

برخی می گویند «جریان آقای احمدی نژاد می خواهد روی معادلات انتخاباتی تأثیر بگذارد و این مسئله به ضرر جریان انقلابی خواهد بود، نظر شما چیست؟

-اطلاعی ندارم. بعید می دانم یک جریان حاشیه ای تأثیرگذار باشد چون مردم روی واقعیت ها نظر می دهند، اگر در طول سال های گذشته به کسانی اقبال کردند به دلیل داشتن رویکرد انقلابی و حزب الهی است؛ در واقع این شاخصه ها را در هر مجموعه ای ببینند از آن مجموعه حمایت می کنند.

رواج پدیده «گریز از مادری» در جامعه ایران؛ دکتر اسماعیلی: فضای اجتماعی خانواده‌گریزی را ایجاد کرده/ باید بلوغ اجتماعی و عاطفی افراد قبل از ازدواج سنجیده شود/ آموزش و پرورش مباحث تربیتی را جدی بگیرد

وب سابت خبری تحلیلی شفقنا در گفت و گو ب یعقوب اسماعیلی روانشناس، آورده است: وی معتقد است:‌فضای اجتماعی ما به نوعی خانواده گریزی و مسئولیت گریزی از مناسبات اجتماعی را ایجاد کرده است. در چند سال گذشته شاهد پدیده گریز از مادری بودیم. خانمها تا سالهای بعد از ازدواج بچه دار نمی شوند و یا فقط یک فرزند می آورند و می گویند سخت است و مشکل وجود دارد. ولی مشکل فرزند آوری امروز صرفا با مسائل اقتصادی حل نمی شود. ما شبکه های اجتماعی حقیقی نداریم و پیوند های اجتماعی ما آنچنان بریده است که افراد بدون حمایت زیر فشارها خود به خود نابود می شوند. ما می توانیم در سطح کلان مناسباتی ایجاد کنیم و این موارد با برنامه های فرهنگی و اجتماعی قابل گسترش است. در قسمتی از  گفت وگو با یعقوب اسماعیلی آمده است:

جامعه ما در حال گذار است و بحث فرد محوری بسیار پررنگ است و به نظر می رسد هر چه جلوتر می رویم این موضوع در جامعه پررنگ تر می شود. برخی افراد تمایل کمتری به ازدواج و فرزند آوری نشان می دهند و از طرفی طلاق نیز روبه افزایش است. جایگاه خانواده در سالهای اخیر دستخوش تغییراتی شده است. حال دیدگاه شما در این خصوص چیست و چه پیش بینی از اهمیت خانواده در آینده دارید؟

دو نوع می توان نگاه کرد. جامعه ما به دلیل گسترش رسانه ها و وسایل ارتباطی در نوعی گسترش فرهنگی قرار دارد و ما از جوامعی الگو می گیریم که فرد گرایی را تقویت می کنند. چون فرد گرایی محصول تمدن و صنعت غرب است. اینکه افراد خود و خواسته های خود را در اولویت قرار می دهند البته فردگرایی نیز به دو نوع است یک نوع فرد گرایی که شخص با مسئولیت خود رشد پیدا می کند و یک نوع فرد گرایی که شخص مرتبا با اختیارات و آزادی ها و حقوق خود در چالش است. ما با شکل دوم روبرو هستیم. این امر جامعه ما را تحت تاثیر قرار داده است. از طرفی نوعی تحولات اجتماعی در پیش رو دارید که این تحولات روی ازدواج اثر می گذارد. در گذشته می دیدیم افراد عضو نظامات خانوادگی و قبیله ای و خونی بودند و ازدواج در آن بستر انجام می شد. یعنی ازدواج هایی که پدر و مادر برای بچه ها تصمیم می گرفتند و روح و هویت جمعی آنها بسیار قوی بود و خود را در قالب نقش هایی که به آنها سپرده می شد تعریف می کردند و مشکلی نداشتند. امروز در جامعه صنعتی تحولات به گونه ای است که افراد باید استقلال عمل داشته باشند و باید خلاق باشند. کسی که قدرت سازگاری و انعطاف عمل نداشته باشد نمی تواند در این جامعه دوام بیاورد. پس نمی توان گفت چرا فرد گرایی در این جامعه رشد پیدا کرده است چون لازمه چنین جوامعی استقلال و توانمند و خلاق بودن افراد است لذا ازدواج سنتی کارساز نیست. رشد فرد گرایی مثل رشد دوره نوجوانی نامتوازن است.

امروز زن و شوهر یکدیگر را در قالب خانواده و آداب و رسوم انتخاب نمی کنند و خودشان در حال انتخاب هستند و این خوب است اما آیا ما کفایت انتخاب کردن و کنار آمدن و سازگار شدن با هم را داریم یا نه. یعنی جوان ما بلوغ و پختگی عاطفی و اجتماعی دارد تا بتواند با انسانی متفاوت به گونه ای ارتباط برقرار کند که در این ارتباط رشد کند و مستقل حرف بزند و در عین حال استقلال طرف مقابل را به رسمیت بشناسد. من شخصی هستم که رشد فردی دارم ولی آیا رشد فردی طرف مقابل خود را نیز قبول دارم. روح جمعی و فردی ما باید در یک خانواده تلفیق شود و در سطح بالاتری رشد یابد. اینکه هر کدام خودمان هستیم ولی به هم احترام بگذاریم و با هم ارتباط داشته باشیم و با هم همدلی کنیم و به هم متعهد باشیم وفادار و بهم پیوسته باشیم وما اینها را نداریم وگرنه انتظار نداریم زندگی ها سنتی باشد. در این زمینه نیز مثل تمام زمینه هایی که در جامعه صنعتی نیاز به آموزش و تربیت وجود دارد ما نیز به یادگیری بیشتر نیاز داریم. مشکل ما این نیست که چنین تحولاتی رخ داده است بلکه مشکل این است که برنامه ریزان فرهنگی و اجتماعی فکری به حال این اتفاقات نکرده اند.

این آموزش ها کجا باید اعمال شود؟

آموزش ها در سه سطح رسمی نیمه رسمی و ضمنی انجام می شود. بخشی بر عهده مدارس است. چقدر در مدارس وقت صرف همزیستی افراد می شود تا بچه ها کار تیمی و رعایت حقوق افراد را یاد بگیرند!؟ این مسائل مواردی است که ما باید در مدارس بیاموزیم. فضای مدرسه باید فضای مشارکت و همدلی و سلسله مراتبی و فضای مهارت آموزی باشد. یک بخش دیگر آموزش های نیمه رسمی است. مثل کلاس های آزاد، چه اشکالی دارد که بخشی از پولی که صرف تفریح می کنیم برای شرکت در کارگاه های مختلف صرف شود تا آموزش مهارت های ارتباطی را داشته باشیم. وقتی رابطه ها دچار مشکل می شود پسران و دختران مراجعه می کنند تا بفهمند چه باید کرد. باید یاد گرفته شود تا از روز اول از متخصصین سوال شود ایجاد رابطه صمیمانه حفظ رابطه صمیمانه و حفظ خانواده و حفظ رابطه عاشقانه و… همه به آموزش نیاز دارد. پسر و دختر ما حتی عاشق شدن بلد نیستند. آنها خودخواهی های خود را وارد رابطه عاشقانه می کنند و همیشه دوست دارند دیگران عاشق آنها شوند. کمتر کسی مهارت دوست داشتن دارد. کار سوم آموزش های ضمنی است. در برنامه های صدا و سیما و سایر رسانه ها باید کار فرهنگی نسبت به فضای موجود در جامعه انجام شود. وقتی از مهندسی فرهنگی صحبت می کنیم منظور همین است تا آدمها را برای حفظ مناسبات و دوست داشتن و رشد دادن مناسبات خانوادگی آماده کنیم، این ها منافاتی با استقلال ندارد. ولی چون این موارد را یاد نگرفته ایم احساسات خود را به حیوانات ابراز می کنیم که مسئولیتی برای ما ندارند. چون فرد آنقدر رشد نکرده است که بتواند مسئولیت یک رابطه انسانی متقابل را بفهمد و بپذیرد. در این مرحله کاریکاتور شدن موضوع استقلال و فردیت ایجاد مشکل می کند.

بانوی پارالمپیکی قایقرانی ایران:در توکیو کار خارق العاده ای می کنم/معلول بودن محدودیت ایجاد نمی کند

پایگاه خبری و اطلاع رسانی جماران در گفت وگو با شهلا بهروزی راد؛ بانوی پارالمپیکی قایقرانی ایران، نوشت: "شهلا بهروزی راد" ملی پوش پاراکانو قایقرانی ایران در رقابت های جهانی آب های آرام سهمیه بازی های پارالمپیک ۲۰۲۰ توکیو را کسب کرد.   او در  KL۳ بانوان با ثبت رکورد ۴۸.۹۶ ضمن کسب مدال برنز مسابقه های قهرمانی جهان به سهمیه پارالمپیک توکیو نیز رسید.

شهلا بهروزی راد در گفت وگو با خبرنگار جی پلاس درباره رقابت های قهرمانی جهان اظهار کرد: قطعا رقابت های قهرمانی جهان یکی از سخت ترین مسابقه ها است و تیم ها با تمام توان می آیند. به خصوص که این رقابت ها کسب سهمیه پارالمپیک و المپیک هم بود و تیم ها با تمام توان آمده بودند که سهمیه بگیرند و خوشبختانه من توانستم سربلند بیرون بیایم.

بهروزی راد در ادامه صحبت های خود درخصوص فینال رقابت ها نیز گفت: فینال رقابت ها خیلی سخت بود چرا که تمام بهترین های دنیا حاضر بودند و شاهد رقابت نزدیک و تنگاتنگی بودیم. خداراشکر توانستم جزو سه نفر اول باشم و رقابت خوبی با قایقرانانی داشته باشم که سابقه کسب مدال المپیک هم دارند.

او درباره کسب سهمیه پارالمپیک ۲۰۲۰ توکیو به همراه مدال برنز جهان گفت: یکی از بزرگ ترین آرزوهایم و یکی از مهم ترین هدف هایم این بود که بتوانم کسب سهمیه ای همراه با مدال داشته باشم. خوشبختانه توانستم با تلاش و با حمایت مربی این هدف را محقق کنم.

ملی پوش پاراکانو ایران گفت: با توجه به اینکه مدال قهرمانی جهان را هم به دست آوردم انگیزه ام چندبرابر شده است. انگیزه ام زیاد شده تا در توکیو خودم را بهتر نشان بدهم و یک کار خارق العاده انجام بدهم.

او با بیان اینکه کسب سهمیه به تنهایی راضی کننده نیست، گفت: همان طور که گفتم در قهرمانی جهان هم سهمیه را به همراه مدال می خواستم و این کار را هم کردم. الان متوجه شدم که می توانم در پارالمپیک مدال بگیرم و برای این اتفاق دوچندان تلاش می کنم.

او در خصوص امکاناتی که در اختیار دارد نیز گفت: خوشبختانه به لحاظ تجهیزات مشکلی ندارم و شرایط برایم مهیاست و امیدوارم این روند ادامه داشته باشد. خوشبختانه فدراسیون فعلی به نسبت فدراسیون گذشته توجه و حمایت بیشتری نسبت به من انجام می دهد. در فدراسیون قبل حمایت کم بود اما از زمانی که آقای سهرابیان آمده است خیلی خوب من را حمایت می کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha