۳ شهریور ۱۳۹۸، ۲۰:۰۹
کد خبرنگار: 907
کد خبر: 83450550
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

گشایش بازارچه مرزی پرسه‌سو، مطالبه جدی خراسان شمالی

بجنورد- ایرنا- سرپرست دفتر نمایندگی وزارت امور خارجه در خراسان شمالی گفت: گشایش بازارچه مرزی پرسه‌سو بین این استان و کشور ترکمنستان، مطالبه جدی و از خواست‌های اولویت‌دار خراسان شمالی است.

به گزارش ایرنا احمد شنوایی روز یکشنبه در دیدار با سفیر ترکمنستان در ایران و معاون استاندار آخال ترکمنستان، استان هم مرز با خراسان شمالی، اظهار داشت: این استان هیچ گذرگاه مرزی ندارد و گشایش مرز پرسه‌سو و ایجاد بازارچه مرزی، می تواند به رونق تبادلات تجاری و اقتصادی بین دو خطه همسایه کمک کند.

استان خراسان شمالی، ۳۰۱ کیلومتر مرز با ترکمنستان دارد و عمدتا با استان آخال این کشور پهلو زده است.

کارشناسان بر این عقیده اند که با راه اندازی بازارچه پرسه سو علاوه بر تسهیل تجارت خراسان شمالی با ترکمنستان، گذرگاهی برای مبادلات تجاری استان های همجوار از قبیل گلستان، خراسان رضوی و مازندران با جمهوری قزاقستان نیز گشوده می شود و علیرغم اینکه پیش‌ترها ۲ کشور موافقت ضمنی خود را با گشایش این گذرگاه مرزی مطرح کرده بودند اما تاکنون این امر جنبه اجرایی به خود نگرفته و عمده دلیل آن بی‌میلی طرف ترکمنستانی است.

سرپرست دفتر نمایندگی وزارت امور خارجه در خراسان شمالی گفت: بخش خصوصی موضوع انتقال پول و تبادلات بانکی را از مهمترین مشکلات در حوزه روابط تجاری عنوان می کند که مانع کار آنها برای انجام صادرات کالا بین دو کشور می شود.

شنوایی افزود: موضوع تهاتر کالا بین تجار دو منطقه، می تواند به عنوان کمک بزرگی به بخش خصوصی مطرح باشد.

وی به انعقاد تفاهم‌نامه‌ای میان خراسان شمالی و استان آخال ترکمنستان در سه سال پیش اشاره و اظهار کرد: متاسفانه این تفاهم‌نامه روی کاغذ مانده و اجرایی نشده و شاید یکی از دلایل عدم اجرای آن، عدم برگزاری نشست ها و دیدارهای مشترک باشد.

شنوایی بر آمادگی استان خراسان شمالی برای همکاری مشترک با همسایه ترکمن در حوزه های کشاورزی، مبارزه با ملخ و آفات و مهار آتش‌سوزی ها در مناطق مرزی مشترک تاکید کرد.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان شمالی نیز گفت: انتظار داریم مسئولان ارشد ترکمنستان، با ایجاد بازارچه پرسه سو در مرز این کشور با خراسان شمالی موافقت کنند چرا که این گذرکاه برای هر دو منطقه سودآور خواهد بود.

محمد صمدی اظهار داشت: بازارچه مرزی پرسه سو در نقطه صفر مرزی در نقطه‌ای به همین نام در شهرستان مرزی راز و جرگلان خراسان شمالی مکان یابی شده که در هر دو طرف نیز شهرها و روستاهای قابل سکونت وجود دارند. 

وی اضافه کرد: با فعال شدن این بازارچه بخش زیادی از مشکلات بازرگانان استان خراسان شمالی در صدور کالا به ترکمنستان و واردات از این کشور رفع می شود. 

رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان شمالی گفت: علاوه بر آن ایجاد این بازارچه مرزی می تواند هزینه های حمل و نقل و صدور کالا از این استان به ترکمنستان را کاهش دهد. 

کاهش تدریجی صدور کالای خراسان شمالی به ترکمنستان

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان شمالی نیز به افت تدریجی و چشمگیر میزان صدور کالا از این استان به ترکمنستان اشاره کرد و گفت: میزان صدور کالا از این استان به ترکمنستان در سال ۹۳، ۴۷ میلیون دلار، سال ۹۴، ۴۰ میلیون دلار، سال ۹۵، ۱۶ میلیون دلار و سال ۹۶ حدود ۱۸ میلیون دلار بود که این رقم در سال ۹۷ به ۹ میلیون دلار کاهش یافت.

رضا فیروزه افزود: این میزان در پنج ماهه امسال تنها حدود یک میلیون دلار بوده است.

۳۰۰۷/۵۱۳۲

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha