۳ شهریور ۱۳۹۸، ۱۸:۵۵
کد خبر: 83451002
T T
۰ نفر

سهم صنعت خراسان رضوی از تسهیلات بانکی ناچیز است

۳ شهریور ۱۳۹۸، ۱۸:۵۵
کد خبر: 83451002
سهم صنعت خراسان رضوی از تسهیلات بانکی ناچیز است

مشهد- ایرنا- رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: بخش صنعت خراسان رضوی امسال به لحاظ برخورداری از تسهیلات بانکی شرایط مطلوبی ندارد و دستورالعمل جدید بانک مرکزی برای تسهیلات رونق تولید و عدم اختصاص آورده صندوق توسعه ملی مانع پرداخت تسهیلات مناسب و به موقع به واحدهای تولیدی نیازمند استان شده است.

محمد رضا مس فروش روز یکشنبه در نشستی خبری به مناسبت هفته دولت با بیان این مطلب افزود: از سال ۱۳۹۵ به بعد، هر ساله دستورالعمل تسهیلات طرح رونق تولید توسط وزارت صنعت ابلاغ می شود و  انتظار ما این بود که در سال رونق تولید شرایط آسان تری را برای پرداخت تسهیلات به واحدهای صنعتی در نظر گیرند اما بانک مرکزی امسال دستورالعمل جدیدی صادر و پرداخت تسهیلات را دشوار کرده است.

وی ادامه داد: طبق دستورالعمل بانک مرکزی آن دسته از واحدهای تولیدی که چک برگشتی و بدهی معوق دارند باید حتما مجوز شورای تامین استان را ارائه کنند که تحقق این امر قدری دشوار است و ما نگرانیم که تسهیلات رونق تولید که امسال مبنای آن براساس منابع بانک ها گذاشته شده است به واحدها اختصاص نیابد.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی با اشاره به تسهیلات تبصره ۱۸ قانون بودجه گفت: قرار بود  ۲۰۰ هزار میلیارد ریال از سوی بانکها و صندوق توسعه ملی سپرده گذاری شود که تاکنون فقط ۱۸ هزار میلیارد ریال از این مبلغ اختصاص یافته که رقم ناچیزی است.

مس فروش افزود: گفته می شود صندوق توسعه ملی سهم خود از این تسهیلات به میزان ۱۰۰ هزار میلیارد ریال را اختصاص نداده است لذا به تبع آن بانکهای کشوری ارقام ناچیزی را به استان ها اختصاص داده اند که به عنوان مثال استان خراسان رضوی در بانک ملی ۱۹۰ میلیارد ریال و در بانک تجارت ۱۰۰ میلیارد ریال تسهیلات در اختیار دارد.

وی اضافه کرد: نسبت مصارف به منابع بانکی در خراسان رضوی از معدل کشوری خیلی کمتر است به طوری که این نسبت در تهران ۹۷.۷ درصد، در کل کشور ۸۲ درصد و در خراسان رضوی ۵۶ درصد است.

رشد مناسب تولید در بهار امسال

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: براساس آمار بهار امسال، بخش صنعت و معدن ۱۶ درصد از سهم تولید ناخالص داخلی استان را به خود اختصاص داده و سهم این بخش در اشتغال کل استان ۳۱.۹ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش داشته است.

وی افزود: تا قبل از تغییرات نرخ ارز، واردات بی رویه و قاچاق کالا بخش تولید استان را به شدت آزار می داد اما با تغییر نرخ ارز و تحریم ها، قاچاق کالا کاهش یافت و اقبال عمومی نسبت به تولید داخلی رشد پیدا کرد و زمینه مناسبی برای رونق تولید فراهم شد به طوری که افزایش ثبت سفارش واردات ماشین آلات و مواد اولیه و رشد تولید در برخی صنایع این ادعا را ثابت می کند.

وی اضافه کرد: طی چهار ماهه ابتدای امسال ۵۸ مجوز واردات ماشین آلات به ارزش ۳۰.۷ میلیون یورو در استان صادر شد  که ۲.۹ میلیون یورو معافیت گمرکی برای آنها اعمال گردید، همچنین در این مدت مجوز واردات مواد اولیه به ارزش ۴.۱ میلیون یورو به استان صادر شد که آنها نیز از ۳۴ صدم میلیون یورو معافیت گمرکی بهره مند شدند.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: یک بنگاه اقتصادی برای شروع فعالیت خود در ابتدا جواز تاسیس از این سازمان دریافت می کند و یک سال فرصت دارد تا عملیات اجرایی واحد را به اتمام برسد که پس از اتمام عملیات اجرایی به آن واحد پروانه بهره برداری داده می شود.

مس فروش افزود: هم اینک دو هزار و ۷۳۳ مورد جواز تاسیس واحد صنعتی با سرمایه گذاری ۲۹ هزار و ۳۵۰ میلیارد تومان و اشتغالزایی برای ۷۶ هزار و ۹۰۳ نفر در خراسان رضوی وجود دارد که از این تعداد ۶۲۷ جواز مربوط به چهار ماهه ابتدای امسال است.

مس فروش افزود: پنج هزار و ۷۲۸ پروانه بهره برداری از واحد صنعتی با سرمایه گذاری ۲۰ هزار و ۳۳۴ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان و اشتغالزایی برای ۱۹۹ هزار و ۲۸۰ نفر در خراسان رضوی صادر شده که از این تعداد پروانه ۱۲۷ واحد مربوط به چهار ماهه ابتدای امسال است.

تعطیلی ۱۲.۵ درصد از واحدهای تولیدی خراسان رضوی

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: هم اینک ۱۲.۵ درصد از واحدهای تولیدی خراسان رضوی معادل ۷۱۲ واحد راکد است و ۲۰ درصد از واحدها معادل هزار واحد کمتر از ۵۰ درصد ظرفیت اسمی خود تولید می کنند.

مس فروش برنامه های مهم سازمان صنعت در حوزه تولید را افزایش ظرفیت تولید در واحدهای نیمه تعطیل استان با واگذاری آنها به سرمایه گذاران جدید، بهره گیری از شیوه "کار بدون کارخانه" در صورت ابلاغ بخشنامه آن از سوی وزارت صمت، حمایت مالی به لحاظ تامین سرمایه ثابت یا سرمایه در گردش از واحدهای دارای تخصص حرفه ای و آورده مطلوب، تامین مواد اولیه واسطه ای یا سرمایه ای مورد نیاز واحدهای تولیدی از طریق واردات آن به کشور عنوان کرد.

او با اشاره به طرح های آماده بهره برداری در هفته دولت گفت: در این هفته ۲۲ طرح صنعتی با سرمایه گذاری ۵۰۴ میلیارد تومان و اشتغالزایی برای ۸۱۴ نفر در استان در رسته های مختلف تولیدی اعم از نساجی، برق و الکترونیک و صنایع غذایی به بهره برداری می رسد.

عملکرد کارگروه ستاد تسهیل در خراسان رضوی

مس فروش با اشاره به عملکرد کارگروه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید خراسان رضوی در سال جاری گفت: طی چهار ماهه امسال ۳۶ نشست توسط این کارگروه برگزار شد که نتیجه آن بررسی ۳۶۹ پرونده و ۴۹۶ مصوبه بود که از این تعداد ۳۱۴ مصوبه اقدام شده و ۱۷۸ مصوبه در دست اقدام است.

وی اضافه کرد: پارسال از محل تسهیلات رونق تولید در حوزه بازسازی و نوسازی صنایع ۳۹۰ میلیارد ریال و در حوزه تامین سرمایه در گردش هزار و ۳۶۰ میلیارد ریال به واحدهای تولیدی خراسان رضوی اختصاص یافت که در نهایت هزار و ۲۹۰ میلیارد ریال تسهیلات سرمایه در گردش به ۷۰ واحد تولیدی استان پرداخت شد.

او افزود: از ۳۱ مورد طرح نیمه تمام صنعتی خراسان رضوی که پارسال برای دریافت تسهیلات رونق تولید ثبت نام کردند ۹ مورد درخواست به میزان ۲۷۰ میلیارد ریال تصویب شد که از این بخش تاکنون مبلغی به واحدها پرداخت نشده است.

عدم اکتشاف تفصیلی ۲ هزار اندیس معدنی

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: بیش از دو هزار اندیس اکتشافی معدنی در این استان ثبت شده است اما هنوز به اکتشاف تفصیلی نرسیده است از این رو فعال سازی معادن کوچک مقیاس، آزادسازی پهنه های اکتشافی و توسعه فرآوری مواد معدنی متناسب با شرایط اقلیمی از برنامه های اولویت دار این سازمان در حوزه معدن است.

نشانه معدنی یا اندیس به معنی محدوده‌ای است که در آن آثار یک یا چند ماده معدنی صرف نظر از اقتصادی بودن آن مشاهده شده باشد و در صورت اقتصادی بودن به آن معدن گویند.

مس فروش با اشاره به دیگر مشکلات حوزه معدن افزود: پروانه بهره برداری معدنکار مورد وثوق بانک قرار نمی گیرد به این معنا که بانک، پروانه بهره برداری از معدن را به عنوان وثیقه برای پرداخت تسهیلات نمی پذیرد لذا سهم معدنکاران از تسهیلات بانکی بسیار ناچیز است.

وی اضافه کرد: سرمایه گذاری صنایع معدنی نسبت به صنایع دیگر استان پیشتاز است به طوری که از ۲۰۰ هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری حوزه صنعت خراسان رضوی ۱۱۰ هزار میلیارد ریال معادل ۵۷ درصد مربوط به صنایع معدنی است.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: با وجود مشکلات اقتصادی، تولید در صنایع معدنی خراسان رضوی طی چهار ماهه نخست امسال رشد داشته به عنوان مثال تولید لوله و پروفیل در این مدت نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۸ درصد، مقاطع فولادی ۹.۸ درصد و فولاد خام ۷.۶ درصد رشد یافته است.

مس فروش با اشاره به رشد خوب سرمایه گذاری در حوزه مس گفت: در دو سال اخیر میزان تولید کنسانتره مس، رشد قابل ملاحظه ای داشت به طوری که میزان تولید در این بخش در سال ۹۷ نسبت به سال ۹۶ ، ۴۶ درصد افزایش یافت.

۷۴۸۹/۱۹۲۲

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha