۴ شهریور ۱۳۹۸، ۱۳:۳۱
کد خبرنگار: 1335
کد خبر: 83452037
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

هدفگذاری برای استفاده از ارزهای محلی بر بستر مستر کارت منطقه‌ای

تهران- ایرنا- رییس اسبق کانون صرافان با اشاره به لزوم استفاده از ارزهای محلی در مبادلات منطقه‌ای گفت:‌ در این میان تنها تلاش ما برای تامین ارز مسافری نیست بلکه به دنبال ایجاد یک مستر کارت منطقه‌ای هستیم.

«سعید مجتهدی»، در مراسم رونمایی از نرم افزار «مسافرز» با هدف ارائه خدمات به زائران عتبات عالیات گفت: صراف‌ها در نظام اقتصادی ایران، امین اصناف به شمار می‌آیند زیرا واردکنندگان و صادرکنندگان با صرافان در ارتباط هستند.

وی دلیل طراحی اپلیکیشن مسافرز را بر اساس نیازهای اشکار و پنهان دانست و افزود: در سال‌های گذشته شاهد تخصیص ارز و سختی‌های آن بودیم که در جهت تسهیل رفت و آمد مسافران، فاز اول آن امروز آغاز می‌شود.

مجتهدی ادامه داد:‌ مسافران زیادی بین ایران و عراق مبادله می‌شود اما با توجه به تحریم‌ها تلاش کردیم برنامه‌ای نوشته شود تا با توجه به محدودیت‌های امریکا از ارزهای محلی استفاده کرده تا از این طریق نیازهای دولت توسط بخش خصوصی تامین شود تا بدون استفاده از دلار مبادلات با عراق را سامان دهد.

وی تاکید کرد:‌اگرچه در فاز اول در ارز مسافری در دستور کار قرار دارد اما این مهم در آینده به فعالیت‌های تجاری نیز می‌رسد. در واقع پیش‌بینی  و هدف‌گذاری ما تنها ارز مسافری نیست و امیدواریم یک مستر کارت محلی و منطقه‌ای ایجاد کنیم.

نقش صرافان در نقل و انتقال ارز

همچنین «حبیب یادروج» مدیر پروژه مسافرز در این مراسم با اشاره به اینکه اولین جرقه ایجاد اپلیکیشن مسافرز با هدف خدمت‌رسانی ارزی به مسافران خارج از کشور راه‌اندازی شد،‌ گفت:‌ سرویس ارزی با کمک کانون صرافان راه‌اندازی شد اما به مرور سرویس‌های دیگر را نیز وارد اپلیکیشن کردیم.

وی به نقش صرافان در مبادلات ارزی کشور در زمان تحریم اشاره کرد و ادامه داد: شبکه بانکی مورد تحریم است و سرویس انتقال ارز با مشکل روبرو است و بیشترین انتقال ارزها توسط شبکه صرافان انجام شد.

وی افزود:‌ این اپلیکیشن شامل مواردی مانند تامین ارز، خرید از فروشگاه‌ها، تامین وسیله حمل و نقل، تهیه ویزا، رزو هتل، خرید سیم کارت و شناسایی مراکز ارایه خدمت است.

به گفته یادروج کل سفرهای خارجی که ایرانیان در سال ۹۶ انجام داده اند ۱۰.۵ میلیون نفر سفر بوده که از این میزان ۴.۴ میلیون نفر سفر به کشور عراق انجام شده است. در سال گذشته نیز که به دلیل نوسان نرخ ارز سفرهای خارجی کمتر بود،‌ از  ۷.۲ میلیون نفر سفر،‌ ۲.۸نفر سفر به عراق انجام شده است و این آمارها لزوم توجه به بازار عراق را به ما یادآور می‌شود زیرا امار گردشگر و زائر ایرانی به عراق قابل توجه بوده و نیازمند برنامه‌ریزی است.

فرصت گردشگری تمام‌نشدنی است

در ادامه این مراسم،‌ «مهدی غضنفری» وزیر اسبق صنعت،‌ معدن و تجارت با اشاره به اینکه کشور سالانه به ۱۰۰ میلیارد دلار ارز نیاز دارد، ‌گفت:‌ تحریم‌ها مانع فروش نفت و دسترسی به پول فروش آن شده و دسترسی به ارز را تا ۴۰ میلیارد دلار در سال کاهش داده است.

وی با بیان اینکه دولت به شیر نفت وابسته است، ‌ادامه داد: در این شرایط ممکن است دولت با کسری بودجه مواجه شود بنابراین باید تامین ارز از روش‌های دیگر مانند صادرات غیر نفتی و کالا و خدمات در دستور کار باشد.

غضنفری افزود:‌ در این بین گردشگری برخلاف نفت و معدن که بعد از فروش تمام می‌شود هیچ وقت تمام‌شدنی نیست و همیشه تازه است.

وی تاکید کرد: ‌اپلیکیشن‌هایی از این دست در چارچوب قانون کار می‌کنند اما لازم است از بخش خصوصی حمایت شود زیرا در این دوره تحریم‌ها می‌توانیم با اراده جوانان پیروز شویم.

حضور پایدار در بازار عراق با تکیه بر توسعه نرم‌افزارها

«سید حمید حسینی» دبیر کل اتاق ایران و عراق نیز در این مراسم به گردش مالی ۸.۸ هزار میلیارد دلاری صنعت گردشگری در جهان اشاره کرد و گفت: پیش‌بینی می‌شود از تعداد گردشگران از ۱.۲ میلیارد نفر در سال  به ۱.۸ میلیارد نفرارتقا پیدا کند.

وی ادامه داد:‌ با وجود آنکه جزو ۱۰ کشور برتر دنیا در زمینه توریسم هستیم،‌ اما نتوانسته‌ایم از این فرصت استفاده کنیم. این در شرایطی است که با توجه به پتانسیل و سهمی که توریسم در اقتصاد جهانی دارد تنها گزینه‌ای که به رهایی اقتصاد ایران از نفت منجر می‌شود، توریسم است.

حسینی به غفلت ایران در زمینه استفاده از موقعیت استراتژیک خود در منطقه اشاره کرد و افزود: اگر به کار خود سرعت ندهیم فرصت توریسم نیز از بین می‌رود.

به گفته حسینی اپلیکیشن‌ها در ایران در زمینه ارائه خدمات مستقیم به مشتریان کارهای خوبی انجام داده‌اند اما در برخی زمینه‌ها مانند نفت و یا برق کاری انجام نشده و افراد باید در این عرصه وارد شوند.

وی به بازار بزرگ عراق و جمعیت جوان این کشور اشاره کرد،‌ گفت:‌ عراق ۲۰ میلیون نفر کاربر در فضای مجازی دارد و نسل جوان عراق به دنبال تنوع و خدمات به روز است بنابراین اگر در بازار نرم‌افزار عراق حضور پیدا کنیم می‌توانیم در بازار عراق حضور پایدار داشته باشیم.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha