۵ شهریور ۱۳۹۸، ۷:۵۱
کد خبر: 83452813
T T
۰ نفر

بیماران از ذخیره کردن داروها بپرهیزند

۵ شهریور ۱۳۹۸، ۷:۵۱
کد خبر: 83452813
بیماران از ذخیره کردن داروها بپرهیزند

مشهد- ایرنا- بیماران باید شرایط کمبود برخی اقلام دارویی بر اثر تحریم ها را درک کنند و از انبار کردن دارو در منازل خودداری نمایند تا داروهای مورد نیاز به صورت عادلانه بین همه بیماران توزیع گردد.

مدیر داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد روز سه شنبه همزمان با روز داروساز به خبرنگار ایرنا گفت: گاهی مشاهده می شود برخی بیماران دارو های مورد استفاده خود را چند برابر مصرف مورد نیاز تهیه کرده و در منازل ذخیره می کنند.
دکتر علی روحبخش افزود: ذخیره کردن داروها باعث می شود توزیع عادلانه دارو بین بیماران صورت نگیرد و برخی بیماران برای تهیه دارو با مشکل روبرو شوند.

وی اظهار داشت: بر اثر ذخیره کردن دارو کمبودهایی در زمینه برخی داروها مانند "وارفارین" مورد نیاز بیماران قلبی و "وین کریستین" مورد استفاده بیماران سرطان خون کودکان ایجاد شده است.
وی با بیان اینکه هم اکنون کمبودهایی در برخی داروها از قبیل داروهای مورد نیاز بیماران خاص به ویژه سرطان و ام.اس مشاهده می شود گفت: طبق برنامه ریزی های انجام شده این دارو ها در داروخانه های امام ، هلال احمر، ۲۲ بهمن و حضرت رسول (ص) در مشهد و چند داروخانه خصوصی بزرگ این شهر موجود است.
دکتر روحبخش افزود: با اقدامات در حال انجام کمبودهای دارویی مدیریت می شود و از بیماران و مردم تقاضا می شود کمبودهای دارویی خود را از طریق شماره تلفن ۳۸۷۶۲۴۰۷ اطلاع رسانی کنند.
وی با بیان اینکه بازار کار رشته داروسازی در حال اشباع شدن است اظهار داشت: این موضوع برخلاف تصور برخی که به دنبال افزایش ظرفیت رشته های پزشکی از جمله داروسازی هستند، یکی از  چالش های داروخانه ها و داروسازان به شمار می رود.
وی گفت: در حال حاضر ۹۰۰ داروخانه در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد در استان خراسان رضوی دایر است که ۶۰۰ مورد آنها در شهر مشهد فعالیت دارند.
مدیر داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: ۴۰ داروخانه جدید در شهر مشهد طی سال جاری تاسیس می شود.
وی اظهار داشت: هم اکنون داروخانه ها در شهر مشهد و دیگر شهرستان های خراسان رضوی به طور منطقی پراکنده شده اند و معاونت  غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در پراکندگی داروخانه ها موفق عمل کرده به طوریکه در اکثر مناطق داروخانه ها دایر و فعال می باشند.
وی تاخیر در پرداخت مطالبات را یکی از مشکلات داروسازان خراسان رضوی عنوان کرد و گفت: شیوه پرداخت مطالبات از سوی بیمه ها باعث شده است داروخانه ها در تامین و توزیع داروهای بیماران خاص که ۹۰ درصد آن را بیمه ها می پردازند با مشکل جدی روبرو  شوند.

در حال حاضر حدود پنج میلیون نفر از جمعیت ۶ و نیم میلیون نفری استان خراسان رضوی زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد قرار دارند و مابقی توسط دانشکده ها و دانشگاه های علوم پزشکی سبزوار، نیشابور، گناباد، تربت حیدریه و تربت جام خدمات رسانی می شوند.

پنجم شهریور ماه برابر با سالروز محمد بن زکریای رازی روز داروساز نامگذاری شده است.

۳۰۲۷/۶۰۵۳

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha