بهترین سن برای درمان ناهنجاریهای فک بین ۸ تا ۱۰ سالگی است، زیرا در این سن استخوان فک نرمتر است و میشود با این روش بدون جراحی استخوان فک را جا به جا کرد.
به گزارش دانشگاه آزاد اسلامی، عبدالرضا جمیلیان متخصص ارتودنسی دارای فلوشیپ تخصصی جراحی ارتودنسی و ناهنجاریهای فک و صورت درخصوص انحراف فک و اهمیت درمان آن در کودکی گفت: انحراف فک پایین Mandibular Deviation یک ناهنجاری اسکلتی میباشد، همانطوریکه از نام آن پیداست فک پایین به یک سمت انحراف دارد. در این ناهنجاری ناهماهنگی خط وسط دندان ها midline discrepancy به صورت مشهودی قابل مشاهده است، انحراف فک پایین میتواند به صورت مادرزادی و یا اکتسابی باشد.
استاد تمام وقت بخش ارتودنسی دانشکده دندانپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی افزود: در نوع اکتسابی معمولا فک بر اثر شکستن و جوش خوردن نامناسب در کودکی دچار انحراف به یک سمت میشود و یکی دیگر از علل انحراف فک، ضعیف بودن عضلات یک سمت است که در این حالت فک به یک سمت منحرف میشود.
وی اظهار داشت: تداخل دندانی در فک بالا و پایین و همچنین عدم درمان به موقع کراس بایت خلفی نیز میتوانند منجر به انحراف فک گردند. در برخی از بیماران به علت ناشناخته، مفصل گیجگاهی فکی در یک سمت بیشتر رشد میکند و در نتیجه باعث انحراف فک میگردد که به آن همی مندیبولار هایپرتروفی Hemimandibular Hypertrophy میگویند.
عضو انجمن ارتودنتیستهای ایران و آمریکا و اروپا ادامه داد: چنانچه انحراف فک در سنین کودکی تشخیص داده شود و در همان سنین درمان شود، می توان با ارتودنسی آن را درمان کرد، اما در صورتیکه درمان در سنین بالاتر به خصوص بعد از بلوغ انجام شود نیاز به درمان ارتودنسی همراه با جراحی است.
جمیلیان و تیم همراهش وسیلهای را اختراع کردند که میتواند جایگزین دستگاههای حجیم و پردردسری شود که پیش از این برای درمان ناهنجاریهای فک به کار گرفته میشدند.
نظر شما