۵ شهریور ۱۳۹۸، ۱۴:۲۲
کد خبر: 83453740
T T
۵۵ نفر
نمایشگاه بین المللی هوافضای روسیه با حضور ایران آغاز به کار کرد

مسکو – ایرنا – نمایشگاه بین المللی هوافضای روسیه به نام ماکس-۲۰۱۹ با حضور ایران و ۱۶ کشور دیگر در روسیه از امروز سه شنبه در محل مجموعه نمایشگاه هوایی شهر ژوکوفسکی در شرق مسکو به مدت پنج روز آغاز به کار کرد.

مطابق برنامه اعلام شده ۲۷ اوت (پنجم شهریور) بازدید مقامات رسمی ، ۲۷ تا ۲۹ اوت (پنجم تا هفتم شهریور) روزهای بازدید بازرگانان و از ۳۰ اوت لغایت ۱ دسامبر (هشتم تا دهم شهریور) برای بازدید عموم است.

در نمایشگاه امسال بیش از ۳۴۰ شرکت از کشورهای مختلف شرکت می کنند و آخرین دستاورهایی هوایی و فضایی خودرا به نمایش خواهند گذاشت.
نمایشگاه ماکس روسیه از سال ۱۹۹۲ به صورت دوسالانه برگزار می شود و علاوه بر شرکت سازندگان محصولات هوایی و فضایی، بزرگترین سمپوزیوم بین طراح‌های روسیه و دیگر کشورها برای تبادل تجربیات است.
ایران همواره در نمایشگاه های ماکس روسیه حضور فعال و چشمگیری داشته است.

در نمایشگاه امسال، هیات ایرانی به ریاست امیر سرتیپ بنی طرفی معاون وزیر دفاع و رئیس سازمان صنایع هوا و فضای جمهوری اسلامی ایران شرکت دارد.

امیر عبدالکریم بنی طرفی معاون وزیر دفاع و رئیس سازمان صنایع هوایی وزارت دفاع که به منظور شرکت در نمایشگاه هوافضای روسیه به مسکو سفر کرده است، دیروز به خبرنگار ایرنا گفت: ایران در این دوره از نمایشگاه به دنبال صادرات محصولات و فناوری خود به کشورهای علاقه مند است.

وی افزود: محصولاتی که ما با خود به روسیه آورده ایم همگی مجوز صادرات دارند چرا که ما به دنبال نشان دادن توان صادراتی خود و گفت وگو با کشورهای دوست برای فروش محصولات خود به عنوان کالای صادراتی هستیم.

بنی طرفی ادامه داد: ایران محصولات زیادی در زمینه های مختلف برای صادرات دارد اما ما تنها محصولاتی را که امکان صادرات آن در حال حاضر وجود دارد را در نمایشگاه هوافضای روسیه به نمایش می گذاریم.

معاون وزیر دفاع و رئیس سازمان صنایع هوایی وزارت دفاع ادامه داد: با مقامات روسیه، چین و دیگر کشورهای دوست که با تهران ارتباط نزدیک دارند مخصوصا کشورهای مسلمان در حال مذاکره هستیم و مباحث صادراتی را در دیدار با آنها دنبال خواهیم کرد.

وی توضیح داد: در غرفه امسال ایران یک نمونه هواپیمای جت آموزشی، چند نمونه هواپیمای بدون سرنشین نزدیک پرواز و دورپرواز و چند نمونه موتور هواپیما عرضه خواهیم کرد.

بنی طرفی در واکنش به این پرسش که آیا سامانه پدافند موشکی جدید ایران با عنوان باور ۳۷۳ نیز در این نمایشگاه به نمایش در خواهد آمد؟، اظهار داشت: این سامانه به تازگی در کشور رونمایی شده است و در نمایشگاه امسال هوا و فضای مسکو شرکت ندارد ، اما قطعا غرفه ایران در این نمایشگاه و نمایشگاه های بعدی در هر کجا جزو بهترین ها خواهد بود.

معاون وزیر دفاع در واکنش به این پرسش که آیا ایران در بخش پروازی این نمایشگاه نیز حضور خواهد داشت، گفت: امسال به مانند دوره گذشته که عمدتا در حوزه صنعت هوایی دستاوردها و محصولات خود را به نمایش گذاشتیم، در نمایشگاه حضور داریم و حتی برخی از تجهیزات را برای نخستین بار به روسیه آورده ایم با این وجود تجهیزات ما استقراری است و امیدوارم در سال های آینده نیز در نمایشگاه پروازی حضور داشته باشیم.

وی یادآور شد: ایران زمانی در چنین نمایشگاه هایی تنها خریدار تجهیزات کشورهای دیگر بود اما حدود چهار تا پنج سال است که به معرفی محصولات ساخت خود در چنین نمایشگاه هایی می پردازد ضمن اینکه معتقدیم حضور در این نمایشگاه ها فرصت مناسبی برای گرفتن ارتباط میان متخصصان و صاحب نظران برای ارتقا تجهیزات است.

گفتنی است، بنی طرفی در این سفر ضمن بازدید از نمایشگاه هوافضای روسیه با همتایان خود از روسیه و دیگر کشورها نیز دیدار و گفت وگو خواهد کرد.

یادآور می شود که در نمایشگاه بین‌المللی هوافضای ماکس ۲۰۱۷ بیش از ۱۵ شرکت دانش بنیان در پاویون ملی جمهوری اسلامی ایران شرکت کرده و دستاوردهای ایران در عرصه هوافضا را به نمایش گذاشتند.
در غرفه فضایی ایران در نمایشگاه هوافضا، دستاوردهای ایران در عرصه فضایی اعم از نمونه های اصلی از ماهواره ها و ماکت های کاوشگرها و ماهواره برها در معرض نمایش عموم قرار گرفت.
همزمان با برگزاری این نمایشگاه، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری ایران از مسکو بازدید و با ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه دیدار کرد.

در دوره پیشین نمایشگاه هوافضای روسیه در سال ۲۰۱۵ نیز، حضور بخش های هوافضای ایران، رصد توانمندی‌ها و مذاکره شرکت‌های حاضر و همچنین مذاکره با بازدیدکنندگان، در بخش‌های مختلف صنعت هوایی، منجر به حصول توافقات و دستاوردهایی شد.
مهمترین مذاکرات در آن نمایشگاه، اورهال هواپیما و بالگرد، تجهیزات فرودگاهی، تامین قطعات و تجهیزات، تعمیر، نگهداری و نوسازی و همکاری های بین‌المللی در حوزه مراکز آزمایشگاهی تخصصی هوایی، تحقیق و توسعه را شامل می شد.
زمینه های همکاری در پروژه های هوایی با شرکت های غربی در نمایشگاه مکس نیز فراهم شد که از جمله آنها می توان به مذاکره در بخش قطعات و اورهال هواپیما، تبدیل کاربری هواپیما نظیر آمبولانس‌های هوایی، استانداردسازی کارگاه‌های خطوط هوایی و ایجاد مرکز مشترک تعمیر، نگهداری و نوسازی و تامین تجهیزات و قطعات استاندارد و همچنین ماشین آلات جدید اشاره کرد.

در مجموع می توان گفت که نمایشگاه هوایی ماکس یکی از بزرگترین نمایشگاه های هوایی جهان و بزرگترین نمایشگاه هوایی در شرق اروپا است که تحت نظارت مستقیم رییس جمهوری روسیه برگزار می شود.

در نمایشگاه هوایی ماکس جدیدترین دستاوردهای صنعت هوا فضای روسیه چه در حوزه هواپیماهای مسافری و باری و چه در حوزه هواپیماهای جنگی، بمب افکنها و هواپیماهای راهبردی روسیه که بنا به ملاحظات خاص در سایر نمایشگاه های هوایی به نمایش در نمی آیند، در معرض دید بازدیدکنندگان قرار می گیرد.

در ادامه تصاویری از بازدید مهدی سنایی سفیر تام الاختیار ایران در فدراسیون روسیه و امیر عبدالکریم بنی طرفی معاون وزیر دفاع و رئیس سازمان صنایع هوایی وزارت دفاع جمهوری اسلامی ایران از نمایشگاه هوا و فضای روسیه در سال 2019 را می بینید.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha