روزنامه "اکونومیک تایمز" هند امروز (سه شنبه) در گزارشی با درج این مطلب افزود: این در حالیست که فرانسه تلاش کرده تا به عنوان میانجی بین واشنگتن و تهران برای رفع یکی از بدترین بحران های جهانی در دوران اخیر ظاهر شود.
این نشریه هندی و انگلیسی زبان ادامه داد: «محمدجواد ظریف» وزیر امور خارجه ایران روز یکشنبه گفت وگوی سه ساعت و نیمی با «ژان ایو لودریان» همتای فرانسوی خود داشت. بر اساس اطلاعات دریافتی، این نشانگر ورود مجدد احتمالی تهران به جریان اصلی است.
در صورت موافقت واشنگتن با ممنوعیت فروش نفت ایران به هند، تامین نفت دهلی نو افزایش پیدا خواهد کرد.
وزیر امور خارجه ایران همچنین پیش از ترک بیاریتز محل برگزاری اجلاس رهبران «گروه 7» در روز یکشنبه با توجه به تماس های منظم بین روسای جمهوری ایران و فرانسه، با «امانوئل مکرون» گفت وگو کرد.
بحران های ایران در ضیافت ناهار امانوئل مکرون و دونالد ترامپ در روز شنبه بین دو طرف مطرح شد که در این ضیافت رییس جمهوری فرانسه از همتای آمریکایی خود خواسته بود به تحریم فروش نفت ایران به هند و چین به عنوان خریداران بزرگ انرژی ایران پایان دهد.
این روزنامه انگلیسی زبان نوشت: ایران ۱۰ درصد نیاز نفتی هند را تامین کرده و بسیاری از پالایشگاههای هندی برای فرآوری نفت ایران تجهیز شده اند.
ترامپ روز گذشته (دوشنبه) در کنفرانس مطبوعاتی مشترک خود با همتای فرانسوی خود گفت از اعطای "اعتبارنامه" با ضمانت فروش نفت به ایران حمایت می کند.
به نوشته "گاردین"، ترامپ گفته از اعطای آنچه که آن را یک "اعتبارنامه" می نامد با تضمین فروش نفت به ایران به منظور کمک به این کشور برای تحقق تعهدات مالی کوتاه مدت خود حمایت خواهد کرد؛ این اقدام، پیشنهاد امانوئل مکرون بوده است.
ترامپ در این کنفرانس مطبوعاتی که در حاشیه روز پایانی نشست رهبران «گروه 7» انجام شد، درباره اینکه آیا قرار است به ایران غرامت پرداخت کنید، گفت: اینگونه نیست، آنها نیاز به وام کوتاه مدت دارند، می خواهند پول داشته باشند که بر معضلات خود غلبه کنند. ایران نفت زیادی دارد؛ بیشتر درباره مدارک اعتباری صحبت کرده ایم که از سوی کشورهای مختلف تامین خواهد شد و ایران باید همه آنها را بازپس دهد.
چهل وپنجمین اجلاس «گروه ۷» که از روز شنبه به میزبانی فرانسه در تفرجگاه ساحلی بیاریتز با دستور کار بررسی مسائل جهانی و منطقه ای با هدف مبارزه با نابرابری ها و رسیدن به نقاط همگرایی مشترک در رفع چالش های موجود آغاز شده بود دوشنبه شب به کار خود پایان داد.
مساله ایران و تنش های حوزه خلیج فارس به عنوان یکی از اصلی ترین موضوعات در این اجلاس مورد بحث و گفت و گوهای دو جانبه و رایزنی های رهبران در بیاریتز بود.
در اجلاس «سران 7»، «ناریندرا موری» نخست وزیر هند هم حضور داشت.
نظر شما