دکتر علی بهادر رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز روز سهشنبه در حاشیه بهره برداری از مرکز خدمات جامع سلامت میرزایی، به عنوان حلقهای دیگر از چرخه خدمت رسانی در حوزه سلامت فارس با اشاره به اینکه ۱۲ هزار کارمند این دانشگاه به ارایه خدمات در سطح استان و خانههای بهداشت مشغول هستند، ادامه داد: این دانشگاه در حوزه های مختلف برای سلامت مردم در حال فعالیت بوده و وظیفه دارد به جمعیتی نزدیک به چهار میلیون نفر، خدمات رسانی کند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان اینکه تنها در درمانگاه تخصصی و فوق تخصصی شهید مطهری در شیراز، نزدیک به یک میلیون نفر در سال به صورت سرپایی خدمات دریافت می کنند، گفت: بسیاری از اساتید مجرب، حاذق و معروف در کشور و حتی در جهان نیز، در این مرکز درمانی مشغول به فعالیت هستند.
دکتر بهادر آموزش و پژوهش، بهداشت جامعه، ارایه آموزش های موردنیاز با هدف پیشگیری و خودمراقبتی در سلامت جامعه را از وظایف این مجموعه برشمرد و افزود: در سال جاری، بزرگترین پروژه پیشگیری و غربالگری سلامت را با موضوع «بسیج ملی کنترل فشارخون» برای نزدیک به دو میلیون و ۴۰۰ هزار نفر انجام شد که حدود ۷۰۰ مورد از گروه هدف این غربالگری ها، از بیماری فشارخون بالای خود بی اطلاع بودند.
وی با اشاره به اینکه اقدامات پیشگیرانه به کاهش بیماری در جامعه و کاهش هزینه های درمانی کمک می کند، تاکید کرد: نخستین عامل کمک کننده در سلامت جامعه، خود مردم هستند که با خودمراقبتی می توانند از ابتلا و شیوع بیماری ها جلوگیری کنند؛ این هزینه ها بار ملی برای خانواده ها و جامعه داشته، در حالی که می تواند برای توسعه و پیشرفت کشور مانند ایجاد کارخانه ها و توسعه راه ها هزینه شود .
دکتر بهادر با بیان این موضوع که اسراف در مصرف مواد غذایی موجب بروز بسیاری از بیماری ها می شود، از مردم خواست تا با رژیم غذایی مناسب از مواد غذایی به اندازه کافی استفاده کرده و با توجه به موضوع شهرنشینی و کم تحرکی، به فعالیت بدنی و ورزش بپردازند.
ارایه خدمات و دستاوردهای دانشگاه در حوزه سلامت
رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان اینکه در حوزه پژوهش در جایگاه دوم کشوری و در بسیاری از رتبه بندی های علمی، در جایگاه کشوری و جهانی و صاحب رتبه های برتر هستیم، عنوان کرد: سالانه نزدیک به هزار و ۶۰۰ مقاله در دانشگاه علوم پزشکی شیراز به چاپ می رسد و نزدیک به دو هزار طرح پژوهشی نیز، در حال اجراست؛ این دانشگاه نزدیک به ۱۵ محصول را نیز، با هدف اشتغال زایی، توسعه دانشگاه های نسل سوم، ایجاد ثروت، سرمایه گذاری، توسعه و پیشرفت کشور تجاری سازی کرده است.
طرح ها و پروژه های هفته دولت
این مقام مسوول در رابطه با طرح ها و پروژه های هفته دولت گفت: یکی از خدمات دولت تدبیر و امید به مردم، طرح تحول نظام سلامت است که موجب افزوده شدن تخت های بسیاری به بیمارستان ها در سطح کشور شد به کمک بسته ای به نام «هتلینگ» بسیاری از بیمارستان های فرسوده بهسازی شدند.
دکتر بهادر با اشاره به اینکه دستاورد طرح تحول نظام سلامت در کاهش هزینه های درمانی، افزود: این طرح، با کاهش ۵ تا ۱۰ درصدی فرانشیز سبب کاهش هزینه های درمانی مردم شد و کماکان نیز در حال اجراست.
وی با بیان اینکه در سال گذشته دو بیمارستان ۶۴ تخته خوابی در استان و یک مرکز قلب در شهرستان آباده راه اندازی شد، اضافه کرد: در همین بازه زمانی نزدیک به ۴۲ مرکز درمانی با بیش از ۱۲۰۰ نوع تجهیزات پزشکی و با اعتباری نزدیک به ۳۸ میلیارد تومان تجهیز شد که دستگاه های ام. آر. آی و جدیدترین تجهیزات چشم پزشکی، از جمله این تجهیزات است.
این مقام مسوول با اعلام اینکه ۳۰ تا ۴۰ درصد از بیماران استان های همجوار از مراکز درمانی این استان خدمات دریافت کرده و نزدیک به ۱۰ تا ۱۵ درصد مراجعان نیز، مربوط به استان های دوردست هستند، گفت: این دانشگاه در ارایه بسیاری از خدمات درمانی، دارای رتبه های برتر کشوری است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز ادامه داد: در هفته دولت سال جاری، سه مرکز خدمات جامع سلامت در شهرهای شیراز، فیروزآباد و زرین دشت و هفت خانه بهداشت در شهرستان های رستم، لامرد علامرودشت و حاشیه های شیراز افتتاح شد.
دکتر بهادر یادآور شد: افتتاح سه کلینیک ویژه در شهرهای سپیدان، کازرون و ممسنی، ۹ پایگاه سلامت در روستاهای استان، راه اندازی چهار بخش بیمارستانی در بیمارستان های استهبان، سپیدان و بیضا، توسعه بیمارستان حافظ، راه اندازی یک بخش بزرگ در بیمارستان خرامه و تکمیل پروژه ها و زیرساخت ها در بیمارستان های سپیدان و آباده که در مجموع با اعتباری نزدیک به ۲۶ میلیارد تومان انجام گرفت و نزدیک به ۱۲ هزار مترمربع زیربنا داشته است، از جمله طرح ها و پروژه های افتتاح شده در هفته دولت سال جاری است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان اینکه پروژه های دیگری نیز در حال اجراست که در آینده به مردم اعلام می شود، تاکید کرد: تلاش می شود تا مردم در محل زندگی خود، از خدمات بهداشتی و درمانی بهرمند شوند؛ چرا که یکی از افتخارات کشور ما داشتن سیستم شبکه ای در نظام سلامت است که مراحل درمان از یک پایگاه سلامت یا خانه بهداشت آغاز شده و به یک مرکز درمانی و بیمارستان بزرگ ختم می شود و بسته به جمعیت مردم هر منطقه، در مراکز درمانی ۳۲ تا هزار تخته خوابی به مردم خدمات رسانی می شود.
مرکز خدمات جامع سلامت میرزایی، به عنوان حلقه ای دیگر از چرخه خدمت رسانی در حوزه سلامت فارس، همزمان با هفته دولت، با حضور استاندار و رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز افتتاح شد.
در این مرکز خدمات جامع سلامت واقع در شهرک شهید بهشتی شیراز، ۱۰ پزشک خانواده، شامل پنج پزشک مستقر در مرکز و پنج پزشک در مطب های خصوصی، به ۲۰ هزار و ۵۷۲ نفر از جمعیت این منطقه ارائه خدمت می کنند.
حضور مراقبان سلامت، خدمات آزمایشگاه، داروخانه، بهداشت محیط و حرفه ای، مشاوره تغذیه و سلامت روان، دیگر بخش های ارائه خدمت در این مرکز است که به عنوان دستاوردی دیگر از طرح تحول نظام سلامت، همزمان با هفته دولت به بهره برداری رسید.
مرکز خدمات جامع سلامت میرزایی، هزار و ۲۰۰ مترمربع مساحت و هزار و ۶۰۰ مترمربع زیربنا دارد.
رئیس جمهوری و نخست وزیر وقت ایران، محمد علی رجایی و حجت الاسلام محمد جواد باهنر در هشتم شهریور سال ۱۳۶۰ در حادثه تروریستی دفتر نخست وزیری به شهادت رسیدند، به همین مناسبت دوم تا هشتم شهریور به عنوان هفته دولت نامگذاری شده است.
۶۱۱۳