به گزارش این نشریه آمریکایی، دعوت امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه از محمدجواد ظریف وزیر امورخارجه ایران همزمان با برگزاری اجلاس رهبران کشورهای گروه ۷، اقدامی زیرکانه و خردمندانه بود.
مکرون می خواهد با استفاده از راهکار دیپلماسی، هرچه زودتر تنش میان تهران و واشنگتن را پیش از آنکه به مرحله غیر قابل کنترل برسد، حل کند. در نتیجه وی در دیدار وزیر امور خارجه ایران پیشنهادهای خود را به مقامات تهران ارائه کرد.
تنش میان تهران و واشنگتن پس از سرنگونی پهپاد آمریکا توسط نیروی دریایی ایران بشدت افزایش یافته و امکان دارد این تنش به موضوع بحرانی برای جهان تبدیل شود.
نشریه نیوزویک در ادامه از دولت دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا نیز خواست؛ از طرح های فرانسه برای کاهش تنش با تهران حمایت کند؛ زیرا درهای دیپلماسی هم اکنون گشوده است.
بر اساس پیشنهاد نیوزویک، ترامپ باید در مورد راهکار و سیاست در مورد ایران از مشاوران تندرو خود مانند جان بولتون مشاور امنیت کاخ سفید، مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا و برایان هوک نماینده ویژه آمریکا در پرونده ایران فاصله بگیرد زیرا این افراد تنها به فکر افزایش تنش میان تهران و واشنگتن از طریق تحریم های بیشتر هستند.
در روزهای گذشته که شهر ساحلی «بیاریتز» فرانسه میزبان رهبران هفت کشور صنعتی جهان بود، توجه ها به این شهر و نتایج نشست جلب شد به ویژه دیدارهایی که در زمینه مسائل ایران انجام گرفته بود؛ دیدار ظریف وزیر امورخارجه ایران با مکرون و همتای فرانسوی در آستانه اجلاس و همچنین گفت وگوی مکرون با ترامپ درباره ایران از آن جمله به شمار می رفت.
سخنان رئیس جمهوری فرانسه مبنی بر احتمال دیدار روحانی و ترامپ در آینده نزدیک، بیش از هر رویداد دیگری توجه ها را به خود معطوف کرد و خبرساز شد. مکرون در پایان اجلاس ضمن ابراز امیدواری به دیدار رؤسای جمهوری ایران و آمریکا در هفته های آتی، گفت که «مذاکرات برای فراهم کردن مقدمات ملاقات ترامپ با روحانی در جریان است و من امیدوارم در هفتههای آینده، بر اساس این گفت وگوها بتوانیم شاهد دیدار پرزیدنت ترامپ و پرزیدنت روحانی باشیم.»
در همین حال، روحانی امروز در سخنانی خاطرنشان ساخت که «اگر کسی بخواهد با حسن روحانی عکس بگیرد، این کار امکان پذیر نیست مگر آنکه روزی از تمام تحریمهای ظالمانه دست بردارد و به حقوق ملت ایران احترام بگذارد.» همزمان ظریف نیز ملاقات رؤسای جمهوری ایران و آمریکا در شرایط کنونی را «غیرقابل تصور» ارزیابی کرده است.
نظر شما