رنگ و بوی انتخابات تا تلنگر وظایف مسئولان زیر نگاه جراید محلی

سمنان- ایرنا- مطبوعات استان سمنان در هفته‌ای که به پایان آن نزدیک می‌شویم مسائل و موضوع‌های مختلفی را مورد اشاره قرار دادند که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به تفکر قبیله‌ای و توسعه یافتگی، ضرورت برگزاری جشنواره مطبوعات با رویکرد انتخابات، هفته دولت و وظایف مسئولان، سرمایه در گردش عامل محرک واحدهای تولیدی و واردات کالای چینی و ضربه به تولید داخلی در نگاه جریاد محلی اشاره کرد.

فرهنگ فضای مجازی، هدیه رئیس جمهوری به خبرنگاران و نقش رسانه‌ها، هفته دولت و وظایف مسئولان، تحول مدیریت کلان استان سمنان، روی خط مطالبات مردم شاهرود و میامی، جهانی شدن جنگل ابر یک خبر مسرت بخش و سرانه ورزشی مشکل بانوان شاهرودی، آسیب‌های خبرنگاری و بررسی نقش پیاده راه در توسعه پایدار شهری، الگویی از سادگی و همدلی، هفته دولت و طرح های کوچک، ترحم نسبت به خلافکاران جایز نیست و قابلیت و موقع‌شناسی ظریف، چمدان های نیمه بسته مهاجران، اخوان و زندگی و شعر او، بریدگی را دوباره باز کنید، سلامت کیلویی چند، وجود یا عدم وجود تفکر فرهنگی و نیز شایعه و تاثیر آن بر بهره وری سازمانی از جمله موضوع‌هایی بودند که مطبوعات محلی استان سمنان در هفته جاری به آن‌ها پرداختند.

کندوی البرز

کندوی البرز یکی از هفته‌نامه های استان سمنان به موضوعاتی چون فرهنگ فضای مجازی، هدیه رئیس جمهوری به خبرنگاران و نقش رسانه ها در انتخابات پرداخته و در یکی از مطالب خود به عنوان « ضرورت برگزاری جشنواره مطبوعات با رویکرد انتخابات» به قلم وحید حاج سعیدی آورده است:

انتخابات را می‌توان یکی از ملی‌ترین و همگانی ترین رویدادهای اجتماعی در کشور نامید که تقریبا دو سوم از جمعیت کشور به صورت مستقیم در آن شرکت دارند. تبعات و اثرات این پدیده اجتماعی نیز تا سال‌ها در سرنوشت مردم تاثیر دارد و هر گونه اشتباه محاسباتی توسط مردم در انتخاب کاندیدا یا کاندیدهای اصلح، منجر به بروز خسران های عظیم اجتماعی اقتصادی، فرهنگی و ... می شود. البته سخن گفتن در باب اهمیت و جامعیت انتخابات در قالب یک یادداشت امری محال و ناشدنی است.

بر همگان آشکار است که نقش رسانه‌ها در سال های اخیر از اطلاع رسانی صرف به اهداف بزرگ فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و تغییر پیدا کرده است و این ساختار شکنی تا بدان پیش رفته است که به جرات می توان گفت این رسانه ها هستند که در انتخاب کاندیدا یا کاندیدهای اصلح بیشترین یا پررنگ ترین نقش را دارند.

صدای سمنان

هفته نامه فرهنگی- اجتماعی صدای سمنان از دیگر جراید این استان به موضوعی مناسبتی با هفته دولت و وظایف مسئولان به قلم فاطمه کارگران پرداخته است.

در این مطلب با عنوان «هفته دولت و وظایف مسئولان» آمده است: هفته اول شهریورماه که مصادف با شهادت شهیدان رجایی و باهنر و به نام هفته دولت نامگذاری شده است، فرصت خوبی برای ارائه دستاوردها وعملکرد مجموعه دولت به مردم است.

هفته دولت، هفته اقتدار و پیروزی دولتی است که حمایت و پشتیبانی میلیونها تن از ملت خود را همراه دارد و هدفش ایجاد جامعه ای سرشار از عدالت، نظم و امنیت است. همانطور که امام علی علیه السلام در سفارش خود به مالک اشتر بسیار به رعایت حقوق محرومان جامعه تاکید دارد، باید طبقات محروم و پابرهنگان جامعه، مورد عنایت خاص دولت باشد و رفع محرومیت از وظایف اصلی دولت محسوب شود.

از آنجا که ایران کشوری در حال توسعه است در این هفته مجموعه دولت با نگاهی اجمالی به ساز و کارهای خود به شناسایی راههای بهینه سازی رفتار سازمانی خود بپردازد. همچنین این هفته به منظور ارتقاء سطح کیفی و کمی زمان مناسبی برای معرفی عملکرد یکساله دستگاههای دولتی و مقایسه آن با عملکرد سالهای گذشته است.

مسئولان در خدمتگزاری باید شهیدان رجایی و باهنر را الگوی کار خود قرار دهند و دولت به عنوان خدمتگزار مردم وظیفه دارد با اتکاء به سرمایه های انسانی و سایر منابع در جهت تامین رفاه و امنیت عمومی گام بردارد و تلاش کند تا کشور مسیر رشد و تعالی را بپیماید. گرامیداشت یاد و خاطره شهدای دولت به ویژه شهیدان رجایی و باهنر، فرصت مغتنمی است که مسئولان همه توان خود را جهت بهبود شرایط تولید به کار گیرند تا چرخ اقتصادی از حرکت باز نماند و امیدوارم قطار عمران شهری که در این هفته در سطح استان به حرکت در می‌آید در پیشرفت و آبادانی آن مثمرثمر باشد.

کرامت انسانی

کرامت انسانی دیگر هفته‌نامه استان سمنان با نگارشی اقتصادی و سیاسی است که در هفته جاری موضوع‌هایی چون نیاز به تحول مدیریت کلان استان سمنان، روی خط مطالبات مردم شاهرود و میامی، جهانی شدن جنگل ابر یک خبر مسرت بخش و سرانه ورزشی مشکل بانوان شاهرودی را مورد اشاره قرار داد.

از مسائل مهمی که در هفته جاری مورد توجه این هفته نامه قرار گرفت، مطلبی به عنوان «سرمایه در گردش عامل محرک واحدهای تولیدی» نوشته محمد مهدی کریمی است.

در این مطلب آمده است: تحلیل گران مالی و سرمایه ای که قصد راهنمایی و مشاوره تولیدکنندگان کالا و خدمات را دارند، بیشتر نگاه و دغدغه خود را معطوف به تامین سرمایه ثابت و در نهایت راه اندازی واحد کسب و کار می کنند. در حالی که یک تقسیم بندی سرمایه گذاری ثابت تا راه اندازی واحد کسب و کار به عنوان یک پروژه و ادامه موجودیت واحد به عنوان پروسه تلقی می گردد.

همانطور که در تعاریف این دو ماهیت امده پروژه مجموعه فعالیت هایی است که ابتدا و انتها دارد و در انطباق با سرمایه گذاری و راه اندازی واحد کسب و کار پروژه پایان یافته است. ادامه فعالیت یک پروسه و فرآیند دامنه دار است و به مثابه یک موجود پویا عمل می کند و این موجود به جهت ادامه حیات و انجام فعالیت ها به یک نیروی کار محرکه نیاز دارد که ان نیروی محرکه سرمایه گذاری است.

سرمایه در گردش برای واحدهای کسب و کار به مانند جریان خون است که در صورت توقف و یا کم و زیادشدن و یا تلرانس بیش از اندازه این عامل محرک فرآیند تولید و ارائه خدمات را با مشکل مواجه کرده و در صورتی که به موقع به آن توجه نشود منجر به توقف کسب و کار خواهد شد.

این عامل محرک اما در کسب و کارها و مخصوصا کسب و کارهای کوچک کمتر مورد توجه قرار گرفته است. حتی در ارائه تسهیلات بانکی جایگاه سرمایه در گردش به خوبی تبیین نشده یعنی می توان گفت که سرمایه در گردش مورد بی مهری قرار گرفته است.

در حالی که این عامل به گونه ای باید بیشتر از سرمایه ثابت مورد توجه قرار گیرد چرا که اگر حتی سرمایه صد در صد موثر شود یعنی کسب و کار راه اندازی شود اما سرمایه در گردش جهت ادامه فعالیت موجود نباشد عملا سرمایه ثابت غیرموثر و ضایع شده است.

نکته ای که باید بیشتر به آن توجه شود اینکه هنوز ضریب، شاخص و یا اندازه مشخصی مخصوصا در صنایع کوچک برای در نظر گرفتن سرمایه در گردش ارائه نشده است. با توجه به پیچیدگی ترکیب سرمایه در گردش و اهمیت آن در ایجاد توازن بین سودآوری و ریسک تعیین شده حدود و دامنه اندازه سرمایه در گردش در کسب و کارها در پیشگیری از متوقف شدن این واحدها ضرورتی اجتناب ناپذیر است.

اینکه سرمایه در گردش چه نسبتی از سرمایه ثابت یا چه نسبتی از فروش است می تواند به سرمایه گذار هشدار دهد که برای جلوگیری از ورشکستگی چه اندازه سرمایه در گردش برای سر پا ماندن کسب و کار لازم است.

دوهفته نامه پیمان همدلی

پیمان همدلی یکی از دو هفته نامه های استان سمنان به موضوعات آسیب های خبرنگاری و بررسی نقش پیاده راه در توسعه پایدار شهری پرداخته است.

در مطلبی به عنوان «بررسی نقش پیاده راه دشت مرکزی مهدیشهر در توسعه پایدار شهر » که به بهانه احیاء آبراه قدیمی و ایجاد و ساخت پیاده راه سنگ چین دشت مرکزی مهدیشهر به قلم علی اصغرعرب نوشته شده، آمده است:

بعد از کاربری مسکونی در شهر پیاده محورها (پیاده رو و پیاده راه) بیشترین میزان استفاده و بهره وری را در فضای شهری دارا هستند. در واقع پیاده محورها به عنوان پلی مابین دیگر کاربری های شهری تلقی می گردد. لذا جهت ایجاد رفاه، آسایش، سهولت دسترسی، انتقال، همچنین ایجاد امنیت روحی و روانی عابران طراحی و ساخت اینگونه کاربری ها از درجه اهمیت بالایی برخوردار است. ایجاد اینگونه پیاده راه ها با مکان یابی مناسب زمینه توسعه گردشگری شهری را فراهم می‌نماید.

حرکت پیاده طبیعی ترین، قدیمی ترین و ضروری ترین شکل جابه جایی انسان در کره زمین است. انسان ها با پیاده روی امکان مشاهده فعالیت و احساس شور و تحرک زندگی و کشف ارزش ها و جاذبه های محیط اطراف خود را پیدا می کنند.

پیاده محورها در اکثر شهرهای پرجمعیت از جمله تهران و مشهد در ایران و ملبورن در استرالیا به دلیل عریض بودن پیاده رو ها و تردد زیاد و پرحجم عابران پیاده، عملا به عنوان پیاده راه استفاده می شود که نقش و کارکرد چندگانه هم به عنوان معبر و هم به عنوان مقصد ایفا می کند. انواع عملکردهای محور پیاده عبارتند از: ایجاد نشاط فردی و سر زندگی، ارتباط اجتماعی، وسیله ای برای طراحی شهری حوزه های امن با کاربری های مختلط، ابزاری برای حفاظت شهر، مناطق تفریح و بازی، عناصر محیطی قابل سکونت و عامل توسعه پایدار شهری است.

نتیجه آنکه لازم است تا با توجه به اهمیت و نقش عابر پیاده در جوامع شهرنشینی و رشد سریع شهرنشینی در شهرهای در حال توسعه، نگاه جدید مطرح شده و در جهت کاهش آلودگی، افزایش ارتباطات و همسایگی، ارتقاء سطح اقتصاد شهری و خرده فروشی در مراکز شهر و سلامت و ایمنی شهروندان ایجاد شهرهای پایدار موضوع پیاده محور ها در دستور کار مدیران شهری و برنامه ریزان شهری قرار گیرد تا از دستاورد های آن همه شهروندان بهردمند گردند.

روزنامه کار و کارگر

در روزنامه کار و کارگر یکی از نشریه های استان سمنان مطلبی با عنوان «الگویی از سادگی و همدلی » به قلم جعفر رضایی نوشته شده است.

در این مطلب آمده است: هفتــه دولــت بهتریــن فرصت بــرای معرفی دســتاوردهای دولت وتنویرافکارعمومی اســت؛ امروزبعد از۴۰ ســال چه اتفاقاتی درکشورمان رخ داده است.

امروزبه اذعان کارشناسان وصاحب نظران پیشرفت های چشمگیری در صنعت دفاعی نموده ایم؛ صنعت پزشکی درکشورمان تا حد فوق العاده ای رشــد کرده ودررشته های مختلف پزشکی وصنعت دارویی درمرحله خودکفایی هستیم. 

با وجود تحریم های ظالمانه دشــمنان؛ صنعت درایران پیشرفت های خیره کننده ای داشته ودرحوزه های عمرانی وفنی درحال صدورخدمات هســتیم. امروزاگرچــه اقتصاد ایــران تحت تاثیر تحریم های بی ســابقه در فشــار و مضیقه به ســر می برد اما فرزندان غیور وتوانمند این مرزو بوم به ســرعت موانع را یکی پس ازدیگری پشت سرمی گذارند و به مرزهای خوشــبختی می رســند. امروزآنچه ازشــهیدان رجایی وباهنربرای ما به عنوان میراث عزیزبرجای مانده؛ صداقت و ســادگی و همدلی است؛ اینها رمزماندگاری نظام و انقلاب و همراهی مردم است.

روزنامه پیام استان سمنان

روزنامه پیام سمنان در هفته‌ای که گذشت مطالبی چون واردات کالای چینی، همیشه یک با یک برابر نیست، هفته دولت و طرح های کوچک، ترحم نسبت به خلافکاران جایز نیست و قابلیت و موقع‌شناسی ظریف را مورد اشاره قرار داد.

یکی از موضوع های مهمی که در این روزنامه مورد توجه قرار گرفت، مطلبی به عنوان «واردات کالای چینی و ضربه به تولید داخلی » به قلم محمد علیان است.

در این مطلب آمده است: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و کوتاه شدن دست‌های پلید دولت‌های اجنبی استعمارگر و متجاوز به حقوق بشر، در تمام عرصه‌های کشور ایران، کارآفرینان و مبتکران کالای داخلی کمر همت بسته و با حمیت و تلاش مضاعف برای استقلال و خودکفایی میهن ما شبانه‌روز کوشیدند تا بدون وابستگی به غرب و شرق تولیدات کشورمان را جایگزین اجناس خارجی به بازار نیاز و به دست مصرف کنندگان برسانند.

در ادامه یادداشت این چنین عنوان شده است: طولی نکشید صدای پای مافیای کالای وارداتی از کشور چین همچون نجوای تلخ و خبر ناگوار به گوش مردم به ویژه تولیدکنندگان داخلی رسید. اندک، اندک کالای نامرغوب بدون کیفیت آن هم درجه سه فاقد مهر استاندارد بین‌المللی عین سیل خروشان خانه‌برانداز به کشور وارد شد و معضل بزرگی شد سر راه تولیدات داخلی که دود غلیظ آتش برافروخته چشم بادامی‌ها، به چشم همه ما آسیب رسانید.

در این واردات بی‌حساب و کتاب کالا و اجناس چینی اعم از البسه، مواد خوراکی، لوازم برقی، اسباب بازی، میوه‌جات، سجاده، مهر، قبله نما، تسبیح و... درب شرکت‌ها و کارخانجات ما یکی پس از دیگری بسته و جمع کثیری از کارگران ماهر و توانمند روانه بازار و جویای شغل مناسب شدند. برخی‌ها به دلالی، گروهی به شغل کاذب و عده‌ای سر از زندان درآورده و کارخانجات عریض و طویل هم با داشتن چند صد پرسنل حقوق‌بگیر به دلیل اقساط بانکی معوق زیر چوب حراج یا توقیف اجرائیات درآمد که همچنان پس از سال‌ها مسدود و بدون فعالیت تولیدی می‌باشند که نمونه‌های زیادی از این در استان‌های پرغصه در شهرک‌های صنعتی استان در ذهن داریم.

به مرور زمان کالای فاقد استفاده چین جای تولیدات داخلی را تنگ کرد ولی عده‌ای از واردکنندگان وابسته به جناح سیاسی و نزدیک به دولت و برخی نهادهای حکومت فرصت را مغتنم شمرده و به سرمایه‌های هنگفت و کلان دست یافتند که اجناس رده خارج بدون کنترل نظارت حوزه کنترل کیفیت استاندارد کشور به شهرها و حتی روستاها قطارکش بدون داشتن نمایندگی و فروش قطعات یدکی در شهرها ریخته شد که بعد از مدت کوتاهی لوازم برقی خانگی یکبار مصرف خریداری شده توسط اقشار ضعیف و متوسط جامعه سر از سمساری درآورد و چنان ضربه مهلکی به مصرف‌کنندگان و ساختار اقتصاد کشور وارد شد هنوز زخم بی‌مبالاتی و ناکارآمدی مدیران ارشد کشور وقت که در واردات از کشور غیرمسلمان نقش به‌سزایی داشتند، التیام نیافته است.

به راستی چرا از کالای داخلی حمایت نمی‌کنیم. آیا هنوز هم مهره‌های واردات کشور به دست مافیای قدرت جابه‌جا می‌شود؟ چرا توسط تیم مجرب کارشناسی گمرک کنترل نمی‌شود؟ آیا این اجحاف ملی در جامعه ما باورپذیر است؟

روزنامه بیان مردم

روزنامه بیان مردم دیگر نشریه استان سمنان است که در هفته جاری موضوع‌هایی چون چمدان های نیمه بسته مهاجران، اخوان و زندگی و شعر او، بریدگی را دوباره باز کنید، سلامت کیلویی چند، وجود یا عدم وجود تفکر فرهنگی و نیز شایعه و تاثیر آن بر بهره وری سازمانی را مورد اشاره قرار داد.

از مسائل مهمی که در هفته جاری مورد توجه این روزنامه قرار گرفت، مطلبی به عنوان «تفکر قبیله ای و توسعه یافتگی » نوشته محمد همتی است.

در این مطلب آمده است: در نظام ها و سازمان‌هایی که قدرت و تفکر سنتی و قبیله ای در درون آن‌ها حاکم است این ساختارها را بوروکراسی های قبیله ای می نامند. زیرا آن‌ها تا حدی فاقد مشخصات اصلی بوروکراسی یعنی رسمیت و برخورد غیر شخصی و حاکمیت قانون و عقلانیت هستند.

رفتار قبیله ای، نگاه جهانی و ملی را محدود و تضادهای اجتماعی، دینی و قومی را به جای همگرایی اقتصادی و توسعه‌ای به واگرایی حذف یکدیگر بدل می سازد.

تفکر قبیله گرایی باید به تفکر ملی و فرامنطقه‌ای منتهی گردد.بسیاری از مواقع در این نوع رویکرد که جامعه را به سمت پوپولیسم سوق داده و زوایای سیاسی، دینی و اجتماعی این نگرش به جای ایجاد همبستگی بین سلایق که به کشور شهر می‌انجامد.

در برخی از کشورهای توسعه یافته که فراتر از کشور شهر، جهان شهر را بوجود آورده اند، از ملیت‌های ۱۰۵ کشور جهان در آن کشور زندگی و به مدارج عالی سیاسی و اقتصادی و علمی دست می‌یابند بدون آن که به ملیت آن‌ها توجه شود، وزیر، وکیل، رئیس ناسا، وزیر دفاع، رئیس دانشگاه و... در کشورهای توسعه نیافته و با نگاه قبیله‌ای، بومی گرایی ترویج و غیر بومی سد توسعه قلمداد می‌شود؟!

ویژگی‌های تفکر قبیله‌ای می‌تواند به هیجانات سیاسی و اجتماعی و منطقه‌ای دامن زده و شاید مسئولین و سیاستگران نیز بر این موج سوار شده تا به منافع خود دست یابند. در این رفتار به جای رشد عقلانیت سیاسی و افزایش تجرب گرایی در جامعه به دنبال یک ناجی، رستم، آشیل، هرکول یا به دیکتاتور صالح می‌اندیشند که این جوامع سست بنیان بوده و در هر لحظه امکان تزلزل آن وجود خواهد داشت.

تفکر قبیله ای نمی گذارد به جای ایجاد یک نگاه مشترک استانی به توسعه بر مبنای استعدادهای آن برنامه‌ریزی کنیم، تا در خواست‌های قومی و منطقه‌ای سیاست‌های برنامه محور استانی و ملی را به مخاطره نیندازد.

اجرای عدالت  برابر اصول قانون اساسی و آموزه‌های دینی باید برای همه شهرها و روستاها و بر اساس جایگاه آن‌ها در تقسیمات کشوری تعریف شود؛ عدالت یعنی هر چیزی را سرجای خود گذاردن است چرا که شکوفایی انسانی را به همراه خواهد داشت. به فرموده‌ی امام علی(ع) مردم را حیزی جزء عدالت اصلاح نخواهد کرد.بیاییم این همه زیبایی های خدادادی را جمع نگر باشیم و به وحدت ملی کشور بیندیشیم؛ مستند قضاوت کنیم و فضای مجازی را جولانگاه انتقام گیری های شخصی و قبیله ای خود قرار ندهیم.

۹۸۹۱/۷۴۰۸/۶۱۰۳

اخبار مرتبط