شاهرخ جعفری روز جمعه به خبرنگار ایرنا اظهار کرد: علاوه بر کنترل کیفی و سیستمی کارخانه آرد، یک بازرس و کارشناس اداره استاندارد نیز کیفیت آرد تولیدی را به صورت میدانی بررسی می کند.
وی افزود: پارامترها یا سنجه های کاهش کیفیت به بخش های جزئی، عمده و بحرانی تقسیم می شود و هر پارامتر، نمره منفی خود را دارد و اگر نمره منفی کارخانه به ۹۰ برسد، پروانه فعالیت آن تعلیق و اگر نمره به ۱۲۰ رسیده باشد، باطل می شود.
وی ادامه داد: کارخانه آرد آستارا در روستای سیبلی قرار دارد و تاکنون کاهش کیفیت آرد با درجات عمده و بحرانی نداشته و نواقص بسیار جزئی، با بررسی و کنترل مستمر برطرف شده است.
رئیس اداره استاندارد آستارا گفت: اغلب گلایه نانوایان از پایین بودن کیفیت آرد، به سنجه ها و معیارهای خارج از حوزه نظارت اداره استاندارد مربوط است و به عنوان نمونه، پایین بودن اندیکس گلوتن (پروتئین موجود در غلات) به عنوان یکی از موارد خارج از نظارت استاندارد، از دلایل کاهش کیفیت آرد است.
جعفری گفت: نحوه نگهداری آرد در نانوایی ها، ورود رطوبت به کیسه های آرد، پایین بودن کیفیت خمیر مایه و عمل آوری ناقص خمیر از علت های پایین بودن کیفیت آرد و به تبع آن نارضایتی برخی از شهروندان از کیفیت نان است و اغلب نانوایان، کم تجربگی خود را به پایین بودن کیفیت آرد نسبت می دهند.
محسن آهنی رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت آستارا تعداد نانوایی های یارانه ای و آزادپز این شهرستان را ۲۴۰ واحد اعلام کرد و از بازرسی مستمر ماموران این اداره به عملکرد آنها خبر داد.
شهرستان مرزی بندر آستارا با ۹۱ هزار نفر جمعیت در منتهی الیه غرب استان گیلان و مرز جمهوری آذربایجان واقع شده است.
۷۱۲۴
نظر شما