عباسعلی اکبری روز جمعه در حاشیه برگزاری دومین دوره المپیاد استعدادهای برتر سامبوی نوجوانان کشور در بجنورد، به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: هم اینک بانوان بسیاری علاقه مند به این رشته ورزشی شده اند و در دور قبلی بازی های آسیایی برای نخشتین بار ۲ ورزشکار زن ایرانی حضور یافته بودند.
وی با تاکید بر برنامه ریزی برای توسعه این ورزش در بین بانوان، افزود: هم اینک مجوز حجاب برای حضور بانوان کشورمان با حجاب کامل در بازی های بین المللی گرفته شده و
درصدد هستیم تا این رشته را در بخش اسپورت سامبو نیز توسعه دهیم تا بانوان بتوانند در این رشته فعالیت کنند و در بازی های رسمی و بین المللی حضور یابند.
وی با اشاره به تعداد بالای ورزشکاران رزمی کشور، گفت: بر اساس آمار موجود از مجموع ورزشکاران رزمی کشور حدود پنج هزار نفر در رشته سامبو فعالیت دارند.
رئیس انجمن سامبوی ایران با تاکید بر لزوم کمک و همراهی سایر رشته های رزمی با سامبو، اظهار داشت: حدود ۴۰ درصد ورزش های رزمی به هم شباهت دارند ولی آنچه که مسلم است هر کدام سبک و شرایط و تکنیک های خاص خود را دارند.
وی از برنامه ریزی برای حضور پررنگتر نونهالان و نوجوانان در این رشته خبر داد و گفت: هم اینک ورزشکاران سامبو در ۳۱ استان کشور مشغول به فعالیت هستند و استقبال خوبی نیز از این رشته می شود.
اکبری با اشاره به حضور ۲۱۵ شرکت کننده با ۱۴۰ ورزشکار در دومین دوره المپیاد استعدادهای برتر کشور در رشته سامبو، خاطرنشان کرد: این امر نشان دهنده استقبال از این رشته و انجام درست کار توسط این انجمن است.
رئیس انجمن سامبوی ایران برای شرکت در دومین دوره المپیاد استعدادهای برتر کشور در رشته سامبو که به میزبانی خراسان شمالی برگزار شد به این استان سفر کرده بود.
به گزارش ایرنا؛ سامبو یک رشتهٔ نسبتا جدید رزمی است که در دهه ۱۹۲۰ در ارتش سرخ شوروی به منظور تقویت توانایی مبارزه تنبهتن سربازان، پایهگذاری شد. این رشته بر فنون گلاویزی و پرتابی تأکید دارد و تلفیقی از موثرترین تکنیکهای چندین رشتهٔ دیگر از جمله جودوی ژاپنی، کشتی آزاد و فرنگی و سبکهای محلی کشتی آسیای میانه و قفقاز است.
اواخر خردادماه امسال با پیگیریهای سرپرست فدراسیون رزمی، رشته سامبو در المپیاد استعدادهای برتر کشور گنجانده شد که بر این اساس این رقابتها در رده سنی سیزده تا شانزده سال پسران برگزار میشود.
ط/۵۱۳۲
نظر شما