توئیت‌های عجیب رئیس‌جمهوری سابق

تهران- ایرنا- اقدام رئیس جمهوری سابق در تبریک سالروز تولد خواننده جنجالی و متوفی آمریکایی بار دیگر کاربران شبکه اجتماعی توئیتر را تعجب زده کرد و آنان این اقدام «محمود احمدی نژاد» را تلاش تازه او برای برگشتن به سرخط خبرها تعبیر کردند.

به گزارش گروه تحلیل، ‌تفسیر و پژوهش‌های خبری ایرنا، توئیت عجیب «محمود احمدی نژاد»، انتشار خاطرات «محمد سرافراز» در شبکه‌های اجتماعی و ادامه مباحثات حول محور طرح «زیست شبانه» سه موضوعی بود که کاربران شبکه اجتماعی توئیتر در ۴۸ ساعت گذشته به آن توجه نشان دادند. 

توئیت‌های عجیب رییس جمهور پیشین

«محمود احمدی نژاد» در توئیتی به زبان انگلیسی، ضمن نقل یکی از اشعار «مایکل جکسون» خواننده درگذشته آمریکایی، تولد او را تبریک گفت. این اقدام عجیب و سوال برانگیز، با واکنش کاربران شبکه اجتماعی توئیتر مواجه شد.

گروهی از کاربران، این اقدام احمدی نژاد را در ادامه توئیت‌های متفاوت و عجیب او محسوب کرده و دلیل آن را تلاش برای جلب توجه دانستند و معتقد بودند که احمدی نژاد برای تداوم حضور در اذهان، ممکن است دست به هرکاری بزند. «علی خضریان» فعال رسانه‌ای اصولگرا در توئیتی نوشت: «حاشیه‌سازی اخیر محمود احمدی نژاد به بهانه تولد مایکل جکسون را می‌توان ادامه تلاش وی برای دیده شدن و مقابله با مرگ تدریجی سیاسی‌اش تحلیل کرد. آنچه اما اهمیت بیشتری برای تحلیل دارد، روان‌شناسی اجتماعی برخی هواداران به‌ظاهر انقلابی او برای توجیه رفتارهای رأس جریان انحرافی است.»

«صبا آذرپیک» روزنامه نگار هم در توئیت خود آورد: «سیاست‌مداری که با تبریک گفتن تولد مایکل جکسون به سرخط خبرها می‌آید شکست‌خورده نیست. شکست‌خورده‌ی از یادرفته‌ی گوشه‌نشین است.»

گروهی از کاربران نیز از این اقدام احمدی نژاد اظهار تعجب و وی را غیرقابل پیش بینی خواندند. کاربری آورد: «اگر سال ۸۴ کسی به ما می‌گفت روزی احمدی نژاد به جایی می‌رسد که تولد مایکل جکسون را تبریک می‌گوید، می‌گفتیم دیوانه‌ است»

کاربرانی نیز با این موضوع شوخی کردند و حتی از احمدی نژاد خواستند تا تولد سایر خوانندگان هنرپیشگان مشهور ایرانی یا هالیوودی را به خاطر سپرده و آن‌ها را نیز تبریک بگوید.

برخی کاربران با یادآوری دهههای گذشته، از برخود با چنین اقداماتی سخن گفتند. کاربری ادعا که در یکی از روزنامه‌ها در دهه ۷۰ شمسی بابت انتشار خبری در ارتباط با این خواننده آمریکایی تذکر جدی دریافت کرد و وادار به عذرخواهی شد؛ اما بیست سال بعد، یک رییس جمهوری سابق تولد مایکل جکسون را تبریک می‌گوید.

کاربران اصولگرا اما از تغییر رویکرد احمدی نژاد در طی این سال‌ها نوشتند. در همین زمینه و در توئیتی می‌خوانیم: «محمود احمدی‌نژاد در توییتر سالگرد تولد مایکل جکسون، ستاره پاپ را تبریک گفت. به کجا چنین شتابان؟ آن روزهایی که اول هر کلام ذکر مقدس اللهم عجل لولیک الفرج به زبان می‌آوردی کجا رفت؟»

در مقابل، کاربران اصلاح طلب برخوردهای دولت‌های نهم و دهم با تشکل‌ها و فعالیت‌های فرهنگی  همچون تعطیلی خانه سینما، انحلال انجمن صنفی روزنامه نگاران، توقیف کتاب‌ها و غیره را یادآوری کردند و مدعی شدند که احمدی نژاد نمی‌تواند با چنین توئیت‌های موجب فراموشی یا نادیده گرفتن اقدامات پیشین خود در حوزه فرهنگ شود.

بازتاب‌های یک استعفای قدیمی

انتشار خاطرات «محمد سرافراز» رئیس پیشین سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران با عنوان «روایت یک استعفاء» در فضای مجازی، مورد توجه کاربران شبکه اجتماعی توئیتر قرار گرفت. برخی از مسوولان و فعالان سیاسی، در واکنش به انتشار این خاطرات، خواستار پاسخگویی افرادی شدند که در این کتاب به آن‌ها اتهاماتی منتسب شده است. در توئیت «حسام الدین آشنا» مشاور رسانه‌ای رییس جمهوری اسلامی ایران، می‌خوانیم: «خاطرات آقای سرافراز گاه بشدت یک‌سویه است؛ ولی چون مربوط به زمانی نزدیک است، دیگر راویان زنده هم می‌توانند ابعاد دیگر مسائل را روشن کنند. بعد از روز نوشته‌های ناقص آقای لاریجانی، این اولین امکان دسترسی عمومی به برخی چالش‌های مدیریتی در عظیم‌ترین سازمان رسانه‌ای کاملا حاکمیتی جهان است.»

«رحمت الله بیگدلی» فعال سیاسی اصلاح طلب نیز در توئیت خود به همین موضوع اشاره کرد و نوشت: «عیار اراده جدی‌ رئیسی بر مبارزه با فساد سرافراز در روایت یک استعفا: احمدی نژاد حدود یک میلیارد دلار به ضرغامی‌ کمک‌ویژه کرد، در حالی که مجلس ۴۰۰ میلیون دلار برای صداوسیما تصویب کرده بود! اگر این ادعا دروغ‌ است سرافراز و اگر درست است احمدی‌نژاد و ضرغامی را محاکمه کنید!»

نحوه انتشار این کتاب در فضای مجازی نیز مورد توجه قرار گرفت و کاربران از ایجاد شیوه‌ای نوین در نشر کتاب‌، سخن به میان آوردند. کاربری نوشت: «سرافراز به جای منتظر ماندن برای أخذ مجوز نشر کتاب خود از وزارت ارشاد و چاپ احتمالاً دو هزار نسخه‌ای آن، محتوای کتاب را در توییتر که از قضا فیلتر هم است منتشر و آن را در معرض دید مخاطب میلیونی قرار داد. فارغ از محتوای کتاب، این به معنی ورود به یک عصرجدید است.»

موضوع دیگری که کاربران به آن اشاره کردند، یکسویه بودن محتوای این کتاب و سکوت وی در مورد مباحثی همچون فعالیت‌های شبکه‌هایی است که وی مدیر آن بوده است. کاربرانی نیز این پرسش را مطرح کردند که چرا وی تا پیش از این چنین ادعاهایی را مطرح نکرده بود؟

در حالی که اغلب کاربران اصلاح طلب، خواستار آن بودند که افراد نام برده در این کتاب خاطرات، به اتهامات مطرح شده، به صورتی صریح و شفاف پاسخ دهند، کاربران اصولگرا ضمن انتقاد از رییس پیشین سازمان صدا و سیما، او را به انتشار برخی اسرار متهم کرده و وی را «بی ظرفیت» خواندند. یکی ازکاربران اصولگرا، در همین ارتباط توئیت کرد: «بی‌ظرفیتی سرافراز مذموم و قبیح و غیرموّجه است؛ ولی سوال این است که چه رفتار و تقابلی او را به این نقطه رساند که از فرصت به تهدید تبدیل شود؟»

زندگی در شب‌های تهران؛ فرصت یا تهدید؟

واکنش‌ها به طرح زیست شبانه و تجمع اعتراضی چند روز پیش در برابر شورای شهر تهران، همچنان موضوعی داغ در شبکه اجتماعی توئیتر است.

در یکی از آخرین واکنش‌ها، «شهربانو امانی» عضو شورای شهر تهران در توئیتی نوشت: «دغدغه برخی شهروندان در خصوص زیست شبانه را درک می‌کنم، اما به دلیل این دغدغه‌ها نمی‌توان خواسته اکثریت شهروندان و آزادی آنان را نادیده گرفت. ما شرایط را تامین می‌کنیم و شهروندان آزاد هستند بر اساس فرهنگ و نیاز خود از آن استفاده کنند.»

فعالیت برخی مخالفان طرح زیست شبانه در فضای مجازی و در ساعات نیمه شب، برای اعتراض نیز مورد اشاره برخی کاربران موافق طرح قرار گرفت و آنان این پرسش را مطرح کردند که چطور فعالیت شبانه در شبکه‌های اجتماعی مشکلی ندارد؛ اما قدم‌زدن در خیابان‌های تهران می‌تواند مشکل ساز باشد؟

کاربرانی نیز دوباره از این طرح و نتایج مثبت آن دفاع کردند. کاربری نوشت: «به عنوان یک پدر و یک شهروند با زیست شبانه موافقم. هیچ نیازی هم نمیبینم که به این سفسطه‌ها پاسخ بدم؛ اما وقتی ماه مبارک رمضان و شبهای محرم، من بچه هیئتی دوست دارم از طراوت و شادابی شب نشینی و شب زنده‌داری لذت ببرم، دیگرانی هم که مثل من فکر نمی‌کنند، حق دارند از باقی شبها لذت ببرند.»

کاربر دیگری نیز در توئیت خود به صورت مشابه از این طرح دفاع کرد و آورد: «برای ماهایی که تا اعضای خانواده بیایند خانه و بخواهیم جمع شویم ساعات پایانی شب است، امکان استفاده از ظرفیت زیست شبانه خبر خوبی محسوب می‌شود. چه چیزی بهتر از اینکه بعضی از شب‌هایی که بطور معمول تا دو و سه شب در خانه دورهم بیداریم و در گپ و گفت، بتوانیم خانوادگی برویم بیرون در امنیت و آسایش.»

یکی از پرسش‌های موافقان این طرح آن بود که مگر قرار است در زیست شبانه چه تخلفی صورت بپذیرد که گروهی با این طرح مخالفت می‌کنند؟ به ویژه که قرار است خانواده‌ها زا این طرح بیشترین بهره را ببرند.

ثمرات اقتصادی این طرح نیز همچنان مورد توجه کاربران است. در توئیتی می‌خوانیم: «موضوع زیست شبانه را به اوقات‌فراغت تقلیل ندهیم. در جامعه‌ای که اقتصاد دغدغه اصلی شهروندان است، اضافه‌شدن شیفت شب می‌تواند هزاران فرصت‌ شغلی جدید ایجاد کند، یک منبع درآمد تازه برای کسب‌وکارها باشد و از همه مهمتر امنیت شهر در ساعات کم‌رفت و آمد را ارتقا دهد.»

انگیزه‌های مخالفت با این طرح نیز موضوع بحث موافقان این طرح بود. کاربران موافق طرح معتقدند که دلیل مخالفت منتقدان این طرح، بطور صرف رویکردهای حزبی و جناحی است و اگر چنین طرحی در دوره‌های قبلی شورای شهر مطرح شده بود، کسی با آن مخالفت نمی‌کرد.

کاربری نوشت: «در بیشتر موضوعات مورد بحث در جامعه از کودک همسری تا دوچرخه سواری زنان و حالا نیز زیست شبانه یک گروه افراطی وجود دارد که فقط مخالف است. شاید اصلا خود آنان هم ندانند دقیقا با چه چیز مخالف هستند. بیشتر گویای مساله این است که، این اقلیت باید با هرچیزی که جامعه می‌خواهد به هر شکلی مخالفت کند.»

سابقه مخالفت گروه‌های تندرو با اقدامات پیشین شهری نیز از دیگر موضوعاتی بود که کاربران به آن توجه نشان دادند و معتقدند که این مسئله نشان دهنده جناحی بودن مخالفت‌ها است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha