تمرین دریایی امنیت پایدار ۹۸، به منظور ارتقای توان و آمادگی رزمی در دریا و با شرکت انواع یگانهای سطحی و پروازی نیروی دریایی ارتش اعم از ناوشکن های رزمی، ناو موشک انداز، هواپیماهای بال ثابت و بالگرد و همچنین تفنگداران و تکاوران نیروی دریایی ارتش صبح امروز در دریای خزر آغاز شد.
این تمرین دریایی امنیت پایدار در گسترهای به وسعت ۲۵ هزار و ۸۰۰ مایل مربع دریایی در منطقه ۲۰ درصد حاکمیت جمهوری اسلامی ایران در دریای خزر اجرا و طی آن سناریوهای آفندی و پدافندی برای حراست از آبهای سرزمینی کشورمان و حفظ خطوط مواصلاتی انجام میشود.
به گزارش روابط عمومی نیروی دریایی ارتش، در راستای سناریوهای از پیش تعیین شده در محدوده تمرین دریایی امنیت پایدار در دریای خزر و جلوگیری از انجام فعالیتهای مقابله جویانه نیروهای دشمن فرضی، پهپاد برد متوسط یسیر با شناسایی و پایش منطقه عمومی تمرین، نسبت به ارسال تصاویر به صورت آنلاین به مرکز کنترل و فرماندهی اقدام و اهداف مورد نظر را به صورت کاملاً تخصصی شناسایی کرد.
پهپاد برد متوسط یسیر یک ریز پرنده کاملاً بومی و ساخته دست توانمند متخصصان داخلی است که مأموریت های موفقیت آمیز متعددی از جمله شناسایی و ارسال تصویر از ناوشکن های بیگانه در منطقه خلیج فارس را انجام داده است.
فرمانده نیروی دریایی ارتش در رابطه با این تمرین دریایی گفت: این رزمایش به مدت ۴ روز در دریای خزر برگزار میشود و تمام جهت گیری آن نیز دستیابی به امنیت جمعی و حفظ آن است و طبیعی است برای رسیدن به امنیت حتماً باید آمادگی نیروها، تجهیزات و تسلیحات در سطح معناداری همیشه فراهم باشد.
امیر دریادار «حسین خانزادی» افزود: اگر ما آمادگی رزمی خودمان را در دریای خزر حفظ نکنیم، این احتمال وجود دارد که خدای ناکرده فرصتی برای شکلگیری تروریسم جهانی پیش بیاید و جای پایی برای شکل گرفتن ناامنی توسط تروریسم جهانی شکل بگیرد که امروزه بسیاری از مناطق دریایی جهان را درگیر خودش کرده است. بنابراین خیلی هوشمندانه و هدفمند این رزمایش برای دستیابی به امنیت جمعی در حال برنامه ریزی و برگزاری است.
ویی با بیان این که این رزمایش در دستور کار است و ان شاء الله به زودی به صورت مستقل برگزار میشود، افزود: این رزمایش در قالب توافقی میان نیروهای دریایی و با حضور کشورهای همسایه برگزار میشود.
فرمانده نداجا افزود: دریای خزر به عنوان بزرگترین دریاچه بسته جهان، همسایگان مشخصی دارد و همه به دنبال این هستیم، برابر توافقاتی که در سطح ملی بین روسای جمهور کشورها انجام شده است، همان توافقها را اجرایی کنیم.
خانزادی گفت: تکلیف اصلی ما در مجموعه نیروهای مسلح این است که برای حفظ امنیت این دریا تلاش کنیم و همه جدیت ما روی این موضوع است که امنیت دریای خزر باید به وسیله همسایگانش حفظ شود و طبق توافقاتی که انجام شده است هیچ کشوری خارج از این منطقه به هیچ عنوان نباید در دریای خزر حضور داشته باشد.
وی با بیان اینکه هیچ بیگانهای را در دریای خزر نمیپذیریم، افزود: هدف اصلی ما از این رزمایش دستیابی به امنیت جمعی است و توافقهایی بین نیروهای دریایی در سطح فرماندهان در حال انجام است به طوری که تاکنون سه اجلاس برگزار شده و اجلاس بعدی ما که اجلاس چهارم است در ماه آینده در روسیه برگزار خواهد شد.
فرمانده نیروی دریایی ارتش گفت: امیدواریم نتایج این نشستها به امضای یک موافقتنامه بین فرماندهان نیروی دریایی کشورهای حاشیه دریای خزر منتهی شود و تعاملات و هماهنگی و همکاری نظامی در سطح نیروهای نظامی به صورت هدفمند و برنامه ریزی شده انجام شود.
نظر شما