یوسف بیدخوری روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: گناباد با هشت واحد و شهرستان بینالود با هفت واحد اقامتگاه بومگردی در دست ساخت رتبه های نخست و دوم این حوزه را در خراسان رضوی دارند.
وی ادامه داد: پنج واحداقامتگاه بومگردی نیز در هر یک از شهرستانهای کلات، نیشابور، خواف و چناران دست ساخت است.
معاون اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی به در دست ساخت بودن اقامتگاههای بومگردی در همه شهرستانهای این استان به جز تربت جام، تایباد، مه ولات و جغتای اشاره و بیان کرد: موافقت اولیه برای ساخت ۹ اقامتگاه بومگردی در این چهار شهرستان صادر شده است.
وی گفت: از ابتدای امسال تاکنون موافقت اصولی برای ساخت ۹۰ اقامتگاه بومگردی در سطح خراسان رضوی صادر شده و پیش بینی می شود تا پایان سال ۱۰۰ اقامتگاه بومگردی جدید در سطح استان به بهره برداری برسد.
بیدخوری افزود: ۷۱ اقامتگاه بومگردی هم اینک در سطح خراسان رضوی با جذب و اقامت مسافران و گردشگران فعالیت دارند.
وی به استقبال بالای گردشگران به خصوص گردشگران خارجی از اقامتگاههای بوم گردی در خراسان رضوی اشاره و بیان کرد: بر همین اساس گردشگران خارجی با برنامه ریزی قبلی هم اینک برای اقامت در گناباد و خواف اقدام به رزرو اقامتگاههای بومگردی در این شهرستانها می کنند.
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان رضوی گفت: فعالیت اقامتگاههای بوم گردی در افزایش ماندگاری مسافران، توزیع مناسب و متعادل گردشگران در سطح شهرستانهای توریست پذیر استان و همچنین کاهش تمرکز حضور گردشگران در مشهد تاثیر بسزایی دارد.
خراسان رضوی مقصد حدود نیمی از گردشگران خارجی ورودی به ایران است. تاکنون هزار و ۵۰۰ اثر تاریخی فرهنگی این استان در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. این تعداد شامل ۹۳۰ بنای تاریخی، ۴۷۱ تپه و محوطه تاریخی، ۵۸ مورد میراث معنوی، ۲۸ مکان رویداد انقلاب اسلامی، چهار اثر طبیعی و دو اثر منقول است. خراسان رضوی در مجموع ۱۰ هزار محوطه، بنا و اثر ارزشمند دارد.
همچنین این استان با ۹۰ رشته صنایع دستی دارای حدود ۲۰ هزار هنرمند فعال در همین حوزه است. ۱۴ موزه و ۲۲ مکان تاریخی و فرهنگی در خراسان رضوی زیر نظارت اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری هستند.
خراسان رضوی سالانه پذیرای ۳۰ میلیون گردشگر داخلی و سه میلیون گردشگر خارجی است.
۷۴۹۶ /۱۸۵۸
نظر شما