مونسان در سازمان میراث فرهنگی موفق عمل نکرد

تهران-ایرنا-مخالفان وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی و گردشگری تاکید کردند: علی اصغر مونسان وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی و گردشگری تمام تلاش خود را کرد ولی نتوانست در سازمان میراث فرهنگی موفق عمل کند و مشکلات این حوزه در دوره مدیریت وی بیشتر شد.

جلال محمودزاده نماینده مهاباد در مخالفت با وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی و گردشگری در جلسه علنی امروز-سه شنبه-مجلس گفت: روند تخریب آثار تاریخی و باستانی در کشور فزاینده است، در جای جای این کشور هر روز شاهد از بین رفتن آثار مختلف تاریخی و فرهنگی و کاهش تعداد گردشگران داخلی و خارجی هستیم.

وی افزود: چرا باید بودجه  میراث فرهنگی و گردشگری با وجود پتانسیل های بالای این وزارت خانه وابسته به نفت باشد، به دلیل ضعف میراث فرهنگی کشورهای اطراف آثار زیادی از میراث فرهنگی و تاریخی ما را مصادره و به نام خود ثبت کرده اند.

وی تصریح کرد: تعداد گردشگران داخلی که به خارج کشور می روند دو تا سه برابر تعداد گردشگران خارجی است که به ایران می آیند، به دلیل ناکارآمدی مجموعه میراث فرهنگی تعداد گردشگران ایرانی به خارج از کشور رو به افزایش است.

محمودزاده خطاب به مونسان گفت: مجموعه شما نه تنها نتوانسته پتانسیل های گردشگری کشور را برای گردشگران خارجی تبیین کند بلکه برای گردشگران داخلی نیز اطلاعات لازم ارائه نشده است.

وی تصریح کرد: ایران در زمان مسوولیت مونسان بدترین رتبه را از نظر شاخص رقابت پذیری سفر و گردشگری کسب کرده است، کمبود شدید نیرو در حالی که اعتبارات میراث فرهنگی و گردشگری طی ۱۰ سال گذشته چهار برابر شده است، عدم تناسب تشکیلات سازمانی در جذب افراد متخصص، عدم استفاده بهینه از نیروهای موجود و آموزش آن ها در راستای کاهش آسیب بر میراث فرهنگی و تاریخی کشور در این زمان اتفاق افتاده است.

محمودزاده گفت: تخریب بافت های تاریخی به بهانه های مختلف و عدم توانایی مناسب جهت حفاظت از آثار، عدم تامین اعتبار برای مرمت بناهای تاریخی، افزایش سرقت آثار و عدم اقدام قاطع در اجرای قانون مجازات برای سارقان فرهنگی و باستانی در دوره مدیریت مونسان مشهود است.

در دوران مونسان نگاهی غیر جامع به حفظ میراث فرهنگی وجود داشته است

سید مرتضی خاتمی نماینده ماهنشان در مخالفت با وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی و گردشگری گفت: با توجه به برنامه، عملکرد و سابقه مونسان باید گفت در دو سال گذشته نگاهی غیر جامع در حفظ میراث فرهنگی داشته ایم، عدم طبقه بندی و اولویت بندی آثار و ردیف بندی میراث از جمله این موارد است که باعث شده در زمینه تحقق اهداف بالادستی اتفاق محسوسی رخ ندهد.

وی افزود: این روزها در جلسات وزیر پیشنهادی تکیه بر آمار دارد اما واقعیت این است این آمار به عملکرد وزیر ارتباط مستقیمی ندارد و حاصل شرایط خاص اقتصادی و سیاسی کشور و تمایل به سفر در داخل سفر کشور است.

نماینده ماهنشان این سوال را مطرح کرد که چند درصد از اهداف میراث فرهنگی عملیاتی شده و گفت: آیا در دستیابی به جایگاه اول منطقه بدون اتکا به نفت موفق بوده ایم؟ و آیا در واگذاری امور به بخش خصوصی اقدامات موثری انجام شده است.

برنامه های مونسان مخدوش و بدون پشتوانه است

پروانه سلحشوری نماینده تهران در مخالفت با وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی و گردشگری گفت: دولت با تشکیل وزارت میراث فرهنگی مخالف بود و بعد از تایید و تاکید شورای نگهبان با ناراحتی این وزارت خانه را پذیرفت اما مهم این است که تلاش مجلس برای تبدیل میراث فرهنگی به وزارتخانه به نتیجه رسید.

وی افزود: آیا دولت به ما پیام نداده است که برای آنان فرقی نمی کند آن ها کار خود را می کنند و حتی ما نمایندگان را لایق مشورت نمی دانند، چگونه است کسانی که این نهاد را قبول نداشتند امروز می خواهند سکان دار آن باشند.

وی یادآور شد: در تمام این مدت پس از تشکیل وزارتخانه میراث فرهنگی می خواستیم معیارهای علمی تعیین کنیم که وزیر شایسته و مناسب انتخاب شود اما فرصت تبیین علمی نیز پیش نیامد.

وی در ادامه به برنامه های مونسان برای تصدی وزارت میراث فرهنگی اشاره کرد و گفت: متاسفانه در برنامه ارائه شده مواردی مخدوش و بدون پشتوانه وجود دارد، در جایی اشاره شده هزینه مرمت و ساماندهی بناهای تاریخی ۴ هزار میلیارد و در جایی دیگر ۲ هزار میلیارد شده است.

سلحشوری ادامه داد: استانداردسازی در موزه ها از خلاءهای برنامه پیشنهادی مونسان است، این روزها بحث مبارزه با فساد جدی است اما تعدادی از مدیریان منصوب مونسان در حوزه میراث فرهنگی و گردشگری تحت پیگرد قانونی هستند.

نماینده تهران افزود: در سامانه ثبت حقوق و مزایای شاغلان دستگاه های ذی ربط سازمان میراث فرهنگی فقط ۷ مورد را گزارش داده است.

مونسان موظف به اجرای سندهای بالادستی نظام بود

حجت الاسلام والمسلمین حسن نوروزی نماینده رباط کریم در مخالفت با وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی و گردشگری گفت: کشور ایران در همسایگی ۱۵ کشور با بیش از ۳۰۰ میلیون جمعیت است می تواند مقصد گردشگری بسیار مناسبی برای همسایگان باشد و اگر بتوانیم توریسم خود را تقویت کنیم قطعا می توان از این صنعت بعد از نفت به عنوان پردرآمدترین صنعت کشور بهره برد.

وی افزود: شرایط تحریم فرصت خوبی برای تقویت توریسم و صنایع دستی در کشور ماست، اما از مونسان سوال هایی را می پرسم که اگر پاسخ مناسب به آن داد رای مثبت به وی می دهیم.

وی خطاب به مونسان گفت: شما موظف به اجرای سندهای بالادستی نظام بودید، شما بایستی میراث فرهنگی را با پیوست های تخصصی برای کل طرح های ملی تهیه می کردید آیا این کار انجام شده است؟ آیا شما حمایت از هنرمندان و فناوران صنایع دستی را در دستور کار قرار داده اید؟ ایا از ظرفیت خیرین مسلمان در تقویت میراث فرهنگی استفاده کرده اید؟ آیا برای طرح توریست درمانی طرحی تهیه کرده اید؟

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha