۱۲ شهریور ۱۳۹۸، ۱۴:۴۵
کد خبرنگار: 1936
کد خبر: 83463481
T T
۲ نفر

برچسب‌ها

رحماندوست: ادبیات دینی نیازمند آثار تخیلی است

۱۲ شهریور ۱۳۹۸، ۱۴:۴۵
کد خبر: 83463481
رحماندوست: ادبیات دینی نیازمند آثار تخیلی است

همدان - ایرنا - مصطفی رحماندوست شاعر و نویسنده شهیر ایرانی یکی از نیازهای ادبیات دینی را تخیل گرایی دانست و گفت: دوران سیره نویسی به سرآمده و باید به سمت خلق آثار خلاقانه و تخیلی برای معرفی ائمه (ع) و پیامبران برای نسل جدید باشیم.

این نویسنده تاکید دارد که تقدس موجب شده تا بترسیم و نتوانیم پا به گود داستان نویسی تخیلی درباره ائمه معصومین (ع) و پیامبران شویم در حالی که ضمن رعایت قداست و معصومیت شخصیت های دینی می شد، داستان ها و قصه هایی تولید کنیم که دست مایه فیلم های سینمایی، تئاتر و ده ها اثر هنری باشد که در جهان بدرخشد؛ اما نخواستیم و نتوانستیم.

افسوس و حسرت هایی که از گفتار و کلام شاعر شهیر ایرانی می بارد، عزم و اراده هر اهل قلمی را بر می انگیزد برای نوشتن و نگارش از پیامیر و امامان که زندگی نامه بیشترشان را از کتاب های دوران مدرسه هنوز از بَر هستیم.

مصطفی رحماندوست روز سه شنبه در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان شهر همدان توصیه هایی ادیبانه و دلسوزانه به نویسندگان تازه کار دیار الوند کرد و آنها همه وجودشان چشم و گوش شده بود تا از تجربه های شاعر "صد دانه یاقوت" توشه ای ارزشمند برای خود بردارند.

شاعر توانای کشورمان گفت: همه انواع ادبیات از بازنویسی فولکلور و باروهای عامیانه و ادبیات کلاسیک حاصل می شود؛ آنچه که امروز نیازمند آن هستیم بازنویسی خلاقانه و تخیلی همین ادبیات فولکلور است.

به اعتقاد وی اگر کسی بتواند در این عرصه گام برداشته و دست به خلاقیت در دوباره نویسی فولکوریک بزند بی تردید موفق و مورد استقبال قرار می گیرد.

رحماندوست، فولکلور یا ادبیات عامیانه را مقدمه ادبیات جدی هر منطقه ای دانست که باید در عین درست نویسی چاشنی خلاقیت و نوآوری در آن گنجانده شود و گرنه رشد نمی کند.

وی گریزی به دوران کودکی خودش زد و گفت: در کنار منبر و روضه، پرده خوانی و نقالی و معرکه گیری ها بیشترین تاثیر را در شناخت ائمه اطهار(ع) و پیامبران داشت؛ اگر چه بعضی وقت ها داستان هایی تعریف می کردند که در هیچ جای تاریخ ثبت نشده بود اما اثر بخشی آن زیاد بود.

شاعر دیار الوند به درست نویسی و نقل صحیح فولکلور تاکید کرد و خواستار روی آوردن نویسندگان جوان به این سمت و سو شد و گفت: در دهه ۶۰ سیره نویسی از ائمه اطهار (ع) را آغاز کردیم و همچنان این موضوع ادامه دارد اما به تازگی پیشرفت هایی حاصل شده است.

وی گفت: تقدس ائمه (ع) و پیامبران موجب شد نتوانیم به گود داستان نویسی تخیلی از شخصیت های دینی وارد شویم و بسیار ضرر و زیان کرده ایم؛ اما به تازگی از داستان های کلیشه ای غار و عنکبوت فاصله گرفته و با تلفیق چند واقعه تاریخی نویسندگان کشور توانسته اند آثار تخیلی جدیدی در حوزه ادبیات دینی خلق کنند.

رحماندوست خاطرنشان کرد: زمان آن رسیده که از این وادی گذر کرده و پا به عرصه جدیدی بگذاریم که بسیار آسان و دست یافتنی است فقط باید ذهن خلاق نویسنده ها را برای سبک نگارشی جدید تحریک کنیم.

این شاعر سرشناس گفت: همدان زادگاه ادیبان و هنرمندان بزرگی است که نسل حاضر می توانند با حفظ تقدس شخصیت ها و کلام آنها در زمینه ادبیات دینی خلاق پیش قدم باشند.

مصطفی رحماندوست روز سه شنبه به زادگاهش سفر کرد و فوت و فن داستان نویسی و قصه گویی را به کودکان و نوجوانان همدانی آموخت.

۷۵۲۷/۲۰۹۰

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha