صادق نامدار روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: عمده کالاهای صادراتی در این مدت شامل محصولات کشاورزی و پتروشیمی و مصنوعات سنگی و فلزی است که به کشورهای مختلف جهان صادر شد.
وی با اشاره به اینکه ارزش دلاری واردات از طریق این مرز طی پنج ماهه نخست سال جاری و در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۶۶ درصد افزایش داشت، بیان کرد: در این مدت ۲۷۷ میلیون و ۷۸۰ هزار و ۹۰۵ دلار انواع ماشینآلات صنعتی، ورق ام دی اف (MDF)، موز، رنگ، اسکلت فلزی، انواع پارچه، لوازم یدکی، قطعات یدکی از طریق مرز بازرگان وارد کشور شد.
وی با بیان اینکه واردات کالا از لحاظ وزنی نیز در این مدت ۷۲ درصد افزایش داشت، افزود: تعداد اظهارنامهها در این مدت هفت هزار و ۱۹۱ مورد بود.
«نامدار» با بیان اینکه ارزش دلاری ترانزیت کلی از این مرز طی پنج ماه نخست سال جاری ۳۵ درصد کاهش داشت، گفت: ترانزیت کالا از لحاظ وزنی نیز ۱۰ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش یافت.
حدود یک چهارم از کل پایانههای مرزی کشور در آذربایجانغربی قرار دارد و این استان دارای پنج پایانه مرزی شامل بازرگان ماکو، رازی خوی و سرو ارومیه در مرز ترکیه، صنم بلاغی پلدشت در مرز نخجوان و تمرچین پیرانشهر در مرز عراق است.
گمرک بازرگان یکی از مبادی سهگانه تجارت مرزی ایران و ترکیه به شمار میرود که به صورت شبانهروزی در شمال آذربایجانغربی فعال است؛ این مرز که دروازه ورود ایران به کشورهای اروپایی به شمار میرود، در فاصلهٔ یک کیلومتری شهر بازرگان از توابع شهرستان ماکو در آذربایجانغربی قرار دارد.
گمرک بازرگان در سال ۱۳۰۵ شمسی راهاندازی شد و تنها مرز ۲۴ ساعته و بینالمللی مابین ایران و ترکیه است.
آذربایجانغربی دارای ۹۶۰ کیلومتر مرز مشترک با سه کشور ترکیه، عراق و جمهوری خود مختار نخجوان است.
۷۱۳۲/۳۰۷۲
نظر شما