۱۳ شهریور ۱۳۹۸، ۱۲:۲۴
کد خبر: 83464712
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

اگر غفلت کنیم اعتیاد درِ خانه ما را هم می زند

تهران- ایرنا- دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: اعتیاد، وکیل، قاضی، دکتر و ورزشکار نمی‌شناسد؛ هر کسی ممکن است معتاد شود. اگر غفلت کنیم، اعتیاد در خانه ما را هم می‌زند.

به گزارش روز چهارشنبه روابط عمومی ستاد مبارزه با موادمخدر، سردار اسکندر مؤمنی در نشست با جمعی از پیشکسوتان و قهرمانان ملی ورزش با هدف هم‌اندیشی در حوزه پیشگیری از اعتیاد که در مجموعه فرهنگی شقایق برگزار شد، گفت: مبارزه و مقابله با مواد مخدر همواره بوده است و ادامه دارد اما در کنار این حوزه، باید برنامه‌های پیشگیرانه نیز انجام شود تا جوانان گرفتار اعتیاد نشوند؛ پس راه اصلی در مبارزه با مواد مخدر، توجه به حوزه پیشگیری از اعتیاد است تا کسی به سمت اعتیاد نرود.
این مقام مسئول، اعتیاد را بیماری صعب‌العلاج برشمرد و افزود: تفاوت بیماری اعتیاد و سرطان در آن است که سرطان، فقط خود فرد را گرفتار می‌کند و واگیردار نیست اما اعتیاد، چند خانواده را گرفتار می‌کند. پس در کنار اقدامات مقابله‌ای و درمانی باید اقدامات پیشگیرانه همچون آگاه‌سازی و آموزش را نیز انجام داد.
دبیرکل ستاد افزود: جامعه ورزش نزد مردم محبوب است و مردم احترام خاصی برای قهرمانان خود قائل‌اند و در این جلسه قصد داریم با هم‌اندیشی، در حوزه پیشگیری از اعتیاد، اقدامات و مداخلات پیشگیرانه‌ی مؤثری را انجام دهیم.

وی گفت: بر اساس آمار شیوع‌شناسی ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار مصرف‌کننده دائمی و یک میلیون و ۶۰۰ مصرف‌کننده تفننی مواد مخدر در کشور وجود دارند که در مجموع آمار مصرف‌کنندگان مواد مخدر به بالای ۴ میلیون نفر می‌رسد.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: جمهوری اسلامی ایران در همسایگی کشور افغانستان قرار دارد که در سال ۲۰۰۱ میلادی، ۲۰۰ تن مواد مخدر تولید می کرد اما امروزه به بیش از ۹ هزار تن و به رشد ۵۰ برابری رسیده است.
سردار مؤمنی با یادآوری این موضوع که از قدیم‌الایام تاکنون، دنیای ورزش دارای شور، هیجان و جذابیت بوده است و مردم در پای تلویزیون‌ها چشم‌انتظار بوده‌اند تا قهرمانشان در مسابقات ورزشی برنده شود، گفت: قهرمانان الگوی جامعه هستند و نوع ادبیاتشان در جامعه اثرگذار است.
وی، پیشکسوتان و قهرمانان ورزشی را از گروه‌های مرجع جامعه خواند و گفت: این گروه‌ها نقش مؤثری در پیشگیری از اعتیاد دارند و می‌توانند یاریگر ما باشند.
سردار مؤمنی ادامه داد: نباید منتظر فرد یا نهادی برای کمک بود، باید از هر ظرفیتی که در اختیار داریم خصوصاً ظرفیت قهرمانان و ورزشکاران محبوب کشور استفاده کنیم.
سردار مومنی در ادامه، پیشنهاد پیشکسوتان ورزش کشورمان را در خصوص تشکیل کارگروه ورزشی در حوزه پیشگیری از اعتیاد را پذیرفت و گفت: این کارگروه باید تولید فکر، برنامه و کار اجرایی داشته باشد، همچنین یک نفر به‌عنوان هماهنگ‌کننده در این زمینه انتخاب شود.
دبیرکل ستاد بر تجهیز اماکن ورزشی برای جوانان و شناسایی بهبودیافتگان در محلات زندگی ورزشکاران و حمایت از آنان تأکید کرد و افزود: طبق آمار، بیش از ۵۰ درصد معتادان شاغل بوده‌اند، پس اعتیاد دلیل مشخصی ندارد.

پیشکسوتان و قهرمانان ورزشی آماده همکاری با ستاد مبارزه با مواد مخدر هستند

علی پروین کاپیتان و مربی پیشین تیم ملی فوتبال ایران و باشگاه پرسپولیس هم در این نشست صمیمی، ضمن اعلام آمادگی پیشکسوتان و قهرمانان ورزش ایران را برای همکاری با ستاد مبارزه با مواد مخدر در حوزه پیشگیری از اعتیاد گفت: ما ورزشکاران با همه توان خود، در خدمت حوزه پیشگیری از اعتیاد هستیم.

وی در ادامه پیشنهاد داد: پنج نفر از میان این جمع انتخاب شوند و در یک کارگروهی به تدوین برنامه‌های مختلف بپردازند. همچنین آنان می‌توانند حداکثر ماهی یک بار به زندان‌ها بروند و با افراد زندانی معتاد، تیم‌های ورزشی تشکیل دهند و روی آنان کار کنند تا به سمت پاکی و بهبودی بروند.
کاپیتان و مربی پیشین تیم ملی فوتبال ایران و باشگاه پرسپولیس در انتها از مسئولان کشور خواست که امکانات ورزشی مناسبی را فراهم کنند تا جوانانمان با روی‌ آوردن به ورزش، از اعتیاد دوری کنند.

جامعه معرفتی ایران هنوز زنده است

کاپیتان پیشین تیم استقلال و سرمربی تیم سپاهان هم در این نشست با بیان اینکه جامعه معرفتی ایران هنوز زنده است، آمادگی خود را جهت همکاری در حوزه پیشگیری از اعتیاد اعلام کرد.

امیر قلعه نوعی افزود: اعتیاد هیچ‌وقت دلیل واضحی نداشته و فقر و عدم اشتغال نیز تنها برخی از علل شیوع آن به شمار می‌روند.
سرمربی تیم سپاهان پیشنهاد داد: کارگروه اجرایی از این جمع تشکیل شود تا در حوزه پیشگیری از اعتیاد سیاست‌گذاری کند، این کارگروه وظایفی را به ورزشکاران محول نماید و نظارت کند که به‌درستی انجام شوند، این امر موجب می‌شود که خود ورزشکاران کار را در دست بگیرند.
قلعه‌نوعی در پایان؛ همکاری خود را به‌صورت همه جانبه در حوزه پیشگیری از اعتیاد اعلام کرد.

کارگروه ورزشی در حوزه پیشگیری از اعتیاد تشکیل شود

آقای گل فوتبال جهان هم در نشست صمیمی دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر با جمعی از پیشکسوتان و قهرمانان ملی ورزش بر تشکیل کارگروه ورزشی در حوزه پیشگیری از اعتیاد تاکید کرد.

علی دایی یادآور شد: تاکنون در جلسات بیشتر حرف زدیم و کمتر عمل کرده‌ایم، جلساتی که با عمل همراه نباشد، به کار نمی‌آید؛ لذا امیدوارم پس از برگزاری این جلسه بتوانیم با هم اندیشی و به صورت عملی در حوزه پیشگیری از اعتیاد اقدام نموده و مثمرثمر باشیم.
وی تاکید کرد: کارگروه ورزشی در حوزه پیشگیری از اعتیاد تشکیل شود و در آن ابتدا از کار تبلیغاتی شروع کنیم و پله پله جلو برویم و کارهای عملی مؤثری انجام دهیم، آنهم کارهای مؤثر شدنی که قابلیت اجرا و عمل داشته باشند.
این پیشکسوت فوتبال ایران بیان داشت که چنین  اقدامی عاملی مؤثر در پیشبرد برنامه‌های پیشگیری از اعتیاد خواهد بود.
گفتنی است؛ در این نشست، پیشکسوتان و قهرمانان ملی ورزش از جمله علی پروین، امیر قلعه‌نوعی، علی دایی، سید جلال حسینی، کیانوش رستمی، محسن کریمی، کمیل قاسمی، مجتبی میرزاجانپور، بهداد سلیمی، دکتر حسین رنگرز، وحید شمسایی، مهدی رحمتی، محمد انصاری، دکتر حمید سجادی و دکتر امین نوروزی حضور داشتند و همکاری تنگاتنگ خود را با ستاد مبارزه با مواد مخدر در جهت پیشگیری از اعتیاد اعلام کردند.
همچنین حسین رنگرز به‌عنوان هماهنگ‌کننده و علی دایی، دکتر حسین رنگرز، بهداد سلیمی، کمیل قاسمی و محمد انصاری به‌عنوان اعضای کارگروه انتخاب شدند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha