علی اصغر کاراندیش، افزود: بهره گیری از ظرفیت مردمی هنرمندان کشورمان که نشأت گرفته از اعتماد عمومی اقشار مختلف جامعه است می تواند افق روشن تری از تصمیم گیری های اجرایی کاربردی را در اختیار مسؤلان امر قرار دهد.
وی گفت: در سال های اخیر باتوجه به تغییرات گسترده در حوزه فضای مجازی و شتاب فزاینده بهره مندی کاربران با سنین متفاوت که البته عمده آنها نوجوانان و جوانان هستند، مؤلفه های تهدید جنگ نرم در اشکال گوناگون به چشم می خورد.
کاراندیش ادامه داد: رهبر معظم انقلاب با درک عمیق از تغییرات صحنه نبرد جنگ نرم از سوی دشمنان انقلاب، همواره موضوع دائمی بودن تکنیک های دفاع با رویکرد پدافند عامل و غیر عامل را در عرصه های فرهنگی و هنری گوشزد نموده اند که اتخاذ سیاست های کلان از سوی مسؤلان امر ضرورتی انکار ناپذیر است. دشمن در جنگ نرم به شکل جبهه ای مبانی کشور های هدف را مورد تهاجم قرار می دهد تا از این طریق هویت ملی را به اضمحلال برساند. فرهنگ دینی و بومی ما به هم عجین شده و قطعا دشمن، جمهوری اسلامی را به عنوان یک راهبرد فرهنگی همواره در تیررس اقدامات سوء خود قرار داده است.
براساس اعلام روز چهارشنبه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وی تاکید کرد: درحوزه آفند و پدافند می بایست راهبرد متناسب با حرکت جبهه ای دشمن در عرصه فرهنگی برای صیانت از هویت ملی مورد توجه قرار گیرد.
کار اندیش ادامه داد: بدون شک رسالت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و همه ارکان فرهنگی و هنری با توجه به ظرفیت های این بخش در دو بُعد فرهنگ عمومی و تخصصی حائز اهمیت است.
وی یادآورشد: اقدامات خوبی در زمینه آموزش و فرهنگ سازی موضوع پدافند غیرعامل انجام شده است
وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سال جاری اقدامات خوبی در زمینه آموزش و فرهنگ سازی موضوع پدافند غیرعامل انجام داده است. معاونان و رؤسای سازمان های تابعه، تلاش های های قابل توجهی برای شناسایی نقاط آسیب پذیر داشته اند و تلاش شده است در سراسر کشور ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی با همکاری نماینده پدافند غیرعامل در استانداری ها، گام های جدی را برای راهبری کمیته فرهنگی پدافند غیرعامل بردارند.
وی تاکید کرد: برگزاری نشست های تخصصی با اصحاب فرهنگ و هنر می تواند برای رسیدن به راهکارهای متناسب برای دفاع غیر عامل فرهنگی بسیار راهگشا باشد. بهره گیری از ظرفیت مردمی هنرمندان کشورمان که نشأت گرفته از اعتماد عمومی اقشار مختلف جامعه است می تواند افق روشن تری از تصمیم گیری های اجرایی کاربردی را در اختیار مسؤلان امر قرار دهد.
کاراندیش از استقبال و همکاری خوب سردار جلالی رئیس سازمان پدافند غیر عامل کشور از رویکرد جدید وزارتخانه با عنوان پدافند غیر عامل فرهنگی در تعاملات دو جانبه مدنظر خبر داد که با جدیت در حال پیگیری است.
رییس کمیته پدافند غیرعامل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: بهره گیری از اساتید مجرب برای آموزش عمومی مردم از طریق رسانه ها و کانون های فرهنگی-هنری مساجد، از دیگر اولویت هایی است که در دستور کار کمیته پدافند غیر عامل وزارتخانه قرار گرفته است.
معاون وزیر و رییس کمیته پدافند غیرعامل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: در ناتوی فرهنگی دشمنان ، پدافند غیر عامل فرهنگی ضرورتی انکار ناپذیر در صیانت از هویت ملی و دینی محسوب می شود که در زمینه آموزش باید بیشتر از گذشته تلاش شود.
کاراندیش ابراز امیدواری کرد با بهره گیری از ظرفیت ٢٢هزار کانون فرهنگی-هنری مساجد درکشور، شاهد انعکاس مطالب و آگاهی بخشی عمومی برای اقشار مختلف جامعه باشیم.
پدافند غیرعامل
پدافند غیرعامل به مجموعه اقداماتی غیرنظامی اطلاق می شود که به کارگیری آن موجب افزایش بازدارندگی، کاهش آسیب پذیری، تداوم فعالیت های ضروری، ارتقای پایداری ملی و تسهیل مدیریت بحران در مقابل تهدیدات و اقدامات نظامی دشمن می شود.
در شرایطی که دشمن با استفاده از ماهواره ها و فضاهای مجازی بدون مانع مشغول شایعه پراکنی و ارسال اخبار نادرست برای رسیدن به آمال و آرزوهای خود که همان به انحطاط کشاندن جوانان و فروپاشی خانواد ها برای دستیابی به منابع ملی کشور است در این شرایط پدافند غیرعامل برای کاهش تلفات نیروهای غیر رزمی و حفاظت از افکار عمومی موضوعیت پیدا می کند که برای جلوگیری از این اقدام شوم دشمن ، اطلاع رسانی به موقع و درست به مردم و روشنگری های خاص می تواند از میزان تاثیر بمباران فرهنگی و خبری دشمن در جنگ نرم جلوگیری کند.
دشمنان با تغییر افکار، آرمانها و اختلال در سبک زندگی به ایران لطمه میزنند لذا جنگ نرم موجب تغییر سبک زندگی مردم شده و این تهدیدات برای مثال شبکههای مجازی هم تهدید و هم فرصت هستند اما باید نکات مثبت و منفی آنها را پیدا کرد تا در هیچ شرایطی دچار ضربه دشمن نشویم.
افزایش بازدارندگی، کاهش آسیب پذیری، تداوم فعالیتهای ضروری، ارتقاء پایداری ملی و تسهیل مدیریت بحران را می توان از اصول اصلی و اولویت های پدافند غیرعامل برشمرد که باید برای تحقق آن ها برنامه ریزی و تلاش شود.
امروز با توجه به تهاجمات فرهنگی، سیاسی، اقتصادی و اجتماعی دشمنان نظام مقدس جمهوری اسلامی، گسترش پایداری ملی در این حوزه بسیار مهم است و نهاد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان یکی از ارکان اصلی متولی فرهنگ کشور برای حضور و مشارکت مردم در این پایداری و از سویی افزایش بازدارندگی، کاهش آسیب پذیری، تداوم فعالیتهای ضروری، ارتقاء پایداری ملی و تسهیل مدیریت بحران را می تواند تقویت کند.
نظر شما