۱۴ اردیبهشت ۱۳۹۸، ۱۴:۰۱
کد خبر: 83302225
T T
۰ نفر

پروندهٔ خبری

پدافند غیرعامل فرهنگی، نیازمند تاكتیك و راهبرد عملیاتی است

زنجان -ایرنا- مشاور معاون حقوقی، امور مجلس و استان‌ها و رئیس كمیته پدافند غیرعامل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در پدافند غیرعامل فرهنگی باید به یك راهبرد عملیاتی و تاكتیك فرهنگی در مقابله با جنگ اطلاعاتی و هوشمندانه دشمن برسیم.

به گزارش ایرنا، سعید جابری انصاری روز شنبه در جلسه كمیته فرهنگی پدافند غیرعامل افزود: پدافند غیرعامل فرهنگی هم قانون اهداف و وظایف وزارت ارشاد بوده و هم از تاكیدات مقام معظم رهبری در جنگ نرم است.
وی اظهار داشت: باید تدابیری اتخاذ شود تا با یك برنامه‌ریزی دقیق و علمی همراه با مطالعات تاریخی با تقویت عناصر مشترك و سرمایه‌های كشور بتوانیم به این راهبرد عملیاتی برسیم.
جابری انصاری با تاكید بر شناسایی تهدیدات در حوزه پدافند غیرعامل فرهنگی تصریح كرد: در واقع ما در مقابل تغییراتی كه منتج به تهدید می‌شوند تلاش می‌كنیم با ایجاد احساس ایمنی و رفع دغدغه‌ها علیه باورها، ارزش‌ها و هنجارهای اجتماعی به امنیت فرهنگی برسیم.
وی ادامه داد: در دفاع غیرعامل در حوزه فرهنگ با بهره‌گیری از كار تیمی، همدلی دستگاه‌های فرهنگی و تبلیغی كشور و ایجاد یك حس ملی منطبق با دغدغه‌های دینی و ملی كه مهم‌ترین عناصر فرهنگ عمومی هستند در جهت واكسیناسیون فرهنگی برای آحاد جامعه تلاش می‌شود.
رئیس كمیته پدافند غیرعامل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در جنگ نرم باید وضعیتی از حوزه فرهنگ و وضعیت مطلوبی كه باید به آن برسیم توسط متولیان امر، ترسیم و راهكارهای كاهش آسیب‌پذیری و ایمن‌سازی فرهنگی در میان آحاد جامعه اتخاذ شود.
وی خاطرنشان كرد: امروز دشمن، سرمایه‌های كشور را هدف قرار داده چرا كه باور دارد از طریق تغییر در آداب، عقاید، باورها، هنجارها، اخلاق، علم، قانون و ادبیات می‌تواند بدون خونریزی در یك صحنه عملیاتی، سلطه خود را در قالبی نرم به دولت و ملت القا كند.
جابری انصاری با بیان اینكه مقام معظم رهبری چندین سال است كه دغدغه خود را در این زمینه ابراز داشته‌اند، اظهار داشت: وقتی شكل و ماهیت تهدید، تغییر می‌كند ما نیز باید شكل و ماهیت دفاع را تغییر دهیم.
وی افزود: دشمن در جنگ نرم با هجمه رسانه‌ای و تبلیغی، فشار را روی مردم برای ایجاد ناآرامی و ناكارآمد نشان دادن دولت و ایجاد یاس و ناامیدی در ملت را در دستور كار خود قرار داده است.
این مسئول با بیان اینكه كار فرهنگی، پیچیدگی‌های خاص خود را داشته و دلسوزی و تلاش می‌خواهد، گفت: هدف كار فرهنگی، انسان‌سازی است پس باید با صبوری از همه ظرفیت‌ها استفاده كرده و نگاه علمی، دقیق و هوشمندانه داشت.
وی افزود: كار در این عرصه خیلی دشوار است و باید از پتانسیل اساتید اهل فن در حوزه و دانشگاه بهره‌مند شد.
رئیس كمیته پدافند غیرعامل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اهمیت این حوزه خاطرنشان كرد: در پدافند غیرعامل فرهنگی باید به بحث تدوین پیوست‌های فرهنگی در حوزه‌های مرتبط با فرهنگ و هنر به‌خصوص در ساخت‌وساز شهری توجه شود. وی تصریح كرد: این جزء وظایف حوزه فرهنگ و هنر است و دستگاه‌ها باید نهایت همكاری را داشته باشند.
جابری انصاری اظهار داشت: در پدافند غیرعامل فرهنگی ضمن توجه جدی به قشر نوجوان و جوان كشور باید از ابزارهای هنری و فرهنگی مانند سینما، تئاتر و كتاب و حضور چهره‌های مهم و تاثیرگذار هنری و ظرفیت‌های بسیج، سپاه پاسداران، ائمه جمعه و كانون‌های مساجد برای گسترش مفاهیم صیانت فرهنگی و دفاع غیرعامل در بین مردم و مشاركت آن‌ها برای حفظ و پایداری ملی بهره گرفت.
وی در ادامه، تدوین سند راهبردی پدافند غیرعامل فرهنگی كشور را حركتی مهم در عرصه فرهنگی دانست.

** مسائل فرهنگی، مهم‌ترین بخش پدافند غیرعامل است
مدیركل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان زنجان نیز گفت: مسائل فرهنگی، مهم‌ترین بخش در پدافند غیرعامل بوده و در تمام حوزه‌ها جاری است.
فاطمه كرباسی افزود: دستگاه‌های حاكمیتی در پدافند غیرعامل نباید توپ را به زمین یكدیگر بیندازند.
وی با تاكید بر پرهیز از موازی‌كاری، خاطرنشان كرد: گاهی احساسات سبب می‌شود در كار یكدیگر دخالت كنیم و موازی‌كاری صورت پذیرد در حالی كه هر دستگاهی، شرح وظایفی دارد و باید كار اصلی خود را انجام دهد.
كرباسی، سفر حج را نمادی از پدافن غیرعامل فرهنگی دانست و اظهار داشت: با توجه به مطالبی كه در فضای مجازی در خصوص اختصاص ارز دولتی به سفر حج منتشر می‌شود باید توجه داشت كه در احكام دینی آمده كه هر زمان، مسالمانان استطاعت حج را نداشتند حاكم اسلامی باید از بیت‌المال كنار بگذارد تا این نماد، تعطیل نشود.

** سال گذشته برای 9 هزار نفر آموزش پدافند غیرعامل انجام شده است
نماینده اداره كل آموزش و پرورش استان زنجان نیز گفت: با بیان اینكه آموزش و پرورش بیشترین تعداد مخاطب را دارد گفت: با توجه به رسالتی كه در خصوص آموزش بر عهده این دستگاه است، سال گذشته برای 9 هزار نفر، آموزش پدافند غیرعامل در سطح استان انجام شد.
محمدرضا شهبازی در خصوص عملكرد كارگروه فرهنگی، اجتماعی و آموزشی كه بر عهده اداره كل آموزش و پرورش استان نهاده شده است، خاطرنشان كرد: برگزاری جلسات فصلی و موردی، تالیف 2 عنوان كتاب در سال گذشته توسط همكاران، برگزاری مسابقات مختلف با تصویب كارگروه، آینده‌پژوهی، كارگاه‌های آموزشی و اجرای رزمایش‌های مختلف از جمله برنامه‌های اجرا شده توسط این كارگروه است.
وی افزود: كلیه روسا و معاونان آموزش و پرورش استان ملزم شده‌اند تا سناریویی متناسب با پدافند غیرعامل در حوزه كاری خود طراحی كنند.
مسئول مدیریت بحران و پدافند غیرعامل شهر زنجان نیز گفت: شورای پدافند غیرعامل استان به ریاست استاندار و با 6 دستگاه عضو تشكیل می‌شود كه 11 كارگروه تحت نظر این شورا فعالیت می‌كنند.
اسدی خاظرنشان كرد: طبق دستورالعمل كشوری، پروژه‌های زیربنایی در شهر زنجان به ارزش بیش از 10 میلیارد ریال كه از بودجه دولتی استفاده می‌كنند باید الزامات پدافند غیرعامل در ساخت‌وساز را رعایت كنند.
9556/6085
۰ نفر