۱۴ شهریور ۱۳۹۸، ۰:۲۲
کد خبرنگار: 2986
کد خبر: 83465757
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

شورای امنیت بر راه حل سیاسی بحران لیبی تاکید کرد

۱۴ شهریور ۱۳۹۸، ۰:۲۲
کد خبر: 83465757
شورای امنیت بر راه حل سیاسی بحران لیبی تاکید کرد

نیویورک- ایرنا- رئیس دوره ای شورای امنیت سازمان ملل متحد گفت اعضای این شورا بر راه حل سیاسی بحران لیبی تاکید کردند.

واسیلی نبنزیا نماینده دائم فدراسیون روسیه در سازمان ملل متحد که ریاست نشست روز چهارشنبه این شورا درباره لیبی را برعهده داشت، این مطلب را در جمع خبرنگاران مطرح کرد.

وی افزود: همه اعضا بر این نکته توافق داشتند که بحران لیبی راه حل نظامی ندارد و خصومت ها باید هرچه زودتر متوقف شود.

رئیس شورای امنیت سازمان ملل متحد ادامه داد: غسان سلامه نماینده ویژه سازمان ملل متحد در لیبی هم آمادگی دارد تا با پیگیری مذاکرات، آتش بس در این کشور برقرار شود. ما از تلاش های وی برای آغاز مجدد این روند حمایت می کنیم.

نبنزیا اضافه کرد: در نشست امروز شورای امنیت، موافقت کردیم که اطلاعات مربوط به لیبی به روز شود و این کار تداوم داشته باشد. همچنین بر این نکته تاکید کردیم که سازمان های منطقه‌ای می توانند در این راه حل با رهبری سازمان ملل متحد، مشارکت داشته باشند.

وی موضع روسیه در قبال تحریم تسلیحاتی به لیبی هم اظهار کرد: موضع ما درباره تحریم تسلیحاتی به لیبی روشن است به گونه ای که این قطعنامه باید به طور کامل از سوی همه طرف ها اجرایی شود.

نماینده روسیه در سازمان ملل متحد درباره قطعنامه ای که قرار است در شورای امنیت درباره لیبی تصویب شود هم گفت هنوز زود نسبت به آن صحبت شود. اگر کامل شد حتما اطلاع رسانی می شود.

در 21 مرداد ماه امسال هم فرانسه، ایتالیا، امارات متحده عربی، انگلیس و آمریکا در این بیانیه مشترک گفته بودند همانطور که دبیرکل سازمان ملل متحد طراحی شده و شورای امنیت هم تایید کرده است، آتش بس باید همراه با اقدامات اعتماد سازی بین طرفین باشد که می تواند راه را برای برقراری آتش بس پایدار و بازگشت به گفت‌وگوی سازنده و فراگیر فراهم کند.

در بیانیه مشترک این پنج کشور آورده شده بود با توجه به قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل متحد ، تعهدات کشورهای عضو سازمان ملل مبنی بر پایبندی به تحریم تسلیحاتی را طبق قوانین بین المللی به همه یاد آوری می کنند.

انگلیس، فرانسه، امارات متحده عربی، آمریکا و ایتالیا تاکید کرده بودند ما از همه طرف‌ها می خواهیم که بدون تاخیر برای توافق آتش بس کار خود را آغاز کنند و تلاش‌ها را تحت نظارت نماینده ویژه سازمان ملل متحد برای ایجاد یک راه حل سیاسی پایدار، براساس اصول توافق شده در پاریس ،پالرمو و ابوظبی دنبال کنند.

این پنج کشور با تاکید بر حل سریع و مسالمت آمیز بحران لیبی ادامه داده بودند: بار دیگر تأکید می کنیم که هیچ گزینه نظامی در لیبی وجود ندارد و از همه طرف‌ها می خواهیم که از غیرنظامیان و زیرساخت‌های آن محافظت و از منابع نفتی لیبی حمایت کنند.

اوضاع در لیبی پانزدهم فروردین امسال همزمان با دستور ژنرال "خلیفه حفتر" از نزدیکان "معمر قذافی" دیکتاتور سابق لیبی، به نیروهای تحت امرش برای حمله به طرابلس، متشنج شد.
لیبی از زمان سرنگونی قذافی در سال ۲۰۱۱ به دو دولت موازی در شرق و غرب تقسیم شده است.نظامیان طرفدار حفتر (مورد حمایت امارات و عربستان و فرانسه) بر شرق این کشور مسلط هستند و ارتش دولت وفاق ملی به ریاست «فایز السراج» (مورد پذیرش جامعه جهانی) کنترل غرب لیبی را در دست دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha