۱۶ شهریور ۱۳۹۸، ۱۳:۰۵
کد خبرنگار: 1020
کد خبر: 83467788
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

کشت زعفران به روش مکانیزه در چهارمحال و بختیاری انجام شد

شهرکرد- ایرنا- معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: برای نخستین بار در سال زراعی جاری ۵۰ هکتار از اراضی این استان با روش مکانیزه زیر کشت محصول زعفران رفت.

حمیدرضا دانش شهرکی روز شنبه در گفت وگو با ایرنا اظهار داشت: در صورت تامین تسهیلات بانکی مصوب شده ، میزان کشت مکانیزه امسال به ۱۵۰ هکتار قابل افزایش می یابد.
به گفته وی، در حال حاضر سطح زیر کشت بارور زعفران در استان ۲۰۰ هکتار است که با  پیش بینی می شود امسال افزون بر یک تن محصول ناخالص برداشت شود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری، عملکرد این محصول را ۵ کیلوگرم در هکتار برآورد کرد و  افزود : با استفاده از روش های مکانیزه کاشت پیاز زعفران، عملکرد این محصول تا ۱۰کیلوگرم در هکتار قابل افزایش است.

دانش، با اشاره به کاهش شدید منابع آبی و تغییر الگوی کشت در سطح استان افزود: یکی از سیاست های سازمان جهادکشاورزی استان تغییر الگوی کشت و استفاده از کشت محصولات با مصرف کم آب است، که زعفران یکی از این محصولات است و از آن برای ایجاد درآمد و اشتغال برای بهره برداران و به عنوان محصول جایگزین کم آب بر می توان استفاده کرد.
معاون جهادکشاورزی استان، به تولید و برداشت ۹۵ کیلوگرم زعفران مرغوب پاک شده مرغوب در سال زراعی گذشته در این استان اشاره کرد و گفت: این میزان نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن  ۳۰ درصد افزایش داشته است.
وی، با اشاره به درآمدزایی ۶ میلیارد و ۶۵۰ میلیون ریالی محصول تولیدی زعفران در سال زراعی گذشته  تصریح کرد: در زمان برداشت زمینه اشتغال موقت ۵۰ نفر در هر هکتار فراهم می شود. 
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری ، از بسته بندی و صدور بیش از ۸۰ درصد از محصول زعفران تولیدی در استان خبر داد و گفت : این محصولات در شهرک فرآوری شهرک صنعتی استان خراسان رضوی فرآوری می شود.
دانش با اشاره به اینکه یکی از برنامه های اصلی سازمان جهادکشاورزی توسعه و رونق کشت گیاهان دارویی و کم آب است، تاکید کرد: اعطای تسهیلات کم بهره به روستاییان برای تغییر الگوی کشت محصول کم آب و پربازده از اولویت های این سازمان است. 
به گزارش ایرنا، بخش عمده تولید و کشت زعفران استان در شهرستان های فارسان، کیار و بن در این استان است. 
بیش از ۶۶ هزار نفر در چهارمحال و بختیاری در بخش کشاورزی، باغبانی و زراعت اشتغال دارند. 
۶۱۹۹/۲۰۹۷
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha