منصور شیشهفروش روز شنبه در نشست ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران شهرستان کاشان گفت: نزدیک به چهار هزار واحد مسکونی این استان در جریان سیل اوایل سالجاری آسیب دید که انتظار میرود بنیاد مسکن اصفهان با همکاری دیگر بخشها کار ساخت و بازسازی را سرعت بیشتری بدهد.
وی میزان خسارتهای ناشی از سیل فروردین امسال را افزونبر پنج هزار میلیارد ریال عنوان کرد و افزود: بیشتر خسارتها در مناطق غرب استان فریدن، فریدونشهر، سمیرم، چاگان و بویین دشت بود که پنج هزار واحد مسکونی دچار آسیب شدند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با اشاره به تخصیص افزونبر ۱۴۰۰ میلیارد ریال برای بازسازی واحدهای مسکونی خسارت دیده ناشی از وقوع سیلاب، یادآور شد: یک هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال از این اعتبارها تسهیلات بانکی کمبهره و ۲۶۰ میلیارد ریال نیز کمکهای بلاعوض از محل اعتبارهای مدیریت بحران بود.
وی تخصیص ۴۵۰ میلیارد ریال اعتبار برای جبران بخشی از خسارتهای سیل به بخش کشاورزی را نیز یادآور شد و پیشرفت فیزیکی در این بخش را ۵۰ درصد اعلام کرد.
به گفته شیشهفروش، نزدیک به ۳۰ کیلومتر از راههای آسیب دیده از سیل در سمیرم، ۵۰ کیلومتر در فریدونشهر و ۲ دهنه پل از سوی اداره راهداری و حمل و نقل جادهای استان اصفهان هماکنون در حال بازسازی و ساخت است.
با وجود سیلزدگی، اصفهانیها از کمک به دیگر نقاط غافل نشدند
وی در ادامه تشریح کرد: با وجودی که استان اصفهان امسال درگیر جاری شدن سیل در برخی شهرستانهایش بود اما به کمک دیگر استانهای دچار سیل شتافت.
شیشهفروش اضافه کرد: در جریان زلزله سرپل ذهاب، استان اصفهان درکنار تعمیر و بازسازی کامل ۱۲ هزار و ۹۸ واحد مسکونی، سفتکاری ۲ هزار و ۷۲۱ واحد مسکونی را نیز به پایان رساند و توانست کارنامه درخشانی از خود در کشور به نمایش بگذارد.
وی اظهارداشت: در جریان سیل که بخش وسیعی از کشور را درگیرد کرد، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی اصفهان از ۱۲ فروردین تاکنون با همکاری دیگر دستگاهها افزونبر تعمیر و بازسازی سه هزار و ۷۰۵ واحد مسکونی در پلدختر، ۷۵۰ واحد مسکونی جدید را نیز در دست ساخت دارد.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان همچنین گفت: بیش از ۸۰ میلیارد ریال نیز به عنوان تسهیلات و کمکهای بلاعوض برای جبران خسارت ناشی از سیل در بخش مسکن به شهرستان کاشان اختصاص یافت که در قالب ۴۰۰ فقره به صاحبان واحدهای مسکونی آسیب دیده از سیل واگذار شد.
وی همچنین از واگذاری ۵۷ میلیارد ریال به اداره منابع طبیعی و آبخیزداری کاشان خبر داد و بیان کرد: این اعتبار برای اجرای طرحهای آبخیزداری و پیشگیری از وقوع سیل مصوب و مقرر شده که طرحها در مناطق اولویتدار سیلخیز اجرا شود.
افزایش نگران کننده حوادث رانندگی در کاشان
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان همچنین در این نشست افزایش حادثههای رانندگی در کاشان را نگران کننده دانست.
وی افزود: تصادفهای برون شهری و درون شهری در شهرستان کاشان امسال به ترتیب ۸۴ و ۸۹ درصد افزایش یافته که ۷۵ درصد آن ناشی از خطای انسانی است.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی فرمانداری ویژه کاشان نیز در ادامه عبور خودروهای سنگین از آزادراه قم- کاشان- اصفهان را عامل بیشتر تصادفها در این شهرستان برشمرد.
عباسعلی قپانیپور همچنین خاموشی این آزادراه در شب را عامل دیگری برای افزایش میزان تصادفها اعلام کرد.
وی در ادامه از بهرهبرداری باند دوم جاده کاشان- اردستان خبر داد و گفت: با بهرهبرداری از این طرح و در صورت دو بانده شدن جاده قدیم کاشان- قم، از ورود خودروهای سنگین به آزادراه جلوگیری خواهد شد.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی فرمانداری ویژه کاشان افزود: با این اقدام نه تنها میزان تصادفها در این شهرستان کاهش خواهد یافت، بلکه آسیب به آسفالت آزادراه نیز کاهش مییابد.
۲ هزار و ۴۰۰ کیلومتر راه همسنگ در شهرستان کاشان وجود دارد که یک هزار و ۴۰۰ کیلومتر آن راه اصلی و فرعی درجه یک، ۶۰۰ کیلومتر راه روستایی و فرعی و ۴۰۰ کیلومتر نیز آزادراه است.
کاشان در فاصله ۲۰۰ کیلومتری شمال اصفهان قرار دارد.
۶۱۳۶/۸۱۲۳
نظر شما