۱۶ شهریور ۱۳۹۸، ۲۱:۳۱
کد خبرنگار: 909
کد خبر: 83468612
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

افزایش تولید و صادرات، اولویت "میز کشوری صنایع دستی" در اصفهان است

اصفهان- ایرنا- مدیر روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری اصفهان گفت: شناسایی و معرفی راهکارهای توسعه کیفی تولید و صادرات، اولویت "میز کشوری صنایع‌دستی" در این استان است.

سازمان توسعه تجارت ایران، میزهای تخصصی و کشوری را بر اساس مزیت هر استان به آن واگذار می‌کند و در همین پیوند تاکنون ۱۰ میز تخصصی و صادراتی از جمله صنایع‌دستی، شیرینی سنتی، فرش ماشینی، نساجی، روغن صنعتی و طلا و جواهر به استان اصفهان تفویض شده است.

شهرام امیری روز شنبه در گفت‌وگو با ایرنا افزود: مسئولیت میز کشوری صنایع دستی توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت و سازمان توسعه تجارت ایران با توجه به ظرفیت‌ها و توانمندی‌های موجود، در هفته گذشته به اصفهان واگذار شد و هدف از تشکیل این میز، استفاده از اندیشه‌ها و راهکارهای بخش خصوصی در تعامل با دولت برای افزایش کیفیت تولید و صادرات این محصولات است.

وی با بیان اینکه اصفهان توسط شورای جهانی صنایع دستی به عنوان "شهر جامع صنایع دستی دنیا" معرفی شده است، اظهار داشت: تاکنون حدود۴۰ هزار هنرمند این عرصه در استان اصفهان شناسایی شده‌اند و از ۲۹۹ رشته صنایع دستی کشور، ۱۹۹ رشته در این خطه فعال است.

امیری با بیان اینکه جلسه‌های میز کشوری صنایع دستی در اصفهان با موضوع‌های رونق تجارت و صادرات محصولات صنایع دستی و بررسی مشکلات این بخش برگزار می شود، خاطرنشان کرد: در این جلسه‌ها علاوه بر مسئولان دستگاه‌های اجرایی از جمله میراث فرهنگی، نمایندگان بخش خصوصی نیز حضور می یابند تا موانع موجود بر سر راه تولیدکنندگان و صادرکنندگان صنایع دستی را بیان کنند.

وی با اشاره به اینکه امروزه استفاده از تجارت الکترونیک و بازار دیجیتالی در توسعه صادرات نقش بسزایی دارد، گفت: لازم است تولیدکنندگان و صادرکنندگان صنایع دستی به این بازار توجه بیشتری داشته باشند و راهکارهای خود برای توسعه آن را در میز کشوری صنایع دستی معرفی کنند.

امیری با بیان اینکه حدود۴۰ شرکت در استان اصفهان در زمینه تجارت نوین صنایع دستی فعالیت دارند، افزود: امروز دیگر فقط فروش صنایع دستی در مکان‌هایی مانند میدان امام اصفهان، معیار تولید و صادرات نیست بلکه بازارهای جدید جهانی برای ما کارساز است.

مدیر روابط عمومی میراث فرهنگی اصفهان، تشکیل میز کشوری صنایع دستی در استان را به مثابه دخالت در سیاستگذاری‌های دولت ندانست و تاکید کرد: این میز به عنوان مُعین پایتخت، به تشکیل جامعه فعالان صنایع دستی و تعامل با دولت برای پیشبرد امور مربوط به این صنعت، کمک می‌کند.

از ۶۰۲ رشته صنایع دستی شناسایی شده در دنیا ۲۹۹ مورد مربوط به ایران و از این تعداد ۱۹۹ رشته مربوط به استان تاریخی و هنرپرور اصفهان است.

استان اصفهان به لحاظ حجم۶۰ درصد تولید صنایع دستی کشور را به خود اختصاص داده است که از جمله این رشته‌ها، زری‌دوزی و قلم‌کاری، ترمه و نقره‌کاری، تذهیب و تحریر انواع کتاب، قرآن، قطعات نگارگری و نقاشی است و در خاتم‌کاری، میناکاری، منبت و قلم‌زنی روی انواع فلزات شهرت جهانی دارد.
تاکنون ۱۰ شهر از ایران به عنوان شهر جهانی صنایع دستی انتخاب شده اند مانند اصفهان، آباده، مشهد، سیرجان، میبد و تبریز.

میزان ارزآوری صنعتگران و هنرمندان حوزه صنایع ‌دستی کشور حدود۵۰۰ میلیون دلار در سال اعلام شده است.
به گفته مسوولان، سهم صنایع دستی کشور از تولید ناخالص ملی بیش از ۲.۹ درصد است و قابلیت افزایش صادرات آن تا ۲ میلیارد دلار هم وجود دارد. 

۳۰۱۱/۶۰۲۷

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha