۱۶ شهریور ۱۳۹۸، ۲۰:۰۷
کد خبرنگار: 2107
کد خبر: 83468668
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

یک هزار میلیارد ریال به احداث جاده سقز - بانه اختصاص یافت

سنندج - ایرنا ‌- نماینده مردم شهرستان‌های سقز و بانه در مجلس شورای اسلامی گفت: برای ساخت قطعه چهار جاده سقز - بانه و واگذاری آن به پیمانکار، یک هزار میلیارد ریال تامین اعتبار شده است.

محسن بیگلری روز شنبه در جلسه هم‌اندیشی و بحث و تبادل نظر پیرامون رفع تداخلات اراضی ملی در سقز اظهار داشت: با مشخص شدن پیمانکار و آغاز عملیات اجرای این طرح، اعتبار مورد نظر تخصیص خواهد یافت.

وی به ساخت جاده جایگزین سقز - مریوان به دلیل واقع شدن در محدوده فرودگاه سقز نیز اشاره کرد و افزود: مسیر سه کیلومتر از این محور باید تغییر کرده و جاده جایگزین احداث شود.

نماینده مردم سقز و بانه در مجلس شورای اسلامی، کمبود اعتبار و کندی پیمانکار را دلیل ناتمام ماندن آسفالت جاده سقز - مریوان اعلام کرد و یادآور شد: آسفالت یک کیلومتر این محور باقی مانده که امیدواریم مدیران استانی برای تکمیل و آسفالت این جاده مواصلاتی چاره‌ای جدی بیندیشند.

بیگلری با بیان اینکه نکلیف زمین‌های کشاورزی مردم باید برای ساخت باند فرودگاه سقز روشن شود، اضافه کرد: ارگان‌های مربوطه این اراضی را به صورتی تعین تکلیف کنند که حق مردم پایمال نشود.

وی گفت: تعرضاتی در زمین‌های کشاورزی سقز وجود دارد و امیدواریم در کمیته رفع تداخلات استان، مشکل رفع تداخلات این اراضی مشخص و تعیین تکلیف شود.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کردستان نیز در این جلسه به مشکل محدوده فرودگاه و اراضی ملی و جایگزینی جاده سقز - مریوان اشاره کرد و افزود: دستگاه‌های مربوطه برای رفع تداخلات و تعین تکلیف این اراضی در راستای تسهیل در روند ساخت فرودگاه همکاری لازم را داشته باشند ضمن اینکه حق مردم نیز پایمال نشود.

شهرام ملکی گفت: برای هفت پلاک در مناطق مختلف سقز اعم از سکونتگاه‌های غیر مجاز و مجاز و بافت های فرسوده طبق ماده پنج تشکیل پرونده شده تا این اراضی در بازه زمانی مشخص رفع تداخل شود.

وی اضافه کرد: ۱۵ معارض برای جبران خسارت و تعین تکلیف اراضی خود در محدوده فرودگاه سقز وجود دارند و دولت برای پرداخت خسارت و رفع مشکل این افراد در کوتاهترین زمان ممکن برنامه ریزی کرده است.

فرماندار سقز نیز در این جلسه با بیان اینکه اراضی پنج روستای کانی نیاز، التون سفلی، کهریزه، دوزه‌خره و کانی کبود در اولویت اول برای رفع تداخل است، افزود: با همکاری ادارت کل راه و شهرسازی، جهاد کشاورزی و منابع طبیعی کردستان، مشکل رفع تداخل و تعین تکلیف این پنج روستا را در ۲ ماه آینده برطرف خواهیم کرد.

۴۲ هزار و ۵۰۰ هکتار اراضی کردستان تغییر نوعیت شد

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان نیز در این جلسه اظهار داشت: در کل کشور ۳۰۰ هزار اراضی تغییر نوعیت داده شده که از این میزان کردستان با ۱۴ درصد یعنی ۴۲ هزار و ۵۰۰ هکتار رتبه اول را در کشور دارد.

خالد جعفری با بیان اینکه در کردستان ۱۶۹ پلاک با مساحت ۲۱۸ هزار هکتار از اراضی تاکنون رفع تداخل و تعین تکلیف شده است، افزود: ۱۲۳ هزار و ۸۴۲ هکتار اراضی ملی تثبیت شده و ۴۲ هزار و ۵۵۱ هکتار زمین که به اشتباه به عنوان اراضی ملی ثبت شده بود را به نفع مردم خارج کردیم.

وی اضافه کرد: ۴۶۱ هزار هکتار اراضی ملی و غیر ملی در شهرستان سقز وجود دارد که از این میزان ۲۶۳ هزار هکتار آن اراضی ملی و مابقی اراضی غیر ملی هستند.

جعفری به رفع تداخلات و اراضی که در سقز تعین تکلیف می شوند اشاره کرد و افزود: ۷۹ پلاک در سقز در حال بررسی و تعین تکلیف آن در دست اقدام است که تاکنون ۱۵ پلاک آن ثبت نهایی و رفع تداخل شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی اظهار داشت: پنج دهستان شهرستان سقز با مساحت ۸۵ هزار هکتار از اراضی کشاورزی برای رفع تداخل برنامه ریزی شده و اعتباری بیش از ۵۰ میلیارد ریال تخصیص داده شد که امیدواریم هر چه زودتر کار آنها انجام شود.

سقز با بیش از ۲۲۶ هزار نفر جمعیت دومین شهرستان پر جمعیت استان کردستان است که در ۱۹۰ کیلومتری شمال سنندج مرکز این استان قرار دارد.

۷۳۴۵/۹۱۰۲

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha