واس با انتشار گزارشی تحت عنوان "اقدامات و تلاش های انسانی عربستان در بحران قطر" با اعلام این مطلب افزود : بحران قطر زمانی حل می شود که دوحه به خواسته ها چهار کشور تحریم کننده پاسخ مثبت بدهد. همچنین حل این بحران تنها از طریق میانجی گری کویت و از کانال شورای همکاری خلیج فارس امکان پذیر است.
در این گزارش ادعا شده که تصمیم ریاض برای قطع روابط دیپلماتیک با قطر به منظور حمایت از امنیت ملی در برابر خطرات تروریسم و افراط گرایی و طبق قوانین بین المللی است.
این در حالی است که کمیته اطلاعات و امنیت شورای همکاری خلیج فارس هفته گذشته با مشارکت قطر سی و هفتمین نشست خود را در ریاض پایتخت عربستان برگزار کرد.
عربستان، قطر، امارات، بحرین، کویت و عمان شش عضو شورای همکاری خلیج فارس هستند.
عربستان در خرداد ماه ۱۳۹۶ دوحه را به افراط گرایی و انجام اقدامات تروریستی متهم کرد که به دنبال آن روابط میان ریاض و دوحه قطع شد.
به همین دلیل کشورهای امارات، بحرین و مصر به پیروی از عربستان از ۵ ژوئن ۲۰۱۷ ( ۱۵ خرداد ۹۶) تمامی روابط خود با قطر را قطع و مرزهای زمینی، دریایی و هوایی خود با این کشور را بستند.
کشورهای تحریم کننده قطر ۱۳ شرط برای از سرگیری روابط با دوحه تعیین کردند، اما دولت قطر با رد این ادعاها و بیان اینکه تحریم کنندگان هیچ دلیل قانع کننده برای اثبات ادعاهای خود در اختیار ندارند، تاکید دارد که این شروط در تناقض آشکار با حق حاکمیت این کشور است.
نظر شما