این سرلشکر مصری در گفت و گو با شبکه خبری روسیا الیوم که روز یکشنبه منتشر شد ، تعلیق عضویت سوریه را در تعارض آشکار با ماده دوم منشور اتحادیه عرب مبنی بر حفظ استقلال کشورهای عضو و عدم تعرض به حاکمیت ملی آنان دانست.
وی یادآور شد که طبق ماده هشتم منشور اتحادیه عرب باید نظام های حاکم در کشورها به رسمیت شناخته شوند اما در قضیه سوریه شاهد آن بودیم که برخی از اعضای اتحادیه با فشارهای سیاسی عضویت سوریه را تعلیق کردند و برخی دیگر به منظور تغییر دولت مرکزی دمشق از گروه های تروریستی حمایت های مالی همه جانبه کردند.
خضر تاکید کرد که مقابله اعضای اتحادیه عرب با سوریه سرانجام به تهدیدی علیه امنیت کشورهای عربی و عدم توازن قدرت در خاورمیانه منجر شد.
رئیس کمیته دوستی مصر و سوریه در پایان خاطر نشان کرد که زمان اصلاح روابط کشورهای عربی با سوریه فرا رسیده و اتحادیه عرب می بایست با عمل به منشور خود یکپارچگی و تامین امنیت ملی کشورهای عضو را فراهم کند.
بسیاری از ناظران شرایط میدانی سوریه و خارج شدن اکثر مناطق این کشور از کنترل گروه های تروریستی را باعث تغییر نگاه در بسیاری از سران عرب دانسته و شرایط را برای برقراری مجدد روابط اقتصادی و سیاسی میان دمشق و این کشورها مهیا می دانند.
به گفته کارشناسان حضور شرکت های اقتصادی از کشورهایی همچون الجزایر، لبنان، فلسطین، عراق، عمان، امارات در شصت و یکمین نمایشگاه بین المللی دمشق که دو روز قبل به پایان رسید، مقدمه ای برای روابط گسترده تر میان سوریه و دیگر کشورهای عربی است.
عضویت سوریه در اتحادیه عرب از نوامبر سال ۲۰۱۱ میلادی و با آغاز درگیری های داخلی این کشور به حالت تعلیق درآمد و کشورهای عربی سفرای خود را از دمشق خارج کردند اما با گذشت حدود هشت سال از این رویداد و بازگشایی سفارت خانههای امارات متحده عربی و بحرین در دمشق و پیروزیهای ارتش سوریه و شکست گروههای تروریستی، نشانه های مثبتی برای بازگشت دمشق به این سازمان منطقه ای مشاهده می شود.
نظر شما