به نوشته روزنامه "الاخبار" لبنان، سعد حریری تعیین زمانی برای سفر به مسکو در آینده ای نزدیک را خواستار شده است، بدون اینکه به توافقنامه همکاری نظامی با روسیه که از 2 سال پیش در هیئت دولت معلق مانده است، توجه کرده و آن را نهایی سازد.
به هر حال با در نظر گرفتن اینکه نخست وزیر لبنان در خصوص همکاری نظامی با روسیه، قول هایی به مقام های روس داده است، باید پرسید آیا وی در سفر آتی یک بار دیگر از نهایی کردن این موضوع فرار خواهد کرد؟
نکته قابل توجه اینکه کمیته دولتی مشترک روسیه و لبنان دو روز پیش در حالی نشست سه روزه خود را در بیروت پایان داد که یکی از مهم ترین بندهای دستور کار آن، افزایش سطح همکاری نظامی مشترک بین دو کشور بود.
مهم ترین نکاتی که افسران لبنانی در آن نشست از نمایندگان ارتش روسیه شنیدند، آمادگی بدون پیش شرط سیاسی مسکو برای تحویل سلاح هایی به لبنان بود که این کشور برای دفاع از خاک، دریا و حریم هوایی خود در برابر تهدیدهای موجود به آن نیاز دارد. آمادگی روسیه برای کمک تسلیحاتی به لبنان در حالی است که غرب سلاح هایی را گر چه رایگان در اختیار لبنان قرار می دهد که فقط در سطح داخلی و برای مبارزه با گروه های تروریستی کارآیی دارد و حتی کشورهای غربی بدون هیچ گونه شرمساری اعلام کرده اند که سلاح های عرضه شده به لبنان برای دفاع در برابر تجاوزات اسرائیل کارآیی ندارد.
به هر حال تا زمانی که حریری به دلیل اطاعت از خواست و تمایل آمریکا و غرب، مانعی در برابر تقویت سطح همکاری نظامی لبنان و روسیه به شمار می آید، همکاری بیروت و مسکو در این زمینه فقط در حد اعلام حسن نیت میان دو طرف باقی می ماند.
به عبارت بهتر، شاید این دهمین باری است که حریری به بهانه های مختلف از گنجاندن موضوع توافق نظامی با روسیه در جدول کاری هیئت دولت خودداری می کند و به "الیاس بوصعب" وزیر دفاع لبنان اختیاری در این خصوص تفویض نمی کند.
الاخبار در ادامه گزارش خود نوشت: گرچه حریری به بهانه بحران های سیاسی و مسئولیت های ناشی از آن، موضوع توافق نظامی با روسیه را بارها به تاخیر انداخته است، اما مسئولان روس از جمله "الکساندر زاسپکین" سفیر روسیه در بیروت همچنان بر امضای این توافقنامه نظامی در سریع ترین زمان ممکن بین دو کشور تاکید دارند.
از سوی دیگر حریری هرگاه نیاز باشد به سرعت از روسیه درخواست کمک می کند، اما هم زمان یکی از مهم ترین اشکال همکاری بین دو کشور یا همان همکاری نظامی را نادیده می گیرد و علاوه بر این با برخی از کشورهای اروپای شرقی که دشمن روسیه در پیمان ناتو به شمار می آیند، توافقنامه هایی را امضا کرده است.
در این میان اخباری مبنی بر اینکه حریری ابتدای ماه آینده میلادی عازم روسیه می شود، منتشر شده است، حال آنکه حریری هیچ تمایلی ندارد در خصوص امضای توافقنامه نظامی با روسیه به "الیاس بوصعب" وزیر دفاع خود اختیاراتی بدهد، هرچند بوصعب بارها رسیدگی به این موضوع را خواستار شده است.
با این توضیحات باید پرسید؛ حریری این بار در خصوص تعلل در تقویت همکاری نظامی با روسیه چه بهانه ای برای ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه می آورد؟
نظر شما