تنش بین لبنان و اسرائیل (شهریور ۹۸)
تهران- ایرنا- تنش بین لبنان و رژیم صهیونیستی شهریورماه سال ۱۳۹۸ بیشتر و خبرساز شد؛ این وضعیت در نتیجه زیادهخواهیهای پیوسته تلآویو در نقض مکرر حاکمیت لبنان، مسدود کردن منافع بیروت و دستدرازی بیشتر به اراضی عربی شکل گرفت.
ارتش صهیونیستی در ادامه اقدامات تنشزای خود بامداد شنبه دوم شهریور با نقض حریم هوایی لبنان چندین منور را به سوی مناطق مرزی این کشور شلیک کرد. دو فروند پهپاد متجاوز رژیم صهیونیستی نیز بامداد یکشنبه سوم شهریور حریم هوایی لبنان در جنوب بیروت (منطقه ضاحیه) را نقض کرد که یکی از آنها سقوط و دیگری با ساختمان رسانهای حزبالله برخورد کرد. پهپادهای رژیم صهیونیستی پس از آن نیز دفتر "جبهه خلق برای آزادی فلسطین" را بمباران کردند؛ حملاتی که به افزایش تنشها و رویارویی نظامی لبنان و اسرائیل انجامید.
در همین زمینه انتشار تصاویری از تخلیه صهیونیستهای زخمی در روستای اشغالی صلحا (افیفیم) در نزدیکی مارون الراس و گزارشی از مورد هدف قرار گرفتن یک خودرو ارتش این رژیم از سوی نیروهای حزبالله لبنان در شمال فلسطین اشغالی بازتاب های زیادی ایجاد کرد.
با این حال، بنیامین نتانیاهو نخستوزیر رژیم صهیونیستی در واکنش به حمله موشکی حزبالله لبنان در پیامی در صفحه توئیتر مدعی شد: ساعتی پیش جلسهای با رئیس ستاد مشترک و فرمانده ارتش داشتم. ما با چندین موشک ضدزره مورد حمله قرار گرفتیم و با یک صد خمپاره و شلیک از هوا پاسخ دادیم. نتانیاهو با این ادعا که این حمله هیچ تلفاتی از نیروهای اشغالگر نگرفته افزود: دستور دادهام که برای هر سناریویی آماده باشیم. با توجه به تحولات در این باره تصمیم خواهیم گرفت.
رسانههای رژیم صهیونیستی اما برخلاف بیانیه ارتش و ادعای بنیامین نتانیاهو اعتراف کردند که در حمله حزب الله به شمال فلسطین اشغالی دستکم دو نظامی زخمی شدند. به گزارش شبکه خبری المیادین، گوینده رادیو اسرائیل بر خلاف بیانیه ارتش و اظهارات نتانیاهو از ورود دو زخمی نظامی به بیمارستان رامبام خبر دادند.
به گزارش پایگاه خبری العهد، «جبران باسیل» وزیر خارجه لبنان گفت: اکنون تجاوزهای زمینی، هوایی و دریایی رژیم صهیونیستی به لبنان از ۱۵۰ مورد به ۲۵۰ تجاوز در ماه رسیدهاست. باسیل با خطرناک برشمردن پیامدهای تجاوز اخیر رژیم صهیونیستی به پایتخت لبنان تاکید کرد: اسرائیل باید به معادله آرامش که از سال ۲۰۰۶ بر اساس قطعنامه ۱۷۰۱ شورای امنیت برقرار است پایبند باشد، زیرا لبنان هرگز اجازه خروج از این معادله را نخواهد داد.
«ولید جنبلاط» رئیس حزب دروزی سوسیالیست ترقیخواه لبنان، برخلاف برخی سیاستمداران لبنانی مخالف مقاومت ملت لبنان مانند «فؤاد سنیوره» نخست وزیر اسبق و «سمیر جعجع» رئیس حزب «نیروهای لبنانی» در توییتی در باره هدف قرار گرفتن خودروی نظامی ارتش رژیم صهیونیستی در مقابل شهر"مارون الراس" لبنان و در عمق خاک فلسطین اشغالی نوشت: پاسخگویی به تجاوزات جزء لاینفک از روند مواجهه با این رژیم است.
گروههای مقاومت فلسطین نیز ضمن تبریک عملیات تلافیجویانه حزبالله لبنان، آن را حقی طبیعی برای جبهه مقاومت دانستند. به گزارش مرکز اطلاعرسانی فلسطین، سخنگوی جنبش مقاومت اسلامی حماس تاکید کرد که مقاومت لبنان به حق طبیعی خود در زمینه دفاع از ملتش عمل میکند. حازم قاسم در گفت وگو با شبکه خبری المیادین اظهار داشت: این حق مقاومت لبنان است که از ملت خود برابر تجاوزات رژیم صهیونیستی دفاع کند.
«محمد عبدالسلام» سخنگوی نیروهای انصارالله یمن نیز پاسخ حزبالله لبنان به تجاوزات رژیم صهیونیستی را قهرمانانه دانست و به گزارش پایگاه المسیره، وی در توئیتی درباره هدف قرار گرفتن خودروی نظامی ارتش رژیم صهیونیستی در مقابل شهر «مارون الراس» لبنان و در عمق خاک فلسطین اشغالی نوشت: این واکنش نشان داد که توان نظامی در مواجهه با قلدریهای اسرائیل حق ملت و ارتش لبنان است... این واکنش اعتبار مقاومت اسلامی را که در طول تاریخ درخشان خود از آن برخوردار بوده است، بیشتر میکند.
وزارت خارجه سوریه نیز ضمن تمجید از حمله حزبالله لبنان به یک خودروی ارتش رژیم صهیونیستی، تأکید کرد که دمشق همواره دوشادوش جریان مقاومت و ارتش لبنان است و از حق آن کشور برای حفاظت از حاکمیت ملی خود حمایت میکند.
«سید عباس موسوی» سخنگوی وزارت امور خارجه ایران نیز اقدام تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی در جنوب لبنان را شدیداً محکوم و آن را مغایر با قوانین و مقررات بین المللی خواند. موسوی افزود: اقدام رژیم اشغالگر فلسطین در گلوله باران مناطقی در جنوب لبنان، استمرار اقدامات تجاوزکارانه هفته گذشته به ضاحیه بیروت و نقض آشکار حاکمیت و تمامیت ارضی یک کشور مستقل عضو سازمان ملل متحد و اقدامی علیه صلح و امنیت جهانی است.
از جمله رویدادهای پس از این تنشها موضع گیری برخی کشورها مثل بحرین بود که خواستار خروج شهروندانش از لبنان شد. واکنش مقامات بحرینی البته از سوی برخی تحلیلگران، گامهای شتابناک منامه برای عادیسازی روابط با تل آویو و در راستای نشست ضدفلسطینی چند هفته پیش از آن در «منامه» پایتخت این کشور که موسوم به «معامله قرن» بود ارزیابی شد.