۱۹ شهریور ۱۳۹۸، ۱۴:۰۲
کد خبرنگار: 1182
کد خبر: 83470946
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

ارتقای فرهنگ عمومی راه مقابله با تحریف‌ حماسه عاشورا است

اهواز - ایرنا - امام‌جمعه موقت اهواز راه مقابله با تحریف‌ حماسه عاشورا را ارتقای فرهنگ عمومی دانست و گفت: حماسه عاشورا مانند مدرسه‌ای است که می‌توان ارزش‌های جامعه را در آن تقویت کرد.

حجت الاسلام سیدابوالحسن حسن‌زاده روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: یکی از ویژگی های قیام عاشورای امام حسین(ع) جنبه عمومی و مردمی بودن آن است به طوری که درس‌ها و عبرت‌های آن برای آحاد مردم قابل درک است و صرفا به خواص و تحلیلگران اختصاص ندارد.

 وی ادامه داد: زمانی که این چنین مساله ای در دسترس عموم قرار می گیرد باید بیشتر از آن صیانت کرد تا به دلیل همین عمومی بودن شاهد بروز جنبه های عوام گرایانه در آن نباشیم.

حجت الاسلام حسن زاده بیان کرد: استاد شهید مرتضی مطهری به عنوان یک فرد دلسوز و عالم، لزوم صیانت وقایع عاشورا از تحریف ها را در کتابی تحت عنوان "حماسه حسینی" بیان کرده است.

وی با اشاره به اینکه در طول تاریخ همواره شاهد ثبت وقایع غیر واقعی در مورد حادثه عاشورا بوده ایم گفت: البته پس از پیروزی انقلاب اسلامی با ثبت حوادث رخ داده شده در قیام عاشورا، تحریف ها کمتر شده است.

لزوم همراهی همه برای مقابله با تحریف‌ها

حجت الاسلام حسن زاده با بیان اینکه مقابله در برابر تحریف ها نیازمند شهامت و همراهی همه آحاد است افزود: در حال حاضر امکان پژوهش در مورد حوادث کربلا و واقعه‌ی عاشورا باوجود کتاب های ارزشمند و پرمحتوا، بسیار ساده تر از گذشته است.

وی بیان کرد: جلوگیری از چنین تحریف هایی درخصوص حوادث کربلا نیاز به افزایش فرهنگ عمومی و مبلغان دینی دارد در واقع مبلغان، علما و همچنین آحاد جامعه باید فلسفه قیام عاشورا را به خوبی درک کنند.

امام جمعه موقت اهواز پیرامون اهمیت ارائه راهکارهایی برای تطبیق معیارهای فرهنگ عاشورایی بازمان کنونی اظهار داشت: حوادث کربلا در سال ۶۱ هیچگاه کهنه و تکراری نمی شود و از عبرت‌های آن می‌توان همواره برای مبارزه طلبی حق علیه باطل استفاده کرد همانطور که در پیروزی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس از آن استفاده شد.

وی افزود:  امام حسین(ع) هدف اصلی قیام خود را حفظ اسلام، زیر بار ظلم نرفتن، اصلاح امت اسلامی، حفظ امر به معروف، نهی از منکر و سنت پیامبر اعلام کرده است که هیچ کدام از این موارد مربوط به دوره خاصی نیست و همواره باید توسط عدالت خواهان مطالبه شود، به تعبیر شهید مطهری انسان در هر دوره‌ای باید "ابن زیاد" و "شمر" زمانه خود را بشناسند.

حجت الاسلام حسن زاده گفت: به فرموده مقام معظم رهبری، انقلاب اسلامی چهل سال نخست را با موفقیت پشت سر گذاشته و باید خود را برای ۴۰ سال دوم آماده کند در ۴۰ سال دوم باید دستاوردهای گذشته با تکیه بر همین آموزه های قیام سیدالشهداء حفظ شود.

خیران جامعه از فعالان برپایی مراسم عزای حسینی هستند

وی در تبیین خاستگاه دینی نذورات مردمی با توجه به شبهه افکنی دشمنان مبنی بر این‌که چرا نذورات مردم صرف کارهای عام‌المنفعه و کمک به فقرا نمی‌شود، بیان کرد: ‌هر کس با دیده انصاف و بدون پیش داوری به این امر نگاه کند متوجه زوایای مختلف از محاسن آن خواهد شد بسیاری از افرادی که در امور عام المنفعه فعالیت دارند در واقع از فعلان برپایی مجالس امام حسین(ع) نیز هستند.

امام جمعه موقت اهواز یادآور شد: ضمن آنکه بخش عمده ای از غذاهای طبخ شده و نذورات در این ایام به نیازمندان اختصاص پیدا می کند.

وی ادامه داد: رونق گردشگری داخلی و افزایش گردش مالی به دلیل حضور مردم در شهرهای مختلف برای شرکت در عزاداری حسینی یکی دیگر از فواید برپایی چنین مجالس عزایی است ضمن آنکه دولت هیچ هزینه ای در برپایی این مراسم ها ندارد و همه آن به صورت خودجوش توسط مردم انجام می شود.

حسن زاده گفت: متاسفانه عده‌ای در قالب اپوزوسیون به دنبال مخالفت با برپایی مراسم های عزاداری برای امام حسین(ع) هستند، طرح سوال درخصوص مسائل هیچ ایرادی ندارد اما نباید براساس برخی پیش فرض ها ماهیت چنین حادثه ای را زیر سوال برد.

وی یادآور شد:هر کس به دنبال ایجاد شک و تردید در برپایی این مراسم ها و تضعیف آن است مرتکب گناه شده است البته در برپایی آیین های عزاداری نباید صرفا به ظواهر تکیه کرد و باید باطن و هدف قیام عاشورا درک شود.

۹۸۸۷/۶۰۶۸

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha