خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش داد که بامداد چهارشنبه صدای انفجار مهیبی در نزدیک سفارت آمریکا در کابل پایتخت افغانستان شنیده شده است.
براساس این گزارش، پس از این انفجار که در ساعات آغازین سالگرد 11 سپتامبر روی داد، دود عظیمی آسمان کابل را گرفته و صدای آژیر شنیده میشود. همزمان در سفارت آمریکا پیامی از بلندگو پخش شد که میگفت: انفجاری ناشی از یک راکت در مجتمع روی داده است.
هنوز مقامهای رسمی افغانستان و همچنین مقامهای نظامی آمریکا در این کشور واکنشی به این خبر نداشتهاند.
این رویداد اولین حادثه از این نوع پس از لغو مذاکرات میان واشنگتن و طالبان توسط دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا است.
ترامپ شنبه شب در پیامی توئیتری ضمن افشای نشست محرمانه خود با رهبران طالبان که قرار بوده روز یکشنبه در کمپدیوید برگزار شود، اعلام کرد که به دلیل قبول مسوولیت یک حمله تروریستی توسط طالبان، این دیدار و مذاکرات را لغو کرده است.
ترامپ همچنین گفت کسانی که در حین چنین مذاکرات صلح مهمی نمیتوانند به آتشبس پایبند بمانند و 12 بیگناه را میکشند، به تبع آن توان مذاکرات برای توافقی معنیدار را نیز ندارند.
«زلمی خلیل زاد» فرستاده ویژه ایالات متحده در امور افغانستان سهشنبه گذشته درمورد حملات اخیر طالبان که همزمان با مذاکرات صلح انجام می شود، تنها گفت که طالبان را به کاهش خشونت تشویق کرده است.
وی درباره مذاکرات نیز گفت: ما بر سر چهار موضوع با طالبان به توافق رسیدیم. مساله اول مورد توافق این است که از مناطق تحت کنترل طالبان نباید خطری متوجه آمریکا و هم پیمانان این کشور شود. نکته دوم این است که خروج نیروهای آمریکا از افغانستان با شرایط خاصی بستگی دارد. و مسائل سوم و چهارم، مذاکرات بین الافغانی و آتش بس دائمی دراین کشور است.
در گرماگرم مذاکرات دولت آمریکا و طالبان، پیش از ظهر روز پنجشنبه، ۱۴شهریور در انفجار یک موتور سیکلت بمب گذاری شده در منطقۀ شش درک در کابل، ده غیر نظامی جان باختند و ۴۲ نفر دیگر زخمی شدند. طالبان مسئولیت این حمله مرگبار را به عهده گرفت.
حالا دولت افغانستان ضمن انتقاد از مذاکرات میان آمریکا وطالبان میگوید این گروه با دلگرمی به مذاکرات با آمریکاییها با بیپروایی جنایت میکند و امتیاز میگیرد.
در بیانیه ای که از سوی کاخ ریاستجمهوری افغانستان به رسانهها فرستاده شد تصریح شد: «رییسجمهور غنی، با شدیدترین الفاظ این عمل جنایت کارانه طالبان را محکوم کرد و گفت که صلح با این گروه که هنوز در پی کشتن مردم بیگناه ماست، بیمعنا خواهد بود.»
همزمان، «عبدالله عبدالله»، رییساجرایی حکومت وحدت ملی نیز گفتهاست که طالبان با اینگونه حملهها در تلاش برای گرفتن امتیاز بیشتر در گفتوگوهای صلح است. عبدالله تأکید کردهاست که این گروه نه تنها با این شیوه نخواهد توانست امتیاز بگیرد که بیشتر نزد مردم منفور می شود.
آغاز گفتوگوها بین آمریکا و طالبان، وابسته به امضای توافقنامۀ طالبان با امریکا است – توافقنامه ای که پیشتر، ریاستجمهوری افغانستان آن را «نیازمند وضوح بیشتر» دانسته است.
نظر شما