۲۰ شهریور ۱۳۹۸، ۱۲:۰۶
کد خبرنگار: 2048
کد خبر: 83471630
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

رشد بازارهای سرمایه‌گذاری طولانی مدت نیست

۲۰ شهریور ۱۳۹۸، ۱۲:۰۶
کد خبر: 83471630
رشد بازارهای سرمایه‌گذاری طولانی مدت نیست

تهران- ایرنا- یک کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه روند افزایشی بازارهای سرمایه‌گذاری طولانی مدت نیست، گفت: عواملی وجود دارد که باعث کاهش شدت ریزش شاخص بورس در دوره اصلاح و استراحت آتی خواهد شدو مهمترین مساله موجود در کشور رشد نقدینگی با نرخ حدود ٢٥ درصد و تورم در کشور است.

همایون دارابی روز چهارشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا افزود: بخش عمده‌ای از رشد بورس ناشی از ورود حجم گسترده‌ای از نقدینگی‌های جدید به بازار است.

وی با بیان اینکه از چند ماه گذشته شاهد انتقال نقدینگی از دیگر بازارها به سمت بازار سرمایه هستیم، اظهار داشت: روز ۱۷ شهریور حجم قابل توجهی نقدینگی معادل ۱۰۹ میلیارد تومان وارد بازار سرمایه شد و در روز ١٦شهریور ماه هم رقمی معادل ١٧٥ میلیارد تومان نقدینگی به بازار سرمایه ورود پیدا کرد.

دارابی گفت: چهار روز منتهی به ۱۷ شهریور در مجموع ۶۴۰ میلیارد تومان سطح خرید حقیقی‌های بازار بیشتر از فروششان بود و این نقدینگی وارده به بازار نشان می‌دهد که بازارسرمایه بهترین شرایط خود را از نظر اقبال عمومی سرمایه‌گذاران تجربه می‌کند.

وی ضمن تاکید بر نقش چشمگیر نقدینگی در رشد بازار سرمایه گفت: با توجه به اخبار منتشر شده و تحولات رخ داده، نقدینگی در بازار طلا و ارز ماندگار نبود، در بازار مسکن و خودرو هم نقدینگی به دلیل رکود موجود به این بازارها ورود نمی‌کند به همین دلیل با توجه به وضع کنونی سرمایه‌های در اختیار مردم در حال ورود به بورس است.

این کارشناس بازار سرمایه به تاثیر تحولات رخ داده در بازار جهانی و نقش آن در رشد بازار سرمایه اشاره و اضافه کرد: بنابرتغییرات ایجاد شده در قیمت نفت و تقویت نرخ روی، سرب و مس شاهد انتشار گزارش‌های مثبت منتشر شده از سوی شرکت‌ها خواهیم بود که اواخر مهر ماه منتشر می شوند به

همین دلیل اکنون شاخص بورس با اتکا به این نمادها در حال رشد است.


وی تاکید کرد: فرصت کنونی رشد بازار و اقبال سرمایه گذاران فرصت مناسبی برای دولت و اقتصاد کشور است تا با استفاده از رونق بازار سرمایه، خصوصی سازی را از سر گرفته و با واگذاری بنگاه‌های دولتی و انجام عرضه‌های اولیه توسط دولت و بخش خصوصی شرایط کلی اقتصاد در کشور را به سوی

بهبود بیشتر پیش ببرد و همچنین دوره رشد بازار را طولانی تر و پایدارتر سازد.

دارابی اظهار داشت: رشد تورم به صورت انتظاری قابل ملاحظه است به همین دلیل ارزش جایگزینی شرکت‌ها افزایش یافته و نباید دیگر در انتظار بازگشت ارزش شرکت‌ها به زمانی که نرخ دلار ٣٧٠٠ تومان بود، باشیم.

این کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد: بازار ممکن است با نوسان هایی همراه شود که این نوسان می‌تواند از جنس اصلاح شاخص یا شناسایی سود باشد، اما نکته حائز اهمیت تثبیت قیمت های جدید در تمام اقتصاد ایران و عدم امکان بازگشت قیمت ها به دوران قبل از گرانی ها است علاوه براین روند تحولات سیاسی نیز می تواند به بازار سرمایه کمک کند و پس از دوره تنشها، آرامشی حاکم شده است.


وی خاطرنشان کرد: چنانچه بازار دلار را مورد بررسی قرار دهیم، شاهد رشد قیمت دلار از ٣٧٠٠ تومان تا ١٩ هزار تومان خواهیم بود، اما بعد از آن قیمت ها اصلاح شد و نرخ دلار تا ١٢ هزار تومان کاهش یافت، اما اینکه کسی تصور کند قیمت دلار باردیگر به نرخ به سه هزار و ۷۰۰ تومان بازگشت داشته باشد، معقول نیست.

دارابی با بیان اینکه تا حدودی رشد قیمت ها در کل اقتصاد کشور به حالت با ثبات در آمده، گفت: همین مساله منجر به محدودیت در اصلاح قیمت ها شده به خصوص اینکه ماهیت چنین رشدی ماهیت تورمی بوده است.

این کارشناس بازار سرمایه با تاکید بر اینکه اکنون بازار به سمت نمادهای بزرگ است، اظهار داشت: این نمادها به لحاظ قیمت جهانی و توانایی جذب نقدینگی از پتانسیل بالایی برخوردار است و زمینه رشد شاخص بورس را فراهم کرده اند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha