سهیلا خسروی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: ۲ هزار و ۳۳۶ نفر از اهداکنندگان خون این مدت سیستان و بلوچستان را مردان و ۱۹۱ نفر را زنان تشکیل میدهند.
وی افزود: طرح«نذر خون» برای پنجمین سال پیاپی همزمان با دیگر استانهای کشور در سیستان و بلوچستان اجرا شده که هدف از اجرای این طرح توزیع اهداکنندگان خون از آغاز محرم تا پایان صفر است.
مدیرکل انتقال خون سیستان و بلوچستان گفت: نیاز بیماران به خون همیشگی است و پاسخگویی به این نیاز با استمرار مراجعه و مدیریت حضور اهداکنندگان خون امکانپذیر است.
وی بیان کرد: هزار و ۷۰۹نفر از داوطلبان اهدای خون در دهه نخست ماه محرم اهداکننده مستمر خون، ۷۱۹نفر اهداکننده باسابقه و ۹۹ نفر نیز افرادی بودند که برای نخستین بار اقدام به اهدای خون کردند.
خسروی افزود: نیاز بیماران به خون همیشگی است و پاسخگویی به این نیاز با استمرار مراجعه و مدیریت حضور اهداکنندگان خون امکانپذیر است.
وی تاکید کرد: خون سالم، نجات دهنده زندگی است و همه روزه در سراسر جهان بسیاری از افراد به خون و فرآوردههای خونی نیاز دارند به طوریکه از هر سه نفر در دنیا یک نفر در طول زندگی احتیاج به تزریق خون و فرآوردههای خونی پیدا میکند.
مدیرکل انتقال خون سیستان و بلوچستان اظهار داشت: این استان به دلیل وسعت زیاد و شرایط خاص نظیر ازدواجهای فامیلی منجر به تولد بیماران تالاسمی، هموفیلی و غیره و از سوی دیگر شمار بالای حوادث رانندگی همواره نیازمند اهدای خون برای تامین نیاز بیماران است به طوریکه روزانه ۳۵۰ واحد خون و فرآوردههای خونی در منطقه مصرف میشود.
وی دارا بودن حداقل وزن ۵۰ کیلوگرم، نداشتن سابقه رفتار پرخطر، پایین نبودن فشار خون، دارا بودن حداقل ۱۸ سال تمام و حداکثر ۶۰ سال تمام، برخورداری از سلامت کامل و مبتلا نبودن به کمخونی را از شرایط لازم برای اهداکنندگان خون عنوان کرد.
خسروی اظهار داشت: بسیاری از بیماران نیازمند به خون در بیمارستانها چشم انتظار یاری افراد خیر برای اهدای خون هستند و این درحالیست که فرآوردههای خونی را نمی توان به مدت طولانی نگهداری کرد.
به گزارش ایرنا سیستان و بلوچستان بیشترین آمار بیماران تالاسمی را در کشور دارد که ۶۰ درصد از کل خون اهدایی به این بیماران اختصاص می یابد.
۷۳۱۶**۳۲۱۳
نظر شما