۲۱ شهریور ۱۳۹۸، ۱۵:۱۹
کد خبرنگار: 2256
کد خبر: 83472482
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

خروج بولتون از کاخ سفید خبر مثبتی برای چین است

۲۱ شهریور ۱۳۹۸، ۱۵:۱۹
کد خبر: 83472482
خروج بولتون از کاخ سفید خبر مثبتی برای چین است

پکن- ایرنا- روزنامه «ساوت چاینا مورنینگ پست» در گزارشی نوشت به اعتقاد ناظران خروج جان بولتون مشاور امنیت ملی آمریکا از کاخ سفید پس از اختلافات فراوان او با دونالد ترامپ رییس جمهوری این کشور خبری مثبت برای چین است.

این روزنامه روز پنجشنبه در گزارشی تحلیلی آورده است اگرچه چین خیلی از این بابت ذوق زده نشد زیرا می داند که فشارهای آمریکا در عرصه تجاری و سیاسی علیه این کشور کم نخواهد شد اما در مجموع بیرون رفتن این فرد را از کاخ سفید پیامی مثبت برای خود می داند.

گزارش می افزاید بولتون به تندروی در برابر بسیاری کشورها از جمله چین شهرت داشت و طبیعی است وقتی از کادر حاکمه آمریکا خارج شود برای چین امری مطلوب است اما منازعات تجاری چین و آمریکا بسیار دیرینه و زیربنایی است و حتی با کنار رفتن بولتون هم مشکلات به آسانی برطرف نخواهد شد.

گزارش ادامه می دهد بولتون از جمله سیاستمداران آمریکایی بود که به دلیل مواضع سرسختانه ای که در برابر کشورهای چین، ایران و کره شمالی داشت، شهرت پیدا کرده بود.

بنا به نوشته این نشریه دقیقا از زمانی که او وارد تیم ترامپ شد روابط نظامی آمریکا با تایوان افزایش یافت او تاکید می کرد که واشنگتن باید مناسبات قویتر نظامی با چین تایپه داشته باشد و از آن زمان ارتباطات و دید و بازدیدهای نظامی دو طرف و فروش های تسلیحاتی آمریکا به تایوان نیز بیشتر شده است.

چین بر این باور است از زمانی که بولتون مشاور امنیت ملی شد مشکلات آمریکا با چین هم افزایش یافت و از جمله او در فشارهایی که به شرکت مخابراتی هواووی چین وارد شد، دست داشته است.

«هوا چون اینگ» سخنگوی وزارت خارجه چین در پکن حاضر نشد مستقیما به خروج بولتون اشاره کند اما گفت که چین امیدوار است نفر بعدی نقشی سازنده در پیشبرد روابط دو کشور ایفا کند.

«وو شینبو» کارشناس دانشگاه فودان در شانگهای چین به این روزنامه گفته است چین همیشه بولتون را یکی از تندروترین مهره های دولت ترامپ علیه پکن می دانست و طبیعتا به این موضوع که از این تیم بیرون رفته است توجه زیادی می کند.

وی گفت که اصولا نقش مشاور امنیت ملی در ارتباط بین کشورها از جمله آمریکا و چین بسیار مهم است اما وقتی بولتون به این سمت رسید اصلا چنین ارتباطاتی میان دو کشور وجود نداشت و همه مناسبات قطع شد.

وی می افزاید که بولتون در مجموع نفرت عجیبی از چین داشت و چین را کشوری شیطانی تر از روسیه می پنداشت و حتی دیدگاه هایش از پمپئو وزیر خارجه آمریکا علیه پکن شدیدتر بود.

«هوانگ جینگ» از دانشگاه فرهنگ در پکن بر این باور است که هنوز تندروهای دیگری نظیر پمپئو و رابرت لایتهایزر نماینده تجاری آمریکا در کنار ترامپ هستند و رفتن بولتون به تنهایی مشکلات را برطرف نمی کند.

وی گفت که اکنون وقت جشن گرفتن برای پکن نیست زیرا دیگر تندروها در کاخ سفید و در کنار ترامپ جولان می دهند. 

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha