۲۲۷ هزار هکتار از اراضی کردستان تحت پوشش طرح امنیت غذایی می‌رود

سنندج - ایرنا - رئیس سازمان جهاد کشاورزری کردستان گفت: در سال زراعی آینده (۹۸ – ۹۹) وسعت اراضی تحت پوشش طرح ارتقای امنیت غذایی به ۲۲۷ هزار هکتار می‌رسد.

خالد جعفری شامگاه پنجشنبه در هشتمین جلسه کمیته مشورتی اجرای پروژه ارتقای امنیت غذایی با بیان اینکه اجرای پروژه ارتقای امنیت غذایی از اولویت ها اصلی سازمان جهاد کشاورزی کردستان است اظهار داشت: این استان هم اکنون در این طرح رتبه اول سطح زیر کشت گندم دیم کشور را دارد و نیاز است تمام اراضی دیم استان را پوشش دهد.

وی افزود: انتظار می رود با توجه به اهداف و برنامه های تعیین شده در این طرح شاهد پایداری و افزایش تولید در استان باشیم و  کشاورزانی که زیر نظر طرح ارتقای امنیت غذایی فعالیت می‌کنند نیز در اولویت دریافت کود هستند.

جعفری خاطر نشان کرد: در راستای حمایت از کشاورزان همکار در طرح امنیت غذایی، بذر گواهی شده مورد نیاز کشت‌های پاییزه به ویژه گندم  تامین و با قیمت مناسب در اختیار آنان قرار می گیرد.

وی اظهار داشت: جایگزینی تناوب زراعی به جای جاکار، حذف آییش، استفاده از ارقام پربازده و اجرای کشاورزی حفاظتی از مهمترین اهداف این پروژه در کردستان است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان با بیان اینکه ضریب مکانیزاسیون کردستان به ۲ و ۱۱صدم اسب بخار در هر هکتار رسیده است تاکید کرد: هم اکنون نیز در راستای تبدیل ادوات کشاورزی سنتی به ادوات مناسب کشاورزی حفاظتی، تسهیلات ۱۵ درصد به متقاضیان می شود.

۵۵ درصد سطح گندم کردستان زیر پوشش طرح ارتقای امنیت غذایی قرار می‎گیرد

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی کردستان نیز در این جلسه گفت: در سال پایانی اجرای طرح ارتقای امنیت غذایی حدود ۵۵ درصد از ۵۵۰ هزار هکتار از سطح زیر کشت گندم ای استان تحت پوشش این پروژه قرار می‌گیرد.

وی با بیان اینکه این طرح سال اول در ۷۰۰ هکتار از اراضی کردستان به عنوان مزارع نمایشی اجرا شد تصریح کرد: درسال دوم این سطح به  ۱۷هزار ۷۵۰ هکتار و درسال سوم به  ۸۶ هزارو ۵۰۰ هکتار رسید که ۷۶هزارو ۴۰۰هکتار آن گندم،۲  هزار و ۷۰۰هکتار جو و هفت هزار و ۴۰۰ هکتار آن نخود بود.

وی افزود: امسال در چهارمین سال اجرایی کردن پروژه ارتقای امنیت غذایی در کردستان قرار داریم و اجرای طرح در ۲۲۷هزار هکتار از اراضی استان در دستور کار است.

طرح ارتقای امنیت غذایی از سه سال پیش درچهار  استان کشور شروع به کار کرده و هدف آن افزایش ۲۵ درصدی عملکرد در اراضی دیم وپایداری تولید، در طول پنج سال است.

۷۳۴۹ / ۳۰۳۴

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha