«اکواس» 15 کشور غرب آفریقا شامل بنین، بورکینافاسو، ساحل عاج، کیپ ورد، گامبیا، غنا، گینه، گینه بیسائو، لیبریا، مالی، موریتانی، نیجر، نیجریه، سنگال، سیرالئون و توگو با جمعیتی نزدیک به ۴۰۰ میلیون نفر در بر می گیرد.
در چارچوب این اجلاس و پیش از برگزاری آن، روسای کشورهای عضو جامعه اقتصادی غرب آفریقا روز گذشته(جمعه) برای هماهنگی اقدام های خود در برابر حملات افراط گرایانه از جمله در مالی، نیجر و بورکینا فاسو با یکدیگر دیدار کردند.
روزنامه فرانسوی "اوئست فرانس" روز شنبه نوشت: اعضای جامعه اقتصادی کشورهای غرب آفریقا برای یافتن راه حلی به منظور مقابله با تهدیدهای افراط گرایی در کشورهای خود تلاش می کنند.
این اجلاس به موضوع «مبارزه با تروریسم» در کشورهای حوزه ساحل(غرب آفریقا) بویژه افراط گرایی اختصاص یافته است.
به گزارش اتاق فکر مرکز مطالعات بین المللی و راهبردی (CSIS)، حملات گروه های افراطی در این منطقه از سال 2016 همه ساله دو برابر شده و به 465 مورد رسیده است.
«راک مارک کریسیتان کابوره» رئیس جمهوری بورکینافاسو می گوید: چندین سال است که کشورهای ما در معرض حملات تروریستی بی سابقه ای قرار گرفته اند. برای غلبه بر تروریسم در حوزه ساحل، عملیاتی کردن راهبرد توسعه و امنیت کشورهای بورکینافاسو، مالی، موریتانی،نیجر و چاد موسوم به «گروه 5» بسیار ضروری و فوری است.
«گروه 5» متشکل از کشورهای ساحل شامل نیروهای نظامی بورکینافاسو، مالی، موریتانی، نیجر و چاد است که به پیشنهاد و با پشتیبانی فرانسه و با هدف مبارزه با تروریسم در منطقه آفریقا به ویژه منطقه ساحل تشکیل شده است.
امروز نتایج رایزنی های «جی 5» آنقدر ضعیف است که «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل متحد اخیرا" گفته "ما در جنگ ساحل پیروز نمی شویم."
«محمد بازوم» وزیر کشور نیجر که با این حال تلاش های سه کشور تحت تاثیر اقدام های تروریستی و افراط گرایی شامل مالی، بورکینافاسو و نیجر را برجسته می کند با تایید این مساله گفت: تهدیدها علیه این سه کشور متوقف نمی شود.
او با تاکید بر ضرورت حمایت از کشورهای تحت تاثیر تروریسم و افراط گرایی امیدوار است که کشورهای عضو «اکواس» در این اجلاس همبستگی بیشتری از نظر تامین مالی و تجهیزات عملیاتی همانند هواپیما و بالگرد از خود نشان دهند.
آکسفام از بزرگترین سازمانهای بینالمللی امدادرسانی برای ریشه کنی فقر، گرسنگی و بیعدالتی که متشکل از ۱۵ سازمان در ۹۸کشور است، اعلام کرده که اکنون در حوزه غرب آفریقا 13 میلیون نفر به کمک نیاز دارند.
محققان، سیاستمداران، سازمان های غیردولتی و حتی نیروهای نظامی در یک مورد اتفاق نظر دارند و آن این که حل مساله افراط گرایی و تروریسم در حوزه ساحل "راه حل نظامی ندارد."
هفته گذشته، روسای جمهوری مالی و نیجر در آستانه اجلاس فوق العاده کشورهای عضو جامعه اقتصادی غرب آفریقا با صدور بیانیه ای مشترک، از تصمیم خود برای تشکیل یک کمیته امنیتی مرزی به منظور مقابله با تهدید اقدام های افراط گرایانه در حوزه کشورهای ساحل آفریقا خبر دادند.
« ابراهیم ابوبکر کیتا» و «محمدو ایسوفو» روسای جمهوری مالی و نیجر گفتند که انتظار دارند اجلاس غرب آفریقا «محرکی» برای بسیج بین المللی علیه افراط گرایی در حوزه کشورهای حوزه ساحل آفریقا باشد.
دو طرف در بیانیه مزبور خواستار ادغام ظرفیت ها و توانمندی های کشورهای خود برای مقابله با افراط گرایی شده اند.
نظر شما