۲۳ شهریور ۱۳۹۸، ۱۳:۵۸
کد خبر: 83474649
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

وقتی که دبیرکل اتحادیه عرب شریک جنایات آل سعود می شود

تهران - ایرنا - هر روز که از تجاوز ائتلاف عربی - آمریکایی به سرکردگی عربستان به یمن می گذرد، مخالفت ها و اعتراضات مردمی، دولتی و سازمان های بین المللی و حقوق بشری به اقدامات ضدانسانی رژیم آل سعود بیشتر می شود، ولی از قرار معلوم دبیرکل اتحادیه عرب برعکس عمل می کند و به جای اعتراض نسبت به جنایات سعودی های متجاوز، از نقش آنها در یمن تقدیر و تشکر می کند.

«احمد ابوالغیط» دبیر کل اتحادیه عرب سه‌شنبه گذشته در سخنانی در یکصد و پنجاه و دومین نشست وزرای اتحادیه عرب بدون هیچگونه اشاره ای به حملات ائتلاف متجاوز سعودی به یمن و کشتار مردم مظلوم این کشور، مدعی شد که «جنبش انصارالله» مسئول وخامت اوضاع انسانی در یمن است.

وی در عین حال از نقش عربستان در حل بحران جنوب یمن استقبال کرد.

دبیر کل اتحادیه عرب همچنین بدون ارایه سندی مدعی شد که تصمیمات حوثی ها (انصارالله) را کشور دیگری اتخاذ می‌کند و آنها مسئول وخیم‌تر شدن اوضاع انسانی در یمن هستند.

وی همچنین به درگیری‌ نیروهای «عبدربه منصور هادی» رئیس جمهوری مستعفی و فراری یمن با نیروهای جدایی طلب جنوب این کشور در استان‌های شبوة، عدن و ابین نیز اشاره کرد و گفت که این تقسیم بندی‌های جدید تمامیت ارضی یمن را تهدید می‌کند.

در روزها و ماه های اخیر درگیرها میان گروه‌های نیابتی عربستان و امارات در جنوب یمن تشدید شده و همین امر موجب واکنش برخی سازمان های منطقه ای و بین المللی شده است.

بیش از چهار سال از تجاوز ائتلاف عربی – آمریکایی به سرکردگی عربستان به یمن می گذرد و این ائتلاف نه تنها نتیجه ای جز کشتار مردم بی دفاع این کشور نگرفته، بلکه هر روز در باتلاق یمن بیشتر فرو می رود، به طوری که هم اکنون امارات و عربستان از طرفی با هدف خروج آبرومندانه از این باتلاق، تلاش گسترده ای را برای فرار از یمن آغاز کرده اند و از طرف دیگر نیروهای نیابتی آنها برای گرفتن سهم بیشتر در جنوب این کشور، درگیری های خونینی با هم به راه انداخته اند.

نکته قابل تاملی که در این بین وجود دارد این است که شرایط برای سعودی ها و اماراتی های متجاوز آنقدر در یمن تنگ شده که آنها به دنبال راه فرار از باتلاق این کشور می گردند؛ شرایط یمن فقط برای متجاوزان نامساعد نیست، بلکه پیروزی های کمیته های مردمی و ارتش این کشور در روزها و ماه های اخیر و کشاندن درگیری ها به داخل عربستان و میادین نفتی و پایگاه های نظامی سعودی ها موجب شد تا منصور هادی رییس جمهوری فراری و مستعفی یمن بعد از چهار سال سکونت در عربستان ، اواخر خرداد ماه امسال همراه خانواده اش به شهر «کلیولند» در ایالت «اوهایو» آمریکا نقل مکان کند.

پایگاه «عرب آمریکا» در همان زمان در خصوص فرار دوباره هادی به نقل از یک منبع دیپلماتیک عربی نوشت: هادی نامه خداحافظی خود را در جلسه‌ای به «محمد سعید جابر» سفیر عربستان در یمن تحویل داده و در آن آخرین تغییرات کابینه مستعفی را ذکر کرده است.

این پایگاه اضافه کرد: نامه‌ای که هادی به سفیر عربستان تحویل داده، به معنای استعفا از تمام مسئولیت‌ها به بهانه بیماری است.

رئیس جمهوری مستعفی یمن در این نامه به ناتوانی در ادامه وظایف خود بر اثر بیماری و نیاز به استراحت و دوری از فعالیت‌های سیاسی اشاره کرده است.

هادی در ۲۲ ژانویه ۲۰۱۵ (دوم بهمن ۱۳۹۳) از مقام خود استعفا داد، ابتدا به شهر عدن در جنوب این کشور گریخت و در پنجم فروردین ماه سال ۱۳۹۴ به جیبوتی و سپس به عربستان فرار کرد.

دقیقاً یک روز بعد یعنی ششم فروردین سال ۱۳۹۴ بود که عربستان به کمک امارات و آمریکا و چند کشور کوچک عربی دیگر به بهانه بازگردن رئیس جمهوری فراری و مستعفی یمن، به این کشور حمله کرد.

به اعتقاد کارشناسان مسایل منطقه، شرایط در یمن نه تنها برای متجاوزان و نیروهای نیابتی آنها در زمان کنونی بسیار وخیم شده و متجاوزان سعودی – اماراتی به دنبال راه فرار از این کشور می گردند، بلکه موجب شده تا منصور هادی در فراری مجدد به آمریکا برود، اما سخن اینجاست که دبیرکل اتحادیه عرب که براساس وظیفه حقوقی و اخلاقی خود باید از حقوق شهروندان مظلوم یمنی حمایت کند، از آل سعود متجاوز که موجب کشته شدن بیش از یکصد هزار یمنی شده حمایت و تقدیر می کند، حمایتی که به اعتقاد برخی فقط برای دریافت دلارهای بیشتر سعودی می باشد، اما وی باید بداند که اقدام ضدانسانی اش موجب وارد کردن نام او در لیست قاتلان مردم یمن خواهد بود و در تاریخ ثبت خواهد شد. 

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha