به گزارش معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، علی محمد سلطانی رییس مرکز راهبردی فناوریهای همگرا معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با بیان اینکه نسل جدید توالییابی (NGS)، به مجموعه فناوریهایی اطلاق میشود که میتوانند حجم زیادی از «دی ان ای» را در مدت زمانی کوتاه و با هزینه کم توالییابی کنند درباره اقدامات این مرکز در این حوزه گفت: تنظیمگری دولت و توسعه خدمات توسط کسب و کارهای جدید، مهمترین راهبردی است که برای این حوزه میتوان در نظر گرفت، البته تهیه پیشنویس مصوبه دولت برای تنظیمگری و توسعه کسب و کارها یکی از اقدامات انجام شده این مرکز در این حوزه است.
وی در ادامه به اقدامات دیگر مرکز راهبردی فناوری های همگرا معاونت علمی در حوزه نسل جدید توالی یابی اشاره کرد و افزود: شناسایی کسب و کارهای حول نسل جدید توالی یابی، بررسی شرایط حمایت از کسب و کارهای داده های زیستی، مطالعه بازار این حوزه در دنیا، مطالعه و امکان سنجی تولید کیت ها و مواد مصرفی این حوزه در کشور نیز برخی دیگر از اقدامات انجام شده است. تمام این اقدامات برای توسعه فعالیت ها و گسترش آن در کشور صورت گرفته است.
سلطانی با اشاره به اینکه فعالیت های این حوزه در سه بخش اصلی زنجیره ارزش NGS یعنی تولید داده، پایگاه داده و تحلیل داده انجام شد گفت: البته امسال نیز در همین سه بخش فعالیت ها پیگیری می شود. علاوه بر آن همکاری ها برای راه اندازی پایگاه ملی داده های زیستی نیز در حال انجام است تا به زودی این اتفاق رخ دهد. البته توسعه کسب و کارهای این حوزه با سرعت در حال پیگیری است، همچنین تولید کیت ها و مواد مصرفی از اهدافی است که دنبال می شود.
نظر شما