۲۶ شهریور ۱۳۹۸، ۱۱:۳۹
کد خبر: 83477826
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

فعال روس: گردشگری، صنعتی بکر و رو به رشد در ایران است

تهران - ایرنا - «کریستینا بوش چه» فعال روس در حوزه گردشگری می گوید شیفته مردم ایران شده و تلاش می کند با ارائه چهره واقعی این کشور به گردشگران روس زبان، به سهم خود به رونق صنعت بکر و رو به رشد گردشگری در ایران کمک کند.

شاید علاقه این زن 25 ساله روس به مردم ایران بوده که باعث شده او با مردی ایرانی ازدواج کند و این کشور را برای زندگی برگزیند. او حالا مدتی است در ایران اقامت دارد و در حوزه ارائه خدمات گردشگری به گردشگران خارجی فعال است، 

حدود 300 هزار نفر او را در صفحه اینستاگرامش دنبال می کنند؛ جایی که او موفق شده با ارائه مطالب و تصاویری جذاب از ایران، تصویرهای غلط ترسیم شده از این کشور زیبا در ذهن برخی مردم کشورهای دیگر را اصلاح کند و آنان را به سفر به ایران زیبا ترغیب و تشویق کند.

می گوید تجربه زندگی و اقامت در ژاپن را هم داشته اما جذابیت ها و نقاط مثبتی را که در ایران مشاهده کرده و روی خوش و مهمان نوازی که در ایرانی ها دیده، باعث شده ایران را برای یک زندگی جذاب و به عنوان یک مقصد بکر و مناسب برای انجام فعالیت های گردشگری برگزیند.

معتقد است صنعت گردشگری در ایران، جای رشد فراوان دارد و آرام آرام درحال تبدیل شدن به یک صنعت پویا و فعال در این کشور است.

مشروح گفت و گوی تفصیلی خبرنگار برون مرزی ایرنا با خانم کریستینا بوش چه را در ادامه می خوانید:

-چرا تصمیم گرفتید برای زندگی به ایران بیایید؟

من و همسرم قبلا در ژاپن با هم آشنا شدیم و در آنجا زندگی می کردیم و بعد تصمیم گرفتیم به ایران بیاییم. می خواستیم کسب و کار خودمان را در اینجا راه بیاندازیم، چون به نظر من در ایران فرصت های زیادی وجود دارد. قبل تر ایران کشور بسته ای به نظرم می رسید اما حالا می بینم که اینجا همه چیز پیشرفته و به روز است. شرایط برای کارآفرینی در اینجا فراهم است. البته ایران برای همسرم راحت تر هم بود، چرا که به شرایط کشور آشنا است و خانواده و نزدیکانش هم در اینجا زندگی می کنند.

به نظرم شروع یک کار تازه در روسیه به مراتب سخت تر از ایران است، بازار کار اشباع شده است. به طور مثال تصور کنید بخواهید یک کسب و کار کوچک را در روسیه تجربه کنید و کافه ای راه بیاندازید، آنجا در هر 50 متر یک کافه وجود دارد! می خواهم بگویم فرصت های شغلی در آنجا اشغال شده است اما ایران جای کار زیادی دارد.

-در مورد ایران، کلیشه ها و پیش داوری های زیادی در رسانه های بیگانه وجود دارد، شما که حالا حدود دو سال است در اینجا هستید، واقعیت زندگی در ایران را چطور می بینید؟

کلیشه های فراوانی درباره ایران وجود دارد اما واقعیت هیچ شباهتی به مطالب غیرواقعی منشتر شده در برخی سایت های بیگانه و عمدتان غربی ندارد. این مطالب توسط کسانی نوشته شده که حتی یک بار هم به ایران یا هیچ کشور اسلامی سفر نکرده اند. آنها که یک روز هم در اینجا نبوده اند فکر می کنند که ایران امن نیست، زنان هیچ حقوقی ندارند و حتی بدون همراهی همسر نمی توانند به خیابان بیایند! بعضی از آنها حتی ایران را با عراق و افغانستان اشتباه می گیرند و فکر می کنند اینجا جنگ است! اما وقتی گردشگران خارجی به ایران می آیند، شگفت زده می شوند و می گویند که همه چیز را طور دیگری تصور می کردند. البته من فکر می کنم زندگی در یک کشور مسلمان برای بعضی ها ممکن است چندان آسان نباشد اما سفر به ایران به عنوان یک توریست، تجربه ای صددرصد هیجان انگیز است. چرا که ایران در حال حاضر شبیه به هیچ جای دیگر نیست، حتی شباهتی به کشورهای مسلمانی مثل امارات یا ترکیه هم ندارد. چون این کشورها به قدری از سنت هایشان فاصله گرفته و رنگ و بوی غربی گرفته اند که تقریبا چیز زیادی از فرهنگ اصیل و سنت هایشان در آنها باقی نمانده. در نقطه مقابل ایران توانسته به خوبی سنت های کهن خود از قرون 16 و 18 را حفظ کند.

-به نظر شما بین سبک زندگی و تفکر ایرانی ها و روس ها شباهتی وجود دارد؟ 

فکر می کنم مردم دو کشور از نظر منطق فکری بسیار به هم شبیه هستند. آن طور که من متوجه شدم آثار کلاسیک ادبیات روسیه مانند چخوف و داستایفسکی در ایران بسیار محبوب هستند. این موضوع به خاطر این است که کلاسیک های روسی درباره تراژدی و درام در زندگی می گویند و اگر ایرانی ها این آثار را درک می کنند طبعا آن ها هم همان حس مشترک خوانندگان روسی را دارند. اگر بخواهیم مقایسه کنیم، مثلا برای آمریکایی ها درک اثری مانند آنا کارنینا دشوار است، چرا که همه نمی توانند کلاسیک های روسی را بفهمند.

-اخیرا سازمان میراث ‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ایران تبدیل به یک وزارتخانه مستقل شده است. شما چه پیشنهادهایی در جهت توسعه گردشگری برای این وزارتخانه تازه تاسیس دارید؟

کارهای خیلی خوبی در این زمینه  انجام شده؛ به عنوان مساله مثال عدم ثبت مهر ورود و خروج به ایران در گذرنامه اتباع خارجی برای بسیاری از گردشگران جذاب است. به نظرم از طریق شبکه های اجتماعی مثل اینستاگرام می توان گردشگر بیشتری را به ایران جذب کرد. به عنوان مثال من با دعوت از بلاگرهای روس زبان که در کشورهای مختلف دنیا زندگی می کنند، توانستم ایران را از دریچه صفحه اینستاگرام آنها هم به جهان نشان بدهم. در واقع آنها با عکس ها و فیلم های خود نشان دادند که اینجا کشوری امن است و می شود با حجاب هم زیبا بود. آنها با لباس های زیبایی که از قبل برای سفر به ایران تهیه کرده بودند توانستند حجاب را هم به شکل چشم نوازی به مردم دنیا معرفی کنند. خیلی از خارجی ها فکر می کنند حجاب فقط در رنگ مشکی خلاصه می شود اما ما با کمک همین تصاویر در اینستاگرام توانستیم این کلیشه های منفی درباره ایران را از بین ببریم.

- گردشگران خارجی در ایران با چه مشکلاتی رو به رو هستند؟

سازگاری گردشگران خارجی با نوع پوشش به ویژه برای زنان که درک و اطلاعات کافی از فرهنگ اسلامی ندارند ، چندان آسان نیست. به همین خاطر هم در تابستان نسبتا مسافر کمتری به ایران می آید، زمستان و بهار فصول توریستی این کشور است. البته این را هم بگویم که این سبک لباس و حجاب، در عین حال که برای برخی گردشگران تا حدودی مشکل است، یکی از جذابیت های ایران هم به شمار می آید. توریست ها دوست دارند لباس های سنتی ایران و روسری ها محلی را روی سرشان امتحان کنند و عکس بگیرند. این برای آنها منحصربه فرد است و واقعا چه جای دیگری جز ایران می توانند این تجربه را داشته باشند؟ تجربه امتحان کردن ظاهر یک زن شرقی.

البته یکی دیگر از مسائلی که بیشتر گردشگران از آن شکایت دارند، سرویس های بهداشتی بین راهی در ایران است . برخی از آنها شرایط خوبی ندارند. چون بیشتر سفر گردشگران خارجی به شهرهای مختلف ایران با استفاده از مسیرهای زمینی و جاده ای انجام می شود، زمان زیادی را در جاده های برون شهری می گذرانیم و به همین دلیل باید به این مساله توجه بیشتری شود. البته در رستوران ها و هتل ها از این جهت هیچ مشکلی نیست.

-کدام شهر ایران را بیشتر از همه دوست دارید؟

یزد انتخاب من است. واقعا این شهر را دوست دارم و البته اصفهان را. اما بافت تاریخی یزد را بیشتر می پسندم. وقتی که در آن کوچه پس کوچه های باریک و قدیمی قدم می زنی انگار به آن دوران سفر می کنی و زمان در آن سکوت منحصر به فرد متوقف می شود. خیلی خوب است که گردشگری هم به سرعت در یزد در حال رشد است. هر روز کافه های بیشتری در مناطق توریستی، حتی روی سقف خانه ها افتتاح می شوند و اقامتگاه های بوم گردی سنتی زیادی در آنجا وجود دارد. یکی از قوانین موردعلاقه من در ایران این است که شما اجازه ندارید در بافت سنتی شهر بنای مدرن بسازید و همه چیز باید به همان شکل سنتی حفظ شود. همین قانون است که باعث می شود همان فضا و تصویری که از آن صحبت کردم در شهر باقی بماند.

-گردشگران روس بیشتر به چه شهری در ایران علاقه دارند؟

بیشتر اصفهان را دوست دارند، بازار و میدان نقش جهان و آن معماری فوق العاده مساجد. کمتر کسی از تهران خوشش می آید چون پایتخت است و شلوغ و پرترافیک. هر بار که من در پایان تور از مسافرها در مورد شهر موردعلاقه شان سوال می کنم، همه یک صدا می گویند اصفهان.

- چرا باید از ایران دیدن کرد؟

ایران کشور منحصربه فردی است و به نظر من همه باید به ایران بیایند تا از نزدیک ببینند تا چه حد تبلیغات سوء رسانه های خارجی و عمدتا غربی درباره این سرزمین نادرست است. باید ببینند که ایران سیاه یا سفید نیست و زندگی عادی اینجا در جریان است. کمتر کسی وقتی برای اولین بار از کشورش خارج می شود، ایران را به عنوان مقصد سفر انتخاب می کند. بیشتر مسافران من کسانی هستند که به کشورهای زیادی سفر کرده اند و دنیا را دیده اند. چند وقت پیش یک خانواده روس که در فرانسه زندگی می کنند با سه فرزندشان به ایران آمدند. آنها قبلا به 80 کشور سفر کرده بودند اما می گفتند ایران و گرجستان محبوب ترین کشورهای آنها هستند. در طول 10 روزی که در اینجا بودند، ما با هم به شیراز، یزد، اصفهان و کاشان رفتیم و بچه ها تمام مدت از زیبایی های ایران و تخت جمشید شگفت زده بودند.

-واکنش ایرانی ها به گردشگران خارجی را چطور می بینید؟

عالی! تا جایی که من دیدم ایرانی ها توریست ها را دوست دارند. دانشجوهای یک دانشگاه در اصفهان هر روز بر اساس برنامه درسی شان به میدان اصلی شهر می آیند تا با گردشگران خارجی انگلیسی صحبت کنند و دانش زبانشان تقویت شود. آنها به سمت گردشگران می آیند و سر صحبت را با آنها باز می کنند و توریست ها هم از این توجه خوششان می آید. به نظر من ایران فعلا در مرحله ایست که توریست ها هنوز آنقدر زیاد نشده اند که مردم از آنها خسته شوند و به همین خاطر فکر می کنم بهترین زمان سفر به ایران همین حالا است که گردشگری آرام آرام در حال رشد است.

کدام ویژگی اخلاقی ایرانی ها برای شما جذابتر است؟

اولین چیزی که به ذهنم می رسد، مهمان دوستی ایرانی هاست. این ویژگی به محض ورود به ایران متعجبم کرد، خصوصا به خاطر اینکه من تجربه زندگی در کشورهای دیگر نظیر ژاپن را دارم؛ جایی که مهمان نوازی چندان معنا و مفهوم ندارد. آنها اصلا در خانه با دوستان و خانواده خودشان معاشرت نمی کنند و همیشه در کافه و رستوران همدیگر را می بینند.

همان بار اولی که به ایران آمدم به همسرم گفتم در ایران، با وجود الزاماتی درخصوص پوشش زنان در بیرون از خانه وجود دارد، خودم را خیلی آزادتر از دوران تجربه زندگی در خارج از ایران احساس می کنم. این احساس برای خود من هم جالب بود. در ایران با اینکه مردم به خاطر تحریم ها، با مشکلات اقتصادی روبرو هستند، اما این مشکلات نتوانسته خصلت مهمان نوازی و روی خوش ایرانی را تحت تاثیر قرار دهد.

-تحریم های آمریکا علیه ایران در حرفه شما هم تاثیرگذار بوده است؟

بله، قاعدتا محدویت هایی که به واسطه تحریم ها به وجود آمده برای مسافران مشکلاتی ایجاد کرده است. اگر آنها بتوانند از طریق کارت های بین المللی بانکی مثل ویزا و مستر کارت در ایران خرید کنند، قطعا ارزآوری بیشتری برای کشور خواهند داشت. عدم وجود سیستم بانکی جهانی باعث شده مسافران با پول محدودی به ایران بیایند. مثلا آنها با 500 دلار به اینجا سفر می کنند و با اینکه خیلی بیشتر دوست دارند خرج کنند، عملا بدون کارت بانکی نمی توانند. بعضی از مسافران از من می خواهند تعدادی از سوغات ایران را برایشان پست کنم. اما به بعضی از کشورها امکان ارسال وجود ندارد، ثانیا هزینه های پست بالا رفته و خیلی ها حاضر نیستند این مقدار هزینه را بپردازند. به عنوان مثال اگر قیمت یک بشقاب میناکاری 15 دلار باشد، باید 20 دلار هم برای ارسال آن هزینه کنند و این به صرفه نیست.

-به نظر شما مهم ترین جاذبه گردشگری ایران چه چیزی است؟

همه گردشگران خارجی می گویند مردم، مهم ترین جاذبه گردشگری ایران هستند. چرا که بیشتر آنها فکر می کنند ایرانی ها جدی و عصبانی  هستند اما با مهربانی و گشاده رویی مردم غافلگیر می شوند. در وهله دوم آشپزی ایرانی هم بسیار خوشمزه است. حتی مسافران گیاهخوار هم می توانند در ایران رژیم غذایی خودشان را حفظ کنند. من مسافران گیاهخواری داشتم که فکر می کردند تمام غذاهای ایرانی از گوشت هستند و چیزی نمی توانند بخورند اما غذاهای زیادی پیدا کردند و گرسنه نماندند. معماری  و البته تاریخ شگفت انگیز این کشور هم برای مسافران واقعا جذاب است. برای آنها جالب است که از انقلاب اسلامی، از دوران حکمفرمایی پادشاهان قاجار و صفوی بیشتر بدانند.

گردشگران درباره طبیعت ایران چهار فصل چقدر می دانند؟

تورهایی که ما برگزار می کنیم بیشتر حول محور تاریخ ایران می گذرد و متاسفانه نمی توانیم در عرض یک هفته به طبیعت زیبای ایران در شمال و جنوب کشور هم بپردازیم. بعضی ها فکر می کنند در ایران فقط کویر و بیابان است. اما چند وقت پیش چند نفر به من پیام دادند که می خواهند برای اسکی به ایران بیایند، هر چند قبلا اصلا فکر نمی کردند که در اینجا پیست اسکی هم وجود دارد. پیست های ایران بسیار ارزان تر از کشورهای اروپایی هستند و برف تا مدت بیشتری در آنها می مانند.

گفت و گو از : مریم انصاری سعید

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha