مجتبی ناجی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: تهدید آسیبهای اجتماعی موجب میشود که زوج، زوجه و فرزندان آنها نتوانند به بازیابی و ترمیم هویت خود بپردازند و به زندگی عادی ادامه بدهند.
بر اساس آمار موجود در پنج ماهه سال جاری دست کم ۲ هزار و ۶۰۰ درخواست طلاق در سامانه ثبت الکترونیکی متقاضیان طلاق در اصفهان به ثبت رسید.
وی اظهارداشت: بسیاری از این افراد به دلیل ضربه روحی و بیماریهای مرتبط با آن همچون افسردگی در دام معضلات اجتماعی از جمله اعتیاد گرفتار میشوند که بر مشکلاتشان افزوده می شود.
این روانشناس خاطرنشان کرد: علاوه بر طرفین طلاق، فرزندان آنها به شدت از این رویداد تلخ خانوادگی آسیب میبینند و مهم تر این که برخی از آنها به سمت آسیبهای اجتماعی از جمله اعتیاد، سرقت، خودکشی روی میآورند.
ناجی علت برخی از این تهدیدات و گرایش خانوادههای طلاق به سمت معضلات اجتماعی را سطح نگرش منفی مردم جامعه به مقوله طلاق ذکر و اضافه کرد: این تهدید در زوجه موجب ایجاد ناامنی اجتماعی میشود که بسیار آسیب زاست.
وی با بیان این که در پنج ماهه امسال دست کم ۲ هزار و ۶۰۰ درخواست طلاق در سامانه ثبت الکترونیکی متقاضیان طلاق در اصفهان به ثبت رسیده است گفت : عمده این درخواستها در یک سال اول زندگی مشترک صورت گرفته و بیانگر کاهش قدرت تحمل افراد از یکدیگر است.
معاون اجتماعی ادارهکل بهزیستی اصفهان ادامه داد : مهمترین علت طلاق ها در این مدت بیتفاوتی و بیتوجهی به یکدیگر و در نهایت بیاحترامی و بیمسوولیتی همسران نسبت به هم عنوان شده است.
وی به رویه طلاق توافقی در سالهای اخیر اشاره کرد و گفت : درخواست برای این نوع طلاق که شیوه نوینی در پایان دادن به زندگی مشترک در دهه اخیر محسوب میشود نسبت به طلاق عادی حدود ۶۰ درصد در استان افزایش یافته است.
این روانشناس با اشاره به نقش بهزیستی در کاهش آمار طلاق و بازگرداندن طرفین به سمت زندگی مشترک افزود: در مدت پنج ماهه امسال حدود ۱۹ درصد موارد طلاق ارجاعی به مراکز مشاوره طرف قرارداد بهزیستی به صلح و سازش منجر شده است.
معاون اجتماعی ادارهکل بهزیستی اصفهان به خانوادههایی که دچار اختلافات و تهدیدات جدی زندگی مشترک شدهاند توصیه کرد که از مشاورههای مراکز خدمات روانشناختی بهزیستی و همچنین کارگاه آموزشی در این رابطه استفاده و شرکت کنند.
استان اصفهان افزون بر پنج میلیون نفر جمعیت دارد.
۶۹۹۴/۶۰۲۶/
نظر شما