۳ مهر ۱۳۹۸، ۱۰:۴۴
کد خبرنگار: 2256
کد خبر: 83482397
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

ستاره دریایی پکن، بزرگترین فرودگاه بین المللی جهان

پکن- ایرنا- فرودگاه بین المللی داشینگ (ستاره دریایی) پکن به عنوان بزرگترین فرودگاه جهان در حالی امروز چهارشنبه آغاز بکار کرد که پیش بینی می شود تا سال ۲۰۲۱ سالانه ۴۵ میلیون و تا سال ۲۰۲۵ نیز سالانه ۷۲ میلیون مسافر از طریق این فرودگاه جابجا شوند.

این فرودگاه با چهار گذرگاه و همچنین ۲۶۸ محل پارک هواپیما در آن واحد، در مساحتی به میزان ۷۰۰ هزار متر مربع، ۴۵ میلیون مسافر را در سال ۲۰۲۱ میلادی و ۷۲ میلیون نفر را در سال ۲۰۲۵ میلادی جابجا کند.

مسوولان فرودگاه داشینگ که امروز با حضور «شی جین پینگ» رییس جمهوری چین و به مناسبت هفتادمین سالگرد تاسیس جمهوری خلق چین افتتاح شد اعلام کردند بزودی بیش از ۶۰ درصد از ناوگان های هوایی داخلی و خارجی در پکن، پروازهایشان را به این فرودگاه منتقل خواهند کرد.

کار ساخت این فرودگاه در سال ۲۰۱۴ میلادی شروع شد و دو ماه پیش پایان یافت و از امروز ناوگان های هوایی قادر به استفاده از آن خواهند بود.

دولت چین برای توسعه یا شروع ساخت ۷۴ فرودگاه در سطح کشور تا سال ۲۰۲۰ برنامه‌ریزی کرده است با اجرای این طرح بزرگ، راه برای دستیابی به هدف بزرگتر یعنی ۷۲ میلیون مسافر هوایی در سال هموار می‌شود همچنین پیش بینی می شود چین در سال ۲۰۲۰ میلادی از آمریکا بزرگترین بازار هوایی دنیا سبقت بگیرد.

شهر پکن به شدت به فرودگاه دوم نیاز داشت فرودگاه بین المللی پکن تقریباً ظرفیتش پر شده و اضافه کردن پرواز در ساعات و روزهای خاص در آن، دیگر غیر ممکن شده بود در سال ۲۰۱۷ بیش از ۹۵ میلیون مسافر از سه ترمینال فرودگاه بین‌المللی پکن جابجا شده اند این آمار در حال افزایش، فرودگاه پکن را در میان پر مسافرترین فرودگاه‌های دنیا قرار می‌دهد.

هدف اولیه فرودگاه داشینگ، دستیابی به ۷۲ میلیون مسافر و ۲ میلیون تن بار در سال تا موعد سال ۲۰۲۵ است فرودگاه در ابتدا ۴ باند پرواز دارد اما هدف ثانویه، ساخت ۳ باند دیگر و در مجموع ۷ باند پرواز است تا بتوان بیش از ۱۰۰ میلیون مسافر و ۴ میلیون بار را در سال جابجا کند.

برای ساخت فرودگاه نزدیک به ۱۲ میلیارد دلار هزینه شده است و ۴۰ هزار نفر در ساخت آن مشارکت داشته اند و از طراحی و معماری بسیار زیبا و هنرمندانه برخوردار است.

شکل و شمایل فرودگاه شبیه ستاره دریایی است همچنین تلاش مسئولان و سازندگان این بوده است که مسافران کمترین مسافت را با پای پیاده طی کنند مساله پیاده روی در فرودگاه های بزرگ و شلوغ بین المللی همیشه از مسایل مورد شکایت مسافران بوده است.

این فرودگاه تا مرکز شهر پکن حدود ۵۰ کیلومتر فاصله دارد و در جنوب پایتخت ساخته شده است مساله ترافیک از مشکلاتی است که برای تردد به این فرودگاه وجود دارد با این وصف دولت مجبور بوده است تا فرودگاه را دور از مرکز شهر بسازد.

البته امکانات ویژه حمل و نقل برای فرودگاه در نظر گرفته شده است که از آن جمله می توان به قطارهای تندرو اشاره کرد که مسافران را مقابل فرودگاه پیاده می کنند فرودگاه های چین از لحاظ تاخیر در برنامه پروازی زبانزد دنیا هستند اما مسئولان امیدوارند با ساخت باندهای بیشتر پرواز، مشکل را تا اندازه ای حل و فصل کنند.

«لی هایفانگ» مسئول روابط عمومی خطوط هوایی شرقی چین می گوید راه اندازی فرودگاهی با ارزش ۱۲ میلیارد دلار با تجهیزات بسیار پیشرفته، یک اقدام بسیار مهم در سال ۲۰۱۹ میلادی محسوب می شود.

وی خاطر نشان کرد ناوگاه های هوایی چین از شرایط و مطلوبیت بهتری پس از راه اندازی فرودگاه برخوردار خواهد شد.

«لین جی جیه» کارشناس امور هوانوردی هم می گوید ساخت یک فرودگاه بسیار بزرگ بین المللی در پایتخت چین بخشی از برنامه های این کشور برای توسعه خطوط هوایی و افزایش ارتباطات هوایی با دیگر نقاط جهان است.

وی افزود چین هم فرودگاه های پیشرفته می سازد و هم با کشورهای بیشتری در ارتباط است و با خرید هواپیماهای بیشتر می کوشد تا به نقاط مختلف دنیا پرواز برقرار کند.

بسیاری بر این باورند که هدف چین از ساخت این فرودگاه ها و خریدهای بزرگ هواپیما برای این است که این کشور بتدریج به بزرگترین پایانه مسافربری هوایی تبدیل شود.

برخی آمارها حاکی است شمار مسافرانی که از این فرودگاه استفاده می کنند تا سال ۲۰۲۵ میلادی به ۷۲ میلیون نفر و تا سال ۲۰۴۰ میلادی به ۱۰۰ میلیون نفر خواهد رسید.

فرودگاه های چین در سال ۲۰۱۸ میلادی یک میلیارد و ۲۶۰ میلیون مسافر را جابجا کردند که در مقایسه با یک سال قبل از آن بیش از ۱۰ درصد رشد داشته است.

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha