سرنوشت پیامک‌های اشتباه کشف حجاب چه می‌شود؟

تهران- ایرنا- اخیرا برخی شهروندان در تماس با خبرگزاری ایرنا اعلام کرده اند که با وجود داشتن حجاب کامل حتی چادر پیامک کشف حجاب از سوی نیروی انتظامی دریافت کرده اند و معتقدند که اشتباه برای آن‌ها پیامک بی حجابی ارسال شده است.

به گزارش خبرنگار قضائی ایرنا، عباس جعفری دولت آبادی، دادستان وقت تهران ۱۶ اسفند ماه ۹۶ در هفتمین جلسه دادستانی پیرامون آسیب‌های اجتماعی که با حضور سردار رحیمی فرمانده نیروی انتظامی تهران و تعدادی دیگری از فرماندهان نیروی انتظامی برگزار شد با تاکید برتداوم برخورد پلیس با افراد ساختارشکن در حوزه حجاب، گفت: پلیس باید در این زمینه به وظیفه خود عمل کند.

جعفری دولت آبادی افزود: دادستانی تهران دستور کتبی برای توقف اتومبیل رانندگانی که فاقد حجاب شرعی هستند، صادر کرده است و حسب اعلام پلیس، ظرف ۲ ماه گذشته ۳هزار و ۱۲۰ دستگاه اتومبیل در رابطه با کشف حجاب، مزاحمت نوامیس، آلودگی صوتی و مانند آن توقیف شده است.

در آن جلسه، دادستان تهران یکی از راهکارهای ترویج حجاب در جامعه را امر به معروف و نهی از منکر دانست که با مشارکت مردم محقق می‌شود و از این که مردم کمتر به این وظیفه دینی که در اصل هشتم قانون اساسی بر آن تاکید شده توجه دارند، گلایه کرد.

دادستان تهران تذکر از سوی پلیس یا مرجع رسمی دیگر مانند دادستان یا مدیر موسسه فرهنگی یا مدیر محل خدمت فردی که ناقض مقررات حجاب است را راهکار دیگر برای برخورد با بدحجابی به شمار آورد و در نحوه تذکر به کتبی بودن آن تاکید کرد و افزود: این تذکر می‌تواند از طریق ارسال پیامک باشد.

اجرای طرح ناظر از سوی ناجا و ارسال پیامک های وقوع جرم کشف حجاب

از اردیبهشت ماه امسال بود که زمزمه اجرای طرح ناظر شنیده شد و پیامکی با متن «مالک خودرو شماره... با توجه به اینکه در خودرو شما جرم کشف حجاب صورت گرفته است ضمن اخطار مبنی بر عدم تکرار، ابلاغ می‌گردد حداکثر ظرف ۷۲ ساعت برای رسیدگی به این موضوع به پلیس امنیت اخلاقی محل سکونت خود مراجعه فرمایید.» برای برخی دارندگان خودرو ارسال شد.

این پیامک آن گونه که سردار حسین اشتری، فرمانده ناجا در ۲۷ تیر ماه امسال در جمع ائمه جمعه سراسر کشور اعلام کرد، برای ۳۰۰ هزار فرد متخلف ارسال شد که از این تعداد ۱۵۰ هزار نفر برای اخذ تعهد مراجعه کردند و با برخورد محترمانه از آن‌ها تعهد اخذ شده است؛ همچنین اعلام شد در صورت تکرارتخلف، خودرو این افراد توقیف و در مرحله بعد به مراجع قضایی معرفی می شوند.

حمایت قوه قضائیه از نیروی انتظامی در ارسال پیامک های کشف حجاب

در این خصوص، ‌غلامحسین اسماعیلی پیش از این در ۱۷ اردیبهشت ماه امسال در دومین نشست خبری بانوان را به رعایت حجاب شرعی و اسلامی در اماکن و معابر عمومی توصیه و اعلام کرد: به موجب تبصره ماده ۶۳۸ قانون مجازات اسلامی عدم رعایت حجاب شرعی در منظر عموم و در اماکن عمومی از ناحیه بانوان جرم شمرده می شود.

اسماعیلی همچنین درباره موضع قوه قضاییه در ارسال پیامک های بی حجابی گفت: این که پیامک ها را چه کسی ارسال کرده ممکن است ناجا یا غیر ناجا باشد اما آنچه ما اعلام می‌کنیم این است که عدم رعایت موازین شرعی جرم است و این موضوع در اماکن عمومی جرم مشهود محسوب می‌شود.

سخنگوی قوه قضائیه همچنین اعلام کرد که نیروی انتظامی اگر از این هم قوی تر به میدان بیاید مورد حمایت دستگاه قضایی خواهد بود.

اقدام دادسرای ارشاد تهران برای دریافت گزارش های مردمی جرایم منافی اخلاق

همچنین ۱۸ خرداد ماه امسال، محمد مهدی حاج محمدی سرپرست دادسرای ارشاد تهران از شهروندان اخلاق مدار تهرانی خواست به محض مشاهده هرگونه «کشف حجاب در خودرو»، «کشف حجاب یا سرو مشروبات یا برگزاری مراسم مختلط رقص در اماکنی همچون سفره خانه، کافه، رستوران، مراکز خرید، باغ تالار و...»، «اطلاع از برگزاری پارتی‌های شبانه یا خانه‌های فساد و فحشا»، «انتشار مطالب خلاف عفت در اینستاگرام و ...» موضوع را پس از جمع آوری مستندات لازم با ذکر کامل مشخصات محل و زمان وقوع جرم به شماره ۰۹۰۵۴۳۰۹۴۸۴ در پیام رسان‌های سروش، ایتا ارسال کنند.

حاج محمدی  اعلام کرد که این مستندات را شخصا بررسی و رسیدگی می‌کند و به شهروندان تهرانی اطمینان خاطر داد که گزارش های دریافتی در سریع‌ترین زمان ممکن رسیدگی و با اعمال مجرمانه برخورد می‌شود.

یک پیامک اشتباه و سوء ظن در خانواده

مریم خانم ۴۳ ساله یکی از خانم هایی است که پیامک کشف حجاب دریافت کرده است. او می گوید: ماشین به نام همسرم است و چندی پیش ایشان ماموریت بود و این پیامک برای او ارسال شده بود.

وی ادامه می دهد: اغلب اوقات برای انجام امور منزل و رفت و آمد فرزندانم من با ماشین تردد می کنم. من مادر خانواده هستم و حدود قانونی و ارزش های اسلامی را رعایت می کنم اما نمی دانم چرا این پیامک برای شماره خودرو ما ارسال شده است. این پیامک موجب اختلاف خانوادگی میان من و همسرم شد.

این خانم می افزاید: تا به حال هیچ پرونده و سوء پیشینه ای در مراجع قضائی ندارم؛ ما خانواده آبروداری هستیم و نگران این مساله هستم که مبادا این پیامک موجب سوء سابقه برای من شود.

لیلا خانم ۳۷ ساله ای است که در گفت و گو با خبرنگار ایرنا می گوید: یک روز در کوچه فرعی جلوی یک مغازه اتومبیل خود را پارک کردم؛ صاحب مغازه با بی ادبی و دعوا به من گفت نباید ماشینت را جلوی مغازه من پارک کنی و وقتی به او اعتراض کردم در پاسخ به من گفت که می داند چه کار کند.

وی افزود: بعد از چند روز از این ماجرا پیامک کشف حجاب در خودرو دریافت کردم و حدس می زنم آن مغازه دار این گزارش را داده است در حالی که من همیشه حجاب را کامل رعایت می کنم و خود را ملزم و معتقد به این مساله می دانم.

الهه درباره تجربه  خود می گوید: ما خانوادگی از یک ماشین استفاده می کنیم و من در هفته روزهایی که در دانشگاه کلاس دارم با ماشین به دانشگاه می روم. پیامک کشف حجاب در خودرو برای پدرم ارسال شده بود و او بسیار عصبانی بود که چرا برای او باعث دردسر شده ام در حالی که من و مادرم هر دو چادری هستیم.

پیرمردی نیز در تماس با ایرنا  اعلام کرد: فرزندان من خارج از کشور هستند و من و همسرم به ندرت از اتومبیل شخصی استفاده می کنیم اما برای من هم پیامک کشف حجاب در خودرو آمده است.

همچنین آقای دیگری گفت:‌ زمانی که برای من پیامک آمده است من خارج از ایران بودم.

فرد دیگری اعلام کرده  است که مجرد است و تنها خانمی که سوار ماشینش می شود مادرش است  که خانم چادری است.

حتی حجت الاسلام جلیل محبی، دبیر ستاد احیا امر به معروف نیز از پیامکی که برای کشف حجاب در خودرو برایش آمده بود، در توئیتر نوشت: «برای من هم پیامک اشتباه فرستادند اما این اشتباهات موجب نمی‌شود کار پلیس متوقف شود. ضمنا این کار به ستاد احیا ربطی ندارد و وظیفه قانونی پلیس است.»

ناجا اشتباه خود را در ارسال برخی پیامک های اشتباه حجاب بپذیرد

پس از چند ماه از اجرای طرح ناظر، ‌ سخنگوی قوه قضائیه هفته گذشته ۲۶ شهریور ماه در دهمین نشست خبری در پاسخ به سوال ایرنا درباره ارسال اشتباه پیامک های حجاب و اینکه تا این لحظه چه تعداد پرونده در خصوص بدحجابی به قوه قضاییه ارسال شده است بدون اعلام تعداد پرونده های ارجاع شده از سوی ناجا به قوه قضائیه در این خصوص گفت: عفاف و حجاب جزء موازین مسلم شرعی است و در فرهنگ اصیل ایرانی و اسلامی ما نیز جایگاه ویژه‌ای دارد قانون نیز در این مورد تعیین تکلیف کرده است و توصیه مکرر ما این است که این موضوع را رعایت کنید.

وی درباره اقدامی که ناجا انجام می دهد افزود: معتقدم اگر شهروندان از اقدامات پلیس در حوزه اجرای نظم اجتماعی، تامین امنیت همچنین تامین امنیت اخلاقی جامعه و حفظ موازین شرعی حمایت و همکاری کنند این مشکلات نیز برطرف می‌شود البته آن‌ها نیز باید دقت لازم را داشته باشند و اگر رویکرد حمایت از طرف پلیس برای نظم نو و امنیت جامعه باشد شاهد مشکلی نخواهیم بود.

اسماعیلی اضافه کرد: ممکن است در جایی اشتباه شود و آن‌ها نیز می‌پذیرند و باید بپذیرند و ممکن است پیامک اشتباه داده باشند و باید اعلام کنند مخاطبی که مشمول این پیام نیست و چه بسا در این قصه اشتباهی رخ داده باشد قطعاً با آنها نیز گفته شده است مواردی که اشتباه رخ می‌دهد اشتباه خود را بپذیرند اما در این حوزه حمایت و همکاری آثار مثبتی به دنبال خواهد داشت.

قانون چه می گوید؟

در اسناد بالادستی و بیانات مقام معظم رهبری مکرر به مساله عفاف و حجاب تاکید شده است. شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز بیش از ۳۰۰ مصوبه در این زمینه دارد.

طرح راهکارهای اجرایی گسترش فرهنگ عفاف و حجاب نیز ۱۳ دی ۱۳۸۴ به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسید؛ بر اساس این طرح ۲۶ وزارتخانه، سازمان و دستگاه اجرایی موظف به اجرای اصولی برای گسترش فرهنگ حجاب و عفاف شدند و براساس این طرح، سازمان صدا و سیما با ۳۱ وظیفه برای گسترش فرهنگ حجاب و عفاف در رأس ۲۶ دستگاه متولی گسترش فرهنگ عفاف و حجاب قرار دارد.

اخیرا هم در تاریخ ۱۲ شهریور ماه امسال جزئیات سند اجرایی حجاب و عفاف به عنوان متمم مصوبات قبلی در جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی به ریاست رئیس جمهوری تصویب شد.

همچنین در تبصره ماده ۶۳۸ قانون مجازات اسلامی آمده است: «زنانی که بدون حجاب شرعی در معابر و انظار عمومی ظاهر شوند به حبس از ۱۰ روز تا دو ماه یا از ۵۰ هزار تا ۵۰۰ هزار ریال جزای‌ نقدی محکوم خواهند شد.»

آنچه مسلم است اجرای قانون تکلیف همه شهروندان است و همانگونه که همه از حقوق شهروندی برخوردارند در مقابل قوانین نیز مکلف هستند اما سوء سابقه برای کسانی که شاید به اشتباه برای آنان پیامک کشف حجاب ارسال شده است موضوعی است که هنوز در هاله ای از ابهام قرار دارد ضمن اینکه تعداد زنانی که به واسطه اجرای طرح ناظر به مراجع قضائی معرفی شده اند از سوی نیروی انتظامی و قوه قضائیه اعلام نشده است.

مساله دیگری که باید مورد توجه قرار گیرد، وظایف ایجابی و مکانیزم های مروج و مشوق در نهادینه سازی فرهنگ عفاف و حجاب است که باید از سوی ۲۶ دستگاه متولی امر گسترش عفاف و حجاب در جامعه انجام شود؛ حال باید پرسید تا چه میزان هر یک از این دستگاه ها در تحقق وظایف محول شده در این زمینه اقدام موثر انجام داده اند؟

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha