روزنامه «دیلی استار» بنگلادش روز جمعه به نقل از شیخ حسینه نوشت پناهجویان روهینگیایی مشکلات زیادی برای مردم محلی و دولت بنگلادش ایجاد کرده و میانمار باید هرچه سریعتر شرایط بازگشت این افراد به میانمار را فراهم کند.
آنه مین رییس این هیات پارلمانی انگلیس نیز پس از دیدار با نخست وزیر بنگلادش در بیانیه ای اعلام کرد که وضعیت در اردوگاه های مهاجران در منطقه کاگس بازار در مقایسه با دو سال گذشته بسیار بهبود یافته است.
وی از اقدام انسان دوستانه بنگلادش در پذیرش مسلمانان روهینگیا قدردانی کرد.
این هیأت پارلمانی انگلیس اعلام کرد که انگلیس از بنگلادش در مورد مسأله روهینگیا حمایت می کند.
این درحالی است که تلاش ماه جاری بنگلادش و میانمار برای بازگشت مسلمانان روهینگیا در روز های پایانی ماه گذشته با شکست روبرو شد.
پس از شکست این طرح، شیخ حسینه نخست وزیر بنگلادش اعلام کرد که اگرچه میانمار توافقنامه بازگشت مسلمانان روهینگیا را با بنگلادش امضا کرده است اما این کشور علاقه ای به حل این بحران ندارد.
پناهجویان روهینگیایی از دولت میانمار خواسته اند با تضمین امنیت و حقوق شهروندی زمینه بازگشت آنان به کشورشان را فراهم کنند.
بنگلادش و میانمار در ۲۵ ماه نوامبر ۲۰۱۷( ۴ آذر ۱۳۹۶) یک توافق نامه برای بازگشت پناهجویان روهینگیا به خانه های خود در راخین امضا کردند. بر اساس این توافق روند بازگشت مسلمانان روهینگیا به تدریج انجام خواهد شد درحالی که دو کشور باید امنیت، سلامت و کرامت آنها را تامین کنند.
اما این توافق به دلیل فراهم نشدن شرایط مناسب از سوی دولت میانمار اجرایی نشده است.
دولت میانمار با روهینگیاییها همانند مردمانی فاقد ملّیت و بیخانمان برخورد میکند و به آنها تابعیت نمیدهد. روهینگیاییها با محدودیتهای سفت و سختی از جمله محدودیت در جابجایی، دسترسی به امکانات پزشکی و آموزشی مواجه هستند.
به گفته مقامات بنگلادشی از ماه اوت( مرداد) سال ۲۰۱۷ نزدیک به ۷۰۰ هزار مسلمان روهینگیا وارد بنگلادش شده اند درحالی که پیش از این حدود ۴۰۰ هزار نفر از مسلمانان روهینگیا در مناطق مختلف بنگلادش زندگی می کردند.
هم اکنون بیش از ۹۰۰ هزار مسلمان روهیگنیا در اردوگاه های مهاجران در منطقه "کاگس بازار" بنگلادش حضور دارند. نزدیک به ۶۸۸ هزار نفر از این تعداد پس از آغاز دور جدید خشونت ها در میانمار در اواخر ماه اوت سال گذشته به بنگلادش آمده اند.
نظر شما