«کلودیو پوویداس» روز یکشنبه در بازدید از تالاب بینالمللی «کانیبرازان» مهاباد در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه این نخستین ماموریت وی پس از انتصابش در این پست در ایران است اظهار داشت: دولت ایران نسبت به تعهدات خود بویژه در زمینه احیای دریاچه ارومیه پایبند بوده است.
وی با اشاره به اینکه اکوسیستم دریاچه ارومیه از نظر جوامع بینالمللی بسیار مهم است و این جوامع با نگاه ویژه و خاصی طرحهای احیای این دریاچه را دنبال میکنند اضافه کرد: مجموعه سازمان ملل متحد در زمینه طرحهایی که با کشورهای مختلف مشارکت میکند، به دنبال خروجی و مفید بودن این طرحها است.
وی افزود: در سالهای گذشته آب دریاچه ارومیه کاهش چشمگیری داشت اما در چند سال اخیر روند احیای این دریاچه رو به بهبود بوده و این امر به خاطر مشارکت مردم و جوامع محلی با برنامههای بخش دولتی بوده است.
نماینده مقیم برنامه عمرانی سازمان ملل متحد گفت: تغییر الگوها و روشهای کشاورزی در این منطقه باعث شده که مصرف آب کشاورزی ۳۰ تا ۴۰ درصد کاهش پیدا کرده و مردم به شکل دیگری از معیشت به گردشگری طبیعت روی آورند.
«کلودیو پوویداس»افزود: در سازمان ملل تلاش خواهیم کرد که جوامع بینالملل توجه بیشتری به دریاچه ارومیه و روند احیای این دریاچه داشته باشند و از کمکهای سخاوتمندانه کشور ژاپن در مشارکتی که در روند احیا دریاچه ارومیه داشته قدردانی میکنیم.
وی اظهار داشت: احیای دریاچه ارومیه فرصت مناسبی برای تبادل تجربه موفق ایران در این زمینه با دیگر کشورهای جهان است و سایر کشورها نیز برای احیای اکوسیستمهای خود میتوانند از این تجربه موفق ایران استفاده کنند.
وی اضافه کرد: درحالی که هماکنون در بسیاری از نقاط جهان شاهد تغییرات اقلیم و وقوع آتشسوزیهای بزرگ در جنگلهای آمازون هستیم، نتایج احیای دریاچه ارومیه بسیار خوشایند است.
وی با بیان اینکه مردم ایران درک بسیار خوبی از مسایل محیط زیستی دارند افزود: آنها تنها به حفاظت از آن فکر نمیکنند بلکه با کاهش مصرف آب و نهادههای شیمیایی از وارد کردن فشار بر منابع طبیعی میکاهند.
وی گفت: نکته مهم دیگر این است که ضمن بهتر شدن وضعیت آبی دریاچه ارومیه، مردم متوجه ارزشهای زیست محیطی دریاچه ارومیه نیز شدهاند که این امر بسیار باارزش است.
نماینده مقیم برنامه عمرانی سازمان ملل متحد روز یکشنبه در سفر خود به مهاباد از طرحهای کشاورزی کمک به احیای دریاچه ارومیه در روستاهای «قمقلعه» و «خورخوره» و تالاب بینالمللی «کانیبرازان» این شهرستان بازدید کرد.
تراز دریاچه ارومیه از سال ۱۳۴۴ تا سال ۱۳۷۲ خورشیدی حد فاصل یک هزار و ۲۷۴ متر تا یک هزار و ۲۷۸ متر متغیر بود، اما از این تاریخ به بعد روند کاهشی تراز دریاچه آغاز شد و تا سال ۱۳۹۳ کاهش متوسط سالانه ۴۰ سانتیمتر و در مجموع هشت متر از تراز دریاچه ارومیه به ثبت رسید.
پس از تصویب طرح نجات دریاچه ارومیه و با وجود تغییر نداشتن چشمگیر بارشهای حوضه در چهار سال گذشته، تراز دریاچه ارومیه نسبت به تراز احتمالی از روند گذشته با افزایش همراه شد که این نشان دهنده توقف روند کاهشی و تثبیت وضعیت دریاچه است.
به واسطه بارشهای مناسب سال آبی جاری امیدواری به احیای این گنجینه آبی شمال غرب کشور و تحقق اهداف برنامهریزی برای بازگشت به تراز واسط دریاچه (۱۲۷۲ متر) بیشتر شده است.
حوضه آبریز این دریاچه با مساحت ۵۱ هزار و ۸۷۶ کیلومترمربع یکی از ۶ حوضه آبریز اصلی کشور است.
۳۰۲۰/۶۱۸۵/
نظر شما