به گزارش «دیجیتال ترندز»، اگر فکر شما هم درگیر این است که چرا با وجود این که گجتهای الکترونیکی روز به روز پیچیدهتر میشوند، باتری گوشی هوشمندتان هنوز یک روز کامل نیز دوام نمیآورد؛ پژوهش جدید دانشگاه آمریکایی پردو میتواند نگرانیتان را تا حدودی رفع کند. شیمیدانان این دانشگاه روش جدیدی را برای طراحی باتریهای لیتیوم یونی ابداع کردهاند که به شارژ سریعتر و دوام بالاتر آنها کمک میکند.
میزان شارژی که یک باتری در خود نگه میدارد به تعداد یونهای لیتیومی که میتواند ذخیره کند، بستگی دارد. اگرچه مواد دیگری وجود دارند که میتوانند یونهای لیتیوم بیشتری را در خود نگه دارند، در ساخت باتریها از گرافیت استفاده میشود زیرا آن مواد برای استفاده بیش از اندازه سنگین هستند. پژوهشگران برای ساخت یک باتری با بازده بیشتر از عنصری به نام آنتیموان برای ایجاد ساختاری مشبک به نام «نانوزنجیره» استفاده کردند.
ظرفیت الکترودهای این نانوزنجیره برای ذخیره یونهای لیتیوم دو برابر الکترودهای گرافیت بوده و دوام شارژ نیز در آنها بیشتر بود.
در گذشته از مواد مشابه برای افزایش ظرفیت باتری استفاده شده بود اما این مواد خطرناک بودند زیرا میتوانستند تا سه برابر منبسط شوند. در مقابل به گفته «ویلاس پل» استادیار مهندسی شیمی دانشگاه پردو، استفاده از این روش جدید برای بالا بردن کارایی باتریها خطری ایجاد نمیکند.
یافتههای این پژوهش در مجله Applied Nano Materials منتشر شده است.
نظر شما