شیوه کنونی کشت زعفران در تربت حیدریه اقتصادی نیست

تربت حیدریه- ایرنا- رییس دانشگاه آزاد اسلامی تربت حیدریه با بیان اینکه هنوز از ظرفیت بالای محصول زعفران در تربت حیدریه به درستی استفاده نمی شود گفت: کشاورزان منطقه، زعفران را به صورت صنعتی کاشت، برداشت و بسته بندی نمی کنند از این رو ارزش افزوده اصلی این محصول در کشورهای اروپایی نمایان می شود.

محمدعلی علیزاده روز سه شنبه در چهاردهمین اجلاسیه مجمع عالی بسیج شهرستان تربت حیدریه افزود: ضرورت دارد محصول زعفران را به شکل صنعتی کاشت، داشت، برداشت، فرآوری و بسته بندی کنیم و سپس با صادرات یک محصول با کیفیت، ارزش افزوده و سود اصلی حاصل از آن را به چرخه داخلی اقتصاد کشور بازگردانیم.
وی ادامه داد: به عنوان نمونه پارسال هزار کیلوگرم از برگ های دور ریز زعفران را جمع آوری و توانستیم در حوزه اقتصاد دانش بنیان اسانس آن را گرفته و بهترین رنگ دانه ها را تولید کنیم و این یک نمونه کوچک از فرآوری و برگشت ارزش افزوده است ضمن این که می توان با فرآوری این محصول در حوزه های تولید مواد غذایی، دارو و سایر عرصه ها بهترین استفاده ها را برد.

رییس دانشگاه آزاد اسلامی تربت حیدریه گفت: این شهرستان از ظرفیت‌های فراوانی برخوردار است که مهمترین آن طلای سرخ و سفید یعنی زعفران و ابریشم است و امروز شاهدیم این منطقه قطب تولید زعفران ایران و جهان و نیز تولید ابریشم سنتی در جهان است.

علیزاده افزود: با وجود  تاکید رهبر معظم انقلاب اسلامی و دولت مبنی بر فعالیت در حوزه اقتصاد دانش بنیان، اما هنوز اهمیت این موضوع برای عده ای روشن نیست و لازم است در جلسات مختلف نسبت به تبیین و تشریح این مهم اقدام شود.
وی ادامه داد: اهمیت این موضوع زمانی بیشتر مشخص می شود که بدانیم امروز کشور نیازمند اقتصاد مبتنی بر دانش است تا از ظرفیت های بالقوه هر منطقه، زنجیره ای ایجاد و از ارزش افزوده و سود آوری آن، اقتصاد، معیشت و اشتغال منطقه تامین شود.
مجمع عالی بسیج شهرستان تربت حیدریه در ادامه فعالیت های چند سال اخیر خود، امسال با تشکیل شش کارگروه علمی، پژوهشی، فرهنگی و فضای مجازی، اجتماعی، کشاورزی، اقتصادی و امنیتی، دفاعی با رویکرد شناسی آسیب ها و استفاده از ظرفیت ها در حوزه های مختلف فعالیت می کند.
مرکز شهرستان ۲۲۵ هزار نفری تربت حیدریه در ۱۵۰ کیلومتری جنوب مشهد قرار دارد.
۷۰۷۹/۶۱۲۱/۱۹۲۲

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha