عبدالله یوسفی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: هم اکنون ۵۰۱ هزار و ۳۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی، بایر و آیش استان نقشه کاداستر ندارد.
وی افزود: از سال ۹۴ تاکنون از مجموع ۶۵۴ هزار و ۲۳۱ هکتار اراضی کشاورزی استان شامل اراضی آبی، دیم و باغ ها، آیش و بایر، ۱۲۷ هزار و ۳۵۱ هکتار آن نقشه کاداستر با ۶۸ میلیارد و ۷۶۷ میلیون ریال اعتبار در سطح استان تهیه شده و یا در دست اجرا است.
وی اظهار داشت: از این میزان، عملیات اجرایی نقشه برداری ۳۴ هزار و ۸۳۱ هکتار ۹۷ درصد، ۶۴ هزار هکتار دیگر هم ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و نقشه مابقی هم تهیه شده است.
وی گفت: علاوه بر این، قرارداد ۲۸ هزار و ۵۳۰ هکتار برای نقشه برداری منعقد شده و ۱۶ هزار ۴۱۲ هکتار از اراضی کشاورزی هم برای صدور سند به اداره کل ثبت اسناد و املاک استان تحویل شده است.
یوسفی اظهار داشت: همچنین در سال ۹۶، عکسبرداری هوایی اراضی کشاورزی استان در سطح ۴۷۵ هزار هکتار انجام شد.
وی موانع و مشکلات اجرای طرح کاداستر را شامل قوانین متعدد و موازی در اجرای مقررات از جمله قانون اصلاحات اراضی، قانون ملی شدن جنگل ها و قوانین ثبتی، مشکل در جانمایی و تثبیت و اصلاح اسناد مالکیت پلاک های رفع تداخل شده در بانک کاداستر ثبت اسناد و املاک و همکاری نکردن معتمدان محلی و شوراها دانست.
وی همکاری نکردن شوراها و مالکان با نماینده شرکت های مشاور کاداستر در زمینه شناسایی قطعات اراضی کشاورزی و تکمیل پرسشنامه های خوداظهاری، نبود همکاری اداره های اوقاف و امور خیریه، آستان قدس رضوی و بنیاد علوی برای شناسایی و تکمیل پرسشنامه های خوداظهاری اراضی تحت مالکیت خود و حضور نداشتن شماری از مالکان در روستاها به منظور شناسایی قطعات و تکمیل پرسشنامه خوداظهاری را از دیگر موانع اجرای تکمیل طرح کاداستر عنوان کرد.
وی گفت: تاکنون از محل اعتبارات استانی مبلغ پنج میلیارد ریال و همچنین از منابع ملی مبلغ ۴۲ میلیارد ریال برای اجرای طرح کاداستر جذب شده است.
رئیس سازمان جهادکشاورزی خراسان شمالی گفت: از مجموع یکهزار و ۴۰۹ پلاک مشمول رفع تداخل، ۵۹۴ پلاک قرارداد منعقد شده است.
یوسفی اظهار داشت: از کل پلاک های تحت قرارداد تاکنون ۱۴۱ پلاک به مساحت ۲۴۰ هزار هکتار در کمیسیون استان مصوب و ۳۳۰ پلاک نقشه تجمیعی آنها تهیه شده و در مرحله بررسی کارگروه های رفع تداخلات شهرستان ها و کمیسیون استان بوده و ۱۲۳ پلاک دیگر در حال تهیه نقشه اصلاح هندسی و تجمیعی است.
وی گفت: همزمان با اجرای رفع تداخلات پلاک های ثبتی استان این مدیریت نقشه کاداستر اراضی ملی(اصلاح هندسی اراضی ملی و دولتی) در سطح ۹۸ هزار هکتار با همکاری منابع طبیعی در دست تهیه دارد.
وی افزود: تعداد ۱۱۱ پلاک رفع تداخل شده در سامانه مدیریت حد نگاری ( CMS) ثبت شده است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی با بیان اینکه اجرای طرح کاداستر گامی بزرگ در راستای توسعه کشاورزی، سنددار شدن زمین کشاورزان و تأمین امنیت غذایی است گفت: با اجرای طرح ضمن کاهش اختلافات ملکی تمامی اراضی کشاورزی سند دار می شوند.
خراسان شمالی ۳۴۴ هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد.
گستره این استان ۲۸ هزار و ۴۳۴ کیلومتر مربع است که از این نظر پانزدهمین استان کشور است.
۳۰۰۷/ ۶۰۴۲
نظر شما