۲ مهر ۱۳۹۸، ۱۴:۰۸
کد خبرنگار: 1014
کد خبر: 83488916
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

دامداری‌های صنعتی کشور از بیماری تب برفکی پاک هستند

کرج - ایرنا - معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور گفت که خوشبختانه در دامداری های صنعتی کشور طی چند ماه اخیر هیچ موردی از بیماری تب برفکی مشاهده نشده و در این واحدها آرامش برقرار است.

به گزارش ایرنا، دکتر علی صفر ماکنعلی روز سه شنبه در حاشیه همایش ملی تب برفکی، پیشگیری، کنترل و چالش‌های پیشرو که در موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی در کرج برگزار شد، افزود: در کل گاوداری‌های صنعتی که محصولاتشان به اتحادیه اقتصادی اوراسیا (روسیه، قزاقستان، بلغارستان و بلاروس) صادر می‌شود هیچ موردی از تب برفکی در چند ماه اخیر در این دامداری‌ها گزارش نشده است.

وی اظهار داشت: تب برفکی یک بیماری است که مهار آن کار ساده ای نیست یعنی نیاز است که ذینفعان دستگاه‌های مختلف برنامه‌های ملی داشته باشند.

رکوردزنی کنترل تب برفکی نسبت به ۱۲ سال گذشته

ماکنعلی گفت: وضعیت بیماری در کشور به شکلی است که از نظر تعداد کانون رکورد کاهشی ۱۲ سال ایران را زده ایم به طوریکه در سال‌جاری و سال گذشته موارد بیماری نسبت به ۱۲ سال پیش از آن کاهش بی‌سابقه‌ای داشته است.

وی افزود: در بعضی از استان‌ها فقط ۴ کانون بیمای داشتیم و کانون نیز در جاهایی بوده که میادین فروش دام زنده بوده است.

معاون سازمان دامپزشکی کشور به روش‌های کنترلی بیماری در واحدهای دامی اشاره کرد و ادامه داد: در گاوداری صنعتی روش جدید عملیات واکسیناسیون تحت روش «آماده باش» اجرا می شود.

وی تصریح کرد: در این روش صاحبان این واحدها را وارد فضای عملیاتی کرده‌ایم و واکسن در اختیارشان می گذاریم تا در زمان مناسب و در شرایط خاص با حداقل استرس ۱۰۰ درصد گاوداری صنعتی را تحت پوشش قرار دهند.

ماکنعلی با بیان اینکه این طرح با کمک بخش خصوصی و دامداری‌های صنعتی اجرا می‌شود، افزود: برای عشایر نیز یک برنامه مشترک طراحی کرده ایم که ابتدا در استان‌های لرستان، ایلام و خوزستان به صورت پایلوت در سه ماهه آخر سال عملیاتی می‌شود.

وی اظهار داشت:‌ همچنین برای دامداری‌های روستایی یک برنامه جامع و کامل داریم که در حال انجام است.

این مسئول  اضافه کرد:‌ برای عشایر ما در قالب موسسه ترویج و آموزش معاونت تات وزارت جهاد کشاورزی یک فراخوانی اعلام خواهد شد که افرادی که دارای حداقل شایستگی ها برای آموزش باشند را شناسایی کرده و اقدام به آموزش این عشایر می کنیم.

معاون سازمان دامپزشکی گفت:‌ سپس به این افراد کارت مهارت می‌دهیم و به این افراد عملیات کنترل بیماری‌ها را واگذار می کنیم تا خودشان در واحدها برای گزارش دهی و انجام یکسری اقدامات مثل سمپاشی واحدها و دادن داروهای ضدانگلی و واکسیناسیون اقدام کنند.

وی با بیان اینکه این طرح در سال جاری عملیاتی می‌شود، افزود:‌ در گاوداری صنعتی نیز با اجرای روش آماده باش به آن‌ها اجازه دادیم از پخش سراسری واکسن را تحویل و در شرایط خاصی نگهداری کرده و در زمان مناسب تزریق کنند.

ماکنعلی اضافه کرد: کار ارزیابی و کارایی واکسن ها توسط بخش اجرا انجام می شود و فعالیت‌های آن‌ها را پایش می‌کنیم و امیدواریم در سال آینده تب‌برفکی نسبت به سال ۹۸ به شدت کاهش یابد.

ریشه کنی تب برفکی تا پنج سال آینده

معاون سازمان دامپزشکی گفت: درنظر داریم در قالب الگوهای جهانی در یک دوره پنج ساله در بیشتر استان‌ها مورد بالینی از بیماری را نداشته باشیم.

وی افزود: ‌در استان‌های سیستان و بلوچستان و در آذربایجان ها برنامه خاص داریم و یک پرتوکل دو جانبه نیز با کشور ترکیه برای کنترل بیماری داریم که عملیاتی شده و باعث می شود خسارت‌های اقتصادی در واحدهای گاوداری به شدت کاهش یابد.

معاون سازمان دامپزشکی  بیان داشت:‌ یک زمانی ۱۲ هزار کانون بیماری داشتیم که اکنون کانون‌های ما بعضا یک رقمی شده است یعنی در استانی مثل کردستان یک کانون داشتیم و در قم که ۲۰۰ تا ۳۰۰ کانون داشتیم بعضا تعداد کانون ها به کمتر از ۲۰ رسیده که یک موفقیت بزرگ در تب برفکی است.

ماکنعلی گفت:‌ بیماری تب برفکی بیشتر در استان‌های تهران، اصفهان، قم، البرز و آذربایجان غربی که تراکم دامداری‌ها بیشتر بود، دیده می‌شود ولی اکنون یک صلح و آرامشی در گاوداری‌ها حاکم است.

وی در خصوص وضعیت واکسن تب برفکی نیز افزود: از نظر میزان واکسن هیچ محدودیت و مشکلی نداریم و از نظر کیفیت نیز از ۱۰ برند مختلف واکسن در داخل کشور داریم که سه برند تولید داخل و مابقی وارداتی است ولی بیشتر واکسن استفاده شده تولید داخل است.

ماکنعلی اظهار داشت: حدود ۱۰۰  درصد دام‌های عشایری توسط واکسن‌های داخلی واکسینه می شوند و بخش زیادی از دامداری‌های صنعتی از تولید داخل است.

معاون سازمان دامپزشکی اظهار امیدواری کرد که سال آینده علاوه بر تامین نیاز داخلی واکسن تب برفکی به کشورهای منطقه هم صادر بشود یعنی در سال آینده نه تنها نیاز داخل به صورت ۱۰۰ درصد تامین می شود بلکه به کشورهای همسایه دیگر هم صادرات داشته باشیم.

وی گفت:‌ حجم وسیعی از این تولید از پتانسیل موسسه رازی است به طوریکه تا سال گذشته ۲۵ میلیون راس گوسفندی را که ۲ بار در سال واکسن می زدیم که به میزان ۵۰ میلیون دز در سال گذشته بود۱۰۰ درصد توسط موسسه رازی تامین شد.

ماکنعلی اظهار داشت:‌ ولی با توجه به راهبرد دولت تولید کننده‌های داخلی بخش خصوصی مثل روناک امسال سهمی از این بازار مصرف را به دست می آورند.

وی گفت: وظیفه ما سیاست‌گذاری برای تولید واکسنی است که کیفیت حداقل را داشته باشد و راهبرد ما حمایت از تمام تولید کننده‌های داخلی است و رازی به عنوان یک موسسه تحقیقاتی در کنار ما هست برای تحقیق و توسعه و نسبت به موسسه رازی برای فعالیت‌های حاکمیتی نظر ویژه داریم.

در این همایش محققان آخرین دستاوردها و مطالعات ارایه کردند.

۶۱۵۶/ ۶۱۵۵

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha